ked som zhodil SPD, vsimol som si moznu pricinu toho. chcem sa opytat, ci je to normalne ked sa takto "osupe" plast(ci co to je) pri zavite a ci ho mozem dat len dolu a veselo pokracovat. vdaka
posledný komentár: 26. 6. 2025 o 20:39
posledný komentár: 26. 6. 2025 o 20:39
pukanie moze byt sposobene:
-uvolnenym predalom
-alebo ta plastova krytka ma citelny vakel (m520)
ak by to bolo tou krytkou tak si treba kupit plastovy kluc ( tusim pd40) a rozobrat pedal.
edit:
alebo to moze byt len kufor o pedal. skus najskor ocistit a namazat.
Čo nemôžu SPD robiť ?
Daedalus:
edit: dam 100$ za sprej , ktory sposobi, ze akekolvek pukanie v bajku zmizne
Zakladne naradie na toto treba, lebo cloveka potom ide uchytit, ak nieco potrebuje a nemoze. Inak pedal by sa mal dat rozobrat, ak pouzijes klasicke klieste (blicky sa to vola?) ale musis ten umelohmotny kus omotat handrou, aby sa to neznicilo. Tiez mozes skusit, ci nemas maly vakel v strede (chytit kluku v pozicii hore a skusit hybat doprava-dolava, nesmie sa hybat vobec). Moj sukromny tip je ale mierne povolena miska stredu.
je tam malicka vola, skoro nepoznatelna.. je este ina moznost, ze tam je teda vakel (btw ten vakel by teda mal byt len na strede(cize v najhorsom pripade mi staci kupit len novy stred/misky/)?
kluc k HT II sa zide, idem ho hned objednat..
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/klic-na-osu-hollowtec-ii-shimano/206 tento hadam bude stacit(nebude pravdepodobne zatial pouzivany dako casto)..
-27% Shimano kónus HBMC10/4400 Alivio/Tiagra predný na dutú osu (M9x10,4 mm)
2,90 € -27%
MOC 4,99 €srebalat: toz, to neviem, mne raz taky zuvk vydavalo lozisko v oske. Musis to rozobrat, vycistit namazat a znovu zlozit a uvidis .. este ma napadlo, ci to nerobi lava kluka, kedze mas hollowtech2, skusit ju vymontovat, vycistit to tam cele (vratane sroubikov) jemne pretriet vazelinou, vratit spat.
No ale nejak mi tento thread nakazil asi moj lavy pedal, lebo zacal pukotat