Cavte, idem kupovat nove rajdy a neviem sa rozhodnut medzi lastovickami Pells XV6 OV alebo rovne X6 light. Viete mi poradit? Ci su vyhodnejsie rovne alebo lastovicky.
lastovicky tiu pomozu akurat na dvihnutie rajdov, a tu mas celkom v pohode oproti sedlu. na sirku staci kupit uzsie alebo zrezat povodne napr o 2cm z kazdej strany, na cca 650mm , paky a ostatne len posunies.. jednoduche
diky moc za odpoved, to zdvihnutie by som mozno aj trosicku privítal ale zase bajkovat vystretý je asi somarina. priatelka ma verziu pre zeny a jej volant je citelne uzsi, lastovicky vykrojene a volant ohnuty, ale asi to tak pre holky ma byt. diky moc za pomoc
Tak, tak. Najlepšie zrezať. Najprv po 2 cm z každej strany. (dobrá je aj pilka na železo)
Vyskúšaj si to tak, že najprv len posunieš páky a gripy o tie 2 cm k stredu. Pojazdi a skús prípadne i o 3 cm. Tak, ako ti to bude vyhovať, tak to odfakli. Konce opracuj do hladka pilníkom.
Kto reže, ten jede!!!
Ahojte, chcem vymenit riadidla mam tam flat zahnutie 9 a5 stupnov 31.8 , potrebujem ich zdvihnut cim viac tým lepsie aspon o takých 30-40mm, širka je 680 a myslim ze aj moze ostat, ma niekto nejake konkretne odporučania?niečo lacne okolo 20-30e, pripadne co si myslite, da sa to riesit aj klbovým predstavcom s nastavitelným uhlom? alebo kombináciou jedneho s druhým?
Momentálne mám Easton MonkeyBar (back 9stupnov, up 5) a niesom si istý, či ich mám vymeniť, alebo sú iba v zlom uhle.
Cely problém je v tom, že sú moc dovrchu, takže mám tendenciu sa držať iba vonkajšou stranou ruky, čo nieje moc pohodlné ( zápästia sú moc prehnuté smerom k predstavcu a po nejakom čase aj dosť bolia). Okrem toho mám v kopcoch problém aby ostalo predné koleso na zemi, ale to môže byť spôsobené aj zlým tlmičom, takže to budem riesit neskôr.
skús dať opačne predstavec. mne to moc pomohlo. hlavne mi to už toľko nedvíhalo predné koleso v kopci. ak sú riadidlá moc do vrchu tak ich skús pootočiť. s tým jedine poexperimentovať, tak aby ti to bolo čo najpohodlenejšie.
matko001 : v zasade by malo postacit, ked povolis predstavec na rajdoch a skusas ako ti najlepsie sadnu do ruky. Inak by mali byt v polohe 90 stupnov kolmo na os predstavcu zboku, ak by nesadli, tak holt zahnutie nevyhovuje. Mne nesedi nic, co nema aspon 5stupnov nahor a 8 dozadu.
Ovsem to s tym zdvihanim bude ako pise matko055, mas moc vysoko asi rajdy , ono sa to nezda, ale aj 1cm je citit viac nez dost. Takze otocit predstavec, ak sa neda dat nizsie. Tlmic mas moc makky, ze padas v zdvihu dozadu ?
Je nejaký spôsob ako správne nastaviť riaditká?
Momentálne mám Easton MonkeyBar (back 9stupnov, up 5) a niesom si istý, či ich mám vymeniť, alebo sú iba v zlom uhle.
Cely problém je v tom, že sú moc dovrchu, takže mám tendenciu sa držať iba vonkajšou stranou ruky, čo nieje moc pohodlné ( zápästia sú moc prehnuté smerom k predstavcu a po nejakom čase aj dosť bolia).
9 stupnov back je OK (fakticky pouzitelne minimum, osobne mi vyhovuje aj viac ako 10 st.), ale asi mas riaditka otocene prilis dopredu, takze tych 9 stupnov mas asi "up" a nie "back". Skus pootocit dozadu.
...Okrem toho mám v kopcoch problém aby ostalo predné koleso na zemi, ale to môže byť spôsobené aj zlým tlmičom, takže to budem riesit neskôr.
Tlmic má asi 160mm (som pri kúpe netusil že sa taketo niečo vôbec vyrábalo) miesto 165, čiže som automaticky padnutý dozadu + tento rok som skoro všetky kopce jazdil s kotvou (pripojenym synom za sebou), takže toto neriesim kým nebude nový. BTW: pri mojej váhe som ďaleko za max tlakom aby som sa neprepadol dozadu
Nepoznam Tvoju hmotnost, ale nie je problem nafukat tlmic aj pre 110 - 120 kg jazdca, a stale v pracovnem rozsahu tlmica s rezervou. Ak ovsem tlmic nema vadne tesnenia, ze prefukuje medzi pozitivnou a negativnou komorou (stuck down v pripade Foxu) ...
Tlmic kratsi o 5mm = mensi zdvih o max. 15mm, co vsak neznamena. ze by sa nedal nudzovo nafukat na mensi sag (napr. 5 mm namiesto 10 mm) s ozelenim komfortu (alebo normalny sag a mensi zdvih + mierna zmena geometrie), IMHO.
