Chcem sa spytat potrebujem si kupit novy tlmic a mam teraz rock shox s rozmermy 230x51 a neviem ci mi tam bude pasovat fox s rozmermy 200x51 viete mi niekto pomoct. Dakujem
akakolvek znacka ti bude pasovat, ak bude dodrzany:
- rozmer tlmica , teda hlavne dlzka => to ti sedi (aj ked ten 230 je asi preklep)
- cca velkost, aby sa zmestil .. niekedy sa objemnejsie tlmice nezmesia, pretoze nieco prekaza, pripadne prekaza ventilok, alebo packa => tu musis dodat foto sucasne a co chce nove
- uchyty .. ak su klasicke neni problem, ale ak je trunion, alebo specialized, alebo trek system, tak uz moze byt problem => foto
- cez to vsetko , aj ked tlmic bude sediet, nemusi fungovat dobre, lebo je treba vediet, ci sadne kompresia, niektore tlmice su nastavitelne, ine to maju napevno (RS), potrebnu kompresiu vies bud cca vypocitat (zdvih ramu/zdvih tlmica/, alebo ju mas na tlmici (obvykle low/medium/high). Niekedy je potrebne riesit toto aj pri tlmeni, ale povacsine staci Mko (u beznych Foxov hlavne).
- v prvom rade napis co mas za ram a dodaj foto s tlmicom .. ak mas to, co v profile , tak obavam sa, ze to nebude take easy
Chlapci to prve cislo je celkova dlzka tlmica od montazneho oka po oko a to druhe cislo je dlzka piestu (casti co sa zasuva)??? tzn ked celkova dlzka bude sediet, ale dlzka piestu bude kratsia, tak si vlastne znizim celkovy chod zadnej stavby? Orientacne po prepocte napr z 50mm na 45mm, tzn o 5mm(10%) tak zo 100mm zadnej stavby bude iba 90mm?
Su moje uvahy spravne?
Prve cislo je dlzka tlmica od osi po os ulozenia. Druhe cislo je zdvih tlmica. Orientacny prepocet moze byt ako si napisal, ale uplne presne to nie je, zalezi aj od prepakovania zadnej stavby.
Orientačne by tvoj prípad (100 mm zdvih a 50 mm chod tlmiča) sedel. Lepšie to je ale počítať nie ako percentá, ale ako pomer prepákovania. T.j. napr. spomínaný Remedy má zdvih 150 mm a chod tlmiča 57,5 mm, t.j. prepákovací pomer je 150/57,5=2,73. T.j. pri bežnej výmene za 60 mm tlmič sa chodí zväčší o 2,73*2,5=6,8 mm.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
- rozmer tlmica , teda hlavne dlzka => to ti sedi (aj ked ten 230 je asi preklep)
- cca velkost, aby sa zmestil .. niekedy sa objemnejsie tlmice nezmesia, pretoze nieco prekaza, pripadne prekaza ventilok, alebo packa => tu musis dodat foto sucasne a co chce nove
- uchyty .. ak su klasicke neni problem, ale ak je trunion, alebo specialized, alebo trek system, tak uz moze byt problem => foto
- cez to vsetko , aj ked tlmic bude sediet, nemusi fungovat dobre, lebo je treba vediet, ci sadne kompresia, niektore tlmice su nastavitelne, ine to maju napevno (RS), potrebnu kompresiu vies bud cca vypocitat (zdvih ramu/zdvih tlmica/, alebo ju mas na tlmici (obvykle low/medium/high). Niekedy je potrebne riesit toto aj pri tlmeni, ale povacsine staci Mko (u beznych Foxov hlavne).
- v prvom rade napis co mas za ram
Su moje uvahy spravne?