zdravim, zacalo mi pukat pri zaberani lavou nohou(cize bud lava kluka-stred alebo lave SPD).
ked som zhodil SPD, vsimol som si moznu pricinu toho. chcem sa opytat, ci je to normalne ked sa takto "osupe" plast(ci co to je) pri zavite a ci ho mozem dat len dolu a veselo pokracovat. vdaka
dva dni som tu nebol a ajhla, riesi sa tu moj problem tiez mi puka lavy pedal pd-m520...dam hodole, premazem a uvidim...samozrejme vycistim aj tretry a spoj kufor-tretra...aj ked neverim, ze mi puka tretra, to by bolo citit mozno aj pri chodeni/dotyku tretry s tvrdym povrchom
takze som dnes vsetko od prehadzovacky, presmyku cez pily, kluky a pedale rozobral, vycistil, ponastavoval a nahodil novu retaz a bicykel ide ako novy(alebo mozno dokonca este lepsie ), pukanie zmizlo, aspon dufam(zatial som sa len skusal povozit po okoli).. zajtra niekde vyrazim, ma byt pekne, tak dufam ze bude vsetko ok a nevrati sa to
mne začal pukať nový Giant Tance X5 po 20 km, tiež to puká po zošliapnutí ľavého pedálu, zajtra skúsim dať dole kľuku a dať trochu vazelíny na osku, bod 3:
a potom skúsim vyčistiť pedál, nie sú to SPD, ale iba nejaké obyčajné Giant pedále, mám pripravené aj SPD, ale nemám ešte tretryhttp://velosprint.sk/shop/c.224_558/giant-trance-x-5-11.p.22327
Namazal si časť medzi tretrou a tým plieškom do ktorého sa šróbujú kufre? Alebo medzi tretrou a kufrom?
Medzi tretrou a kufrom,tretry sa vtomto mieste ohybaju pri chodzi a as i ked sa chodi viacej tak to miesto sa oslabi a tu je asi moznost pukania.Som rad ze som sa toho pukania zbavil,bol som zufaly neznasam akekolvek pukanie
Prosim vas, rozobral som pedal, ale neviem ho zlozit neviem hlavne ako dostat na telo pedalu tie mechanizmy z pruzinkami, kedze to ide dost stuha a neviem to ucinne podpacit, aby som to cele zosruboval...tie pliesky na protivsej strane pedala treba mat namontovane az potom a tak to nejako podpscit? Vdaka
Sak nie je to nic zlozite, len to ide dost tazko...asi to budem musiet urobit aj s nejakym druhym clovekom, aby som to dokazal dat na spravne miesto...a prave tam by som tipoval pukanie, kedze pruzinky sa tru o taku dlhu skrutku a takisto aj ten pliesok o pedal...ja som tam striekal silikon, ale pomohol len docasne
Rozobrat hej, ale poskladat .. pukanie predsa pri slapani nemoze byt v SPD systeme, lebo ked slapes, kufor tlaci na 2 miesta priamo na telo pedala, nic s pruzinkou to nema. Mozu ti klepat, ked sa vracia pedal, ale pukat nie .. ak teda myslime rovnaky zvuk . To pukanie pedalu je vzdy zvnutra, z loziska, ked sa tam dostane prach a zmiesa sa s vazelinou. No taketo veci sa fakt zle riesia na fore
vela stastia pri skladani:) rozobrat to bolo uplne zbytocne ale poznam ten pocit ked clovek ma chut nieco rozoberat. stiahni si datasheet k pedalom aby si to nezlozil zle
zlozil som to podla videa z youtube...neslo to lahko, ale dalo sa...druhy pedal som len vycistil s kefkou a namazal, ale zatial som neskusal ci puka...skusal som rozobrat aj osku, ale neslo mi to a aj ked som s kliestami tocil cez handru, tak sa mi jeden zubok na tej matici trochu poskodil a nechcel som to doriadit viac...ked bude pukat dalej, tak si mozno kupim ten kluc a rozoberiem pedale...na kazdy diel bicykla treba mat specielny nastroj qua... :-/
ale kazdy rok kupovat nove pedale kvoli pukaniu...no neviem to uz radsej totalne dodrbem tu maticu, dam ju prec a dam tam nieco normalne, na co netreba specialny kluc...alebo kupim 540ky, na ktorych uz je normalna matica a je vymalovane
btw, ked som to skladal, tak mi uz dochadzala trpezlivost, lebo stale nie a nie to poriadne roztiahnut
Fuha, poskladal si to ? Tak .. mne by sa to urcite nepodarilo
Inak neviem, ci ten kluc dnes nestoji viac ako nove pedale
Šak to neni ťažké složiť... Tiež som to mal rozobraté hlavné je povoliť tú pružinku na minimum, a potom to tam ide už relatívne v pohode ten "pliešok".
tak dnes pri 80km vyjazde mi to zacalo potichu od cca 15-20 km pukat samozrejme opet a pekne sa to stupnovalo, az mi to zacalo od polcesty tak zrat nervy .. pockam kym dojde kluc a rozoberem ten stred, precistim, namazem a budem dufat ze sa to tym vyriesi..
by clovek ani neveril ako to vie zneprijemnit vyjadz(teda aspon mne)..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a potom skúsim vyčistiť pedál, nie sú to SPD, ale iba nejaké obyčajné Giant pedále, mám pripravené aj SPD, ale nemám ešte tretry http://velosprint.sk/shop/c.224_558/giant-trance-x-5-11.p.22327
Medzi tretrou a kufrom,tretry sa vtomto mieste ohybaju pri chodzi a as i ked sa chodi viacej tak to miesto sa oslabi a tu je asi moznost pukania.Som rad ze som sa toho pukania zbavil,bol som zufaly neznasam akekolvek pukanie
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk
btw, ked som to skladal, tak mi uz dochadzala trpezlivost, lebo stale nie a nie to poriadne roztiahnut
Šak to neni ťažké složiť... Tiež som to mal rozobraté
by clovek ani neveril ako to vie zneprijemnit vyjadz(teda aspon mne)..