Teraz sa s tým zase chvilku nebudem hrať, lebo som otvoril vydlicu a vylial odtiaľ vodu, takže geometria sa správala úplne odveci - keďže vydlica sa správala odveci tiež.
Čiže poradie je: vydlica (vymyslieť ako funguje a dať ju dokopy), riaditka a tlmič.
Vidlica vyservisovaná a behá lepšie ako kedykoľvek predtým, tlmič som si požičal od mojej polovičky, aby som vedel ako to môže byť fajn a zrazu mám z biku krásny XC pocit a už niesom padnutý kdesi vzadu.
Takže K téme - riaditká som si dnes otáčal asi na päť krát a vyzerá to veľmi dobre - K dokonalosti som ešte vymenil predstavec za dlhší a zajtra idem testovať, ale podľa dnešného pocitu neočakávam nič negatívne...
K teme, mam truvativ stylo T20, 680ky, vykrutene hore aj k sebe, strasne som chcel rovne T30, 580ky. kym som to nedrzal v ruke, sa to tazko predstavavovalo, ale po ohmatani si, som dal od toho ruky prec. dojdu mi fakt moc uzke oproti povodnym, napriek tomu, ze uchop klesne a posunie sa aj dopredu kustik. a predstava, kam az by som musel dat objimku brzdovych paciek s pripnutym radenim ma vydesila...
že som ja túto tému otváral ... dojazdil som vďaka nej som vymenil minimálne použiteľný 9 stupňový backsweep na nepoužiteľných 6 stupňov ... a dokonca sa mi doteraz zdalo že je mi to tak lepšie ... to je v prdeli toto
Hmmm ... mam nejake prispevky ohladom geometrie a backsweep na 5-tej strane. Mozem len znova konstatovat, backsweep 6° nepouzitelne, 12° max. ergonomicke, 9° - 10° kompromis. A je jeno, ci su rovne alebo lastovicky!
Btw, co sa stalo? Presilene zapastia?
nie mne nič nie je a písal som to práve pre tvoj príspevok .. mne sa na terajších s iba 6 jazdí oveľa lepšie, sadli mi ako riť na šerbel ... lenže vieš ako teraz keď viem že môj pocit je nesprávny tak sila podvedomia to celé zruší a ja začnem mať problémy
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vyskúšaj si to tak, že najprv len posunieš páky a gripy o tie 2 cm k stredu. Pojazdi a skús prípadne i o 3 cm. Tak, ako ti to bude vyhovať, tak to odfakli. Konce opracuj do hladka pilníkom.
Kto reže, ten jede!!!
Cely problém je v tom, že sú moc dovrchu, takže mám tendenciu sa držať iba vonkajšou stranou ruky, čo nieje moc pohodlné ( zápästia sú moc prehnuté smerom k predstavcu a po nejakom čase aj dosť bolia). Okrem toho mám v kopcoch problém aby ostalo predné koleso na zemi, ale to môže byť spôsobené aj zlým tlmičom, takže to budem riesit neskôr.
Ovsem to s tym zdvihanim bude ako pise matko055, mas moc vysoko asi rajdy , ono sa to nezda, ale aj 1cm je citit viac nez dost. Takze otocit predstavec, ak sa neda dat nizsie. Tlmic mas moc makky, ze padas v zdvihu dozadu ?
Cely problém je v tom, že sú moc dovrchu, takže mám tendenciu sa držať iba vonkajšou stranou ruky, čo nieje moc pohodlné ( zápästia sú moc prehnuté smerom k predstavcu a po nejakom čase aj dosť bolia).
9 stupnov back je OK (fakticky pouzitelne minimum, osobne mi vyhovuje aj viac ako 10 st.), ale asi mas riaditka otocene prilis dopredu, takze tych 9 stupnov mas asi "up" a nie "back". Skus pootocit dozadu.
... alebo technikou slapania do kopca ...
Tlmic má asi 160mm (som pri kúpe netusil že sa taketo niečo vôbec vyrábalo) miesto 165, čiže som automaticky padnutý dozadu + tento rok som skoro všetky kopce jazdil s kotvou (pripojenym synom za sebou), takže toto neriesim kým nebude nový. BTW: pri mojej váhe som ďaleko za max tlakom aby som sa neprepadol dozadu
Teraz sa s tým zase chvilku nebudem hrať, lebo som otvoril vydlicu a vylial odtiaľ vodu, takže geometria sa správala úplne odveci - keďže vydlica sa správala odveci tiež.
Čiže poradie je: vydlica (vymyslieť ako funguje a dať ju dokopy), riaditka a tlmič.
Takže K téme - riaditká som si dnes otáčal asi na päť krát a vyzerá to veľmi dobre - K dokonalosti som ešte vymenil predstavec za dlhší a zajtra idem testovať, ale podľa dnešného pocitu neočakávam nič negatívne...
Btw, co sa stalo? Presilene zapastia?
Ale ved som to pisal uz davno. To si si az teraz spomenul, ci trapis sa uz dlhsie?