Pri skladaní bajku mi niečo stále vadilo až som si všimol, že sedlová trubka je krivo zvarená, resp. vyosená.
Viac v priloženej foto. Vidieť je to na prekrytí sedlovky a zadného kolesa. Je to vidieť aj pri pohľade z hora, ale nedalo sa to odfotiť.
Zadná stavba je pevná a zdá sa mi OK. Koleso je tiež dobre vycentrované a nasadené, má pevnú osku.
Ešte tam vyskúšam nahodiť zadné koleso z iného bajku.
Pri jazde na bajku to nie je v podstate nijako cítiť. Čo ale neznamená, že sa to nemôže v dlhodobom horizonte nejako prejaviť napr. na chrbtici. Stretol som sa s tým prvý raz a fakt neviem, čo si mám o tom myslieť...
Dík za každý názor.
Stál necelých 800 libier. Kúpil som ho na také menej "šetrné" jazdy do práce a z práce cez Karpaty.
Práve kvôli ich vystúpeniu z EÚ mám trochu obavy, aby som neskončil nakoniec bez bajku a bez peňazí...
V každom prípade im napíšem, čo s tým.
Čo ma trochu prekvapilo, je že ten rám je made in cambodia. Nehovorím, že tam nebudú vedieť vyrobiť dobrý rám, ale istá pochybnosť tu je...
Dík za ten typ s otočením kolesa, vyskúšam zajtra. Bajk je mám zatiaľ v práci v sklade.
Je to podľa tohto článku najväčší dodávateľ bicyklov do EÚ
https://www.bicycleretailer.com/industry-news/2018/11/12/trek-kent-and-others-look-cambodia-bike-production#.XGkdK4V7knQ
Vyrábajú sa tam rámy aj pre Bianchi, Scott, Felt, Rocky Mountain, Norco, Kona...