potreboval by som poradit, ake MTB plaste su co najodolnejsie voci prerazeniu. Momentalne mam Panaracer Beetle Juice, a pravidelne pocas zjazdu po lesnej/sotolinovej ceste 2-3 krat menim dusu. Vazim 100+, a vyzera to, ze tieto pneu neboli dimenzovane na tuto vahu
Nevieme čo má borec za bike no riešil by som to lacnými UST kolami (Mavic CrossTrail) a UST gumami.
Bez duše nebude čo prerážat ...
kým som jazdil DH s dušami, používal som plášte s butyl výstuhou a ľahkú dušu...
BUTYL INSERT:
An extra layer of butyl rubber wrapped around the bead of a Downhill tire that helps prevent pinch flats and protects the rim from hard hits.
je to odolnejšie, ako obyč plášť a DH duša
samozrejme, plášť má kilečko a viac
Marek, to je nejaka specialna verzia plasta abo je to to, co sa uspesne pouziva za par korun - rozstrihnutou dusou "vyvlozkovany" plast?
http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/Maxxis_Minion_DHF_Dual_Ply_Casing_Tyre/5360024626/
http://www.maxxis.com/Bicycle/Mountain/Minion-DHF.aspx
Túto konkrétne mám aj ja. Váži síce takmer 1kg, ale koho to trápi
Kup si poriadnu dusu, odporucim maxxis FR 295g a k tomu ten minion a poriadne to nafukaj a ked uz aj na tom budes defektovat, odporucam lekarsku pomoc.
a janosik, tie kecy, ze so 100+ sa jazdit neda, si nechaj laskavo pre seba. je nas tu takych viac a jazdime. mozno viac nez ty.
jedine ma napada prezuvat podla toho, ci ides jazdit cestu, alebo les. taky plast, co by vazil malo a vydrzal tvoje jemne jazdenie v lese asi zatial neurobili. do lesa si smar minion + maxis dh dusu a je malo pravdepodobne, ze aj to prerazis. mne sa to nepodarilo. len ta kombinacia ma snad 2 kilecka
edit: vidim, ze si ma pocas pisania predbehol
Ale aj tak, pokiaľ nie je uvedené inak, bežné komponenty, rámy, gumy sú dimenzované na hmotnosti up to 120 kg, takže to ***** aj jazdeckými chybami, hlavne pri defektení na niečom, čo bolo nazvané cestou a šotolinou. Akurát by som isto neskúšal používať nejaké light duše a nízke tlaky.
aj take papierove plaste akymi su Rocket Ron-z su urcene do vahy 140kg
Polo ty si ako na tom s defektami ?
tento plast je podla vas nahodeny spravne, alebo naopak? je to predne koleso.