zdravím! zaujímala by ma všeobecne náročnosť full biku na servis. Či treba a ako často meniť napr.zadnú stavbu,nejaké ložiská a takéto vecičky,proste či je full omnoho náročnejší na servis ako klasický HT! thanks...
heh to záleží od výrobcu rámu a občas aj od kusu.. další faktor je jazdenie v prachu, blate, dažďoch..
o niečo náročnejšia tá údržba je, ale nič kritické..
ale nemusíš sa báť že by si to musel každý mesiac rozoberať a meniť pol biku..
Dík za odpoveď! pýtam sa lebo ma strašne,ale strašne láka tento hai http://www.kubicasport.eu/produkt/1954/Haibike-Scream-SL-2010/
a najazdím na biku asi tak cca 3000km ročne, 2-3 krát nejaký ten maratón,jazdím či je zima,či je mráz a dosť aj prach ,blato,sračky väčšinou terén,tak neviem či ho kúpiť bo sám si servisovať neviem nič aby som nemusel chodiť často do servisu(aj ked viem že to záleží od milióna faktorov),aby ma to nezruinovalo taký full
haibiky sa tu už rozoberali milión krát stačí hladať.. nie všetko je o úvodnej spotrebnej výbave..
najdôležitejší je rám, vidla, kolesá (v tomto poradí) ostatné ťa netrápi, časť sa vymení do roka prípadne celkom lacno keď budeš chcieť..
napr. ten giant trance čo som dal odkaz má niektoré veci o trošku horšie, ale zase rám váži o nejakých 100-200g menej a podľa nejakých testov je aj tuhší...
poslal som ti na mail test kde je trance x a aj nejaký haibike s vyšším zdvihom (ten mám ja), základný rozdiel je, že giant robil doteraz vlastné návrhy ktoré vylepšoval, haibike len posledných pár rokov skúša aj vlastné originálne návrhy (medzi ne ten scream sl nepatrí ). Dôsledkom je, že tie lacnejšie haibiky sú napr. ťažšie a tie rámy môžeš stretnúť aj na bicykloch iných výrobcov (s menšími zmenami), atď...
Ďakujem ti veľmo pekne... ale ako aj ten haibike určite niečo vydrží,je tak?! aj nejaký ten skok,proste neni to nejaký bike "z tesca"?! ten trance sa mi nepáči ani vzhladom ani cenou...ale viem že značka a kvalita je teda asi lepšia...ale ja som sa jednoducho teraz zalúbil do toho haibiku... tak teraz len dúfať že ked ho náhodou objednám,aby som nelutoval...Dík ešte raz!
vydrží všetko to hej, samozrejme sa nedá vylúčiť nejaká chyba pri výrobe čo sa neskôr prejaví, ale to pokrýva záruka...
cena toho giantu nie je zlá, keď si uvedomíš, že ten rám má o 400e väčšiu hodnotu Pozri si reálne foto http://bikerbrown.pinkbike.com/album/Giant-Trance-X4-2010/ , podľa mňa je to veľmi pekný bike, teraz keď je -20% akcia tak sa aj oplatí...
Netreba sa do toho Hai ist. Pokial sa ti paci aj v reale (lebo ja som sa zalubil do jedneho Haiu pred rokom a ked som ho videl v predajni ako je pozvarany tak som si povedal ze to nechcem) tak do toho bez obav chod.
Ten giant je ozaj lepsi ram a tento za tu cenu sa oplati. ma lepsiu vidlu este retaz by sa nasla lepsia ale inak kvalitou to iste. (komponenty)
Vyhoda Haiu je ze je tlmic vysoko tak sa nezadrbka tak casto ako u Giant. a ked vidim este kde je tlmic u Cube tak mi je smutno.
no kúpil som ho za 730e nový, padol mi proste do oka viac ako haibike aj viac ako ten giant, tak od pondelka ho mám doma a myslím že mi postačí,či tebe sa na ňom niečo nezdá? napíš svoj názor aj ked už je neskoro
neviem či tá vidlica má nastaviteľný odskok (a či to je vôbec pružina alebo vzduch), taktiež rám za veľa nestojí... Navyše je to poriadne hnusný jednočap Veď uvidíš keď na ňom pojazdíš všetky druhy terénov, hneď zistíš čo je zlé a čo dobré
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
o niečo náročnejšia tá údržba je, ale nič kritické..
ale nemusíš sa báť že by si to musel každý mesiac rozoberať a meniť pol biku..
http://www.kubicasport.eu/produkt/1954/Haibike-Scream-SL-2010/
a najazdím na biku asi tak cca 3000km ročne, 2-3 krát nejaký ten maratón,jazdím či je zima,či je mráz
najdôležitejší je rám, vidla, kolesá (v tomto poradí) ostatné ťa netrápi, časť sa vymení do roka prípadne celkom lacno keď budeš chcieť..
cena toho giantu nie je zlá, keď si uvedomíš, že ten rám má o 400e väčšiu hodnotu
Ten giant je ozaj lepsi ram a tento za tu cenu sa oplati. ma lepsiu vidlu este retaz by sa nasla lepsia ale inak kvalitou to iste. (komponenty)
Vyhoda Haiu je ze je tlmic vysoko tak sa nezadrbka tak casto ako u Giant. a ked vidim este kde je tlmic u Cube tak mi je smutno.
http://www.yannicksport.sk/katalog/action/productdetail/oc/1801.xhtml
či už radšej nemám špekulovať?
ten mongoose je hlavne znateľne ťažší
http://www.mojekolo.cz/8338-mongoose-otero-super
myslím,že ten mi tiež dobre poslúži a postačí!
meniť nie, no raz za mesiac max dva to rozobrať treba. pokial tiide o životnosť.