Zdravím chlapci.
Chcel by som sa spýtať, či je normálne, aby mi po cca 500km popraskal
plášť tak, ako je vidno na foto. Plášť som nahodil nový vo februári vpredu a aj vzadu na bike. Gumy fúkam na cca 3 bary, vážim 85 kg. Predný plášť je bez jedinej trhliny, ale ten zadný je po celom obvode dopraskaný

Jazdím na HT, ľahké výjazdy po hore, lesné cesty, nejaký ten asfalt, skrátka žiadne prasačiny. Bike skladujem v pivnici, takže žiadne priame slnko, ani mráz, ani dážď, nič...Len spomeniem, že predtým som mal Maxxis Ignitor na oboch
kolesách a tie vydržali bez akýchkoľvek prasklín asi 4 sezóny (a štýl jazdy som nezmenil)

Mám to skúsiť reklamovať?
Na jednom páre - s ochranou proti defektom (dezén už končí) mám cca. 5.000 km. Po dvoch rokoch ani náznak prasklín.
Na odľahčenej verzii cca. 6.000 km (vpredu) zjazdená na 80% po jednom roku ani náznak prasklín.
Buď máš prestátu gumu alebo nepodarok. Ja na vyššie verzie nedám dopustiť a kupujem ich stále.
Tie základné verzie sa robia v Ázii a sú šmejdové. Tie osobne nepoznám ale čo ich mali kamaráti tak nadávali. Bočne hádzali, prebili bočnice, odtrhávali sa bočné špunty.
Na 5 rokov starých Race-King mám veľmi drobné prasklinky po celom obvode behúňa. (zrejme už guma stratila pružnosť) No ty máš praskliny naboku a iné. Tipoval by som, že je na nich vnútorná výstuž (plátená vrstva) vadná.
@ GaliPe54 a palo1707: pokiaľ je drôtená, alebo kevlarová pätka, je rozdiel aj v samotnej kvalite materiálu? Ešte otázočka, verzia s ochranou proti defektom má aké označenie? Vďaka.
A ano. Tie lacne 10eurove drotenne su dost nekvalitne. Nenarocnemu co sa nezaujima na com jazdi, hlavne ze to jazdi ale stacia..
Ale popraskali aj mne a to boli uplne nove. Lenze vozia to niekde z indie, bohvie v akych podmienkach. Uz ked to pride sem tak su tie plaste biele. To je znamka zleho skladovania. Lebo ten vosk sa vytlaci von a guma strati vlacnost a popraska.
Tie nemecke verzie su ako cukriky. Aj na dotyk citit ze to je uplne ina zmes.
A reklamacia podla mna nema vyznam pokial su tie plaste jazdene tazko im dokazes ze si ich nenechal niekde na slnku..
Proste normálne to reklamuj a oni ti musia dať vyjadrenie. Podľa všetkého si bol poškodený, tak by tpo mali vyriešiť k tvojej spokojnosti.