zdravim, zacalo mi pukat pri zaberani lavou nohou(cize bud lava kluka-stred alebo lave SPD).
ked som zhodil SPD, vsimol som si moznu pricinu toho. chcem sa opytat, ci je to normalne ked sa takto "osupe" plast(ci co to je) pri zavite a ci ho mozem dat len dolu a veselo pokracovat. vdaka
by clovek ani neveril ako to vie zneprijemnit vyjadz(teda aspon mne)..
Ja to viem .. je to .. najlepsie ako zistit co tomu je, je postupna eliminacia.Najprv treba vediet nasimulovat problem. Ak ho vies lahko nasimulovat, potom vies postupnou eliminaciou zistit, kde je problem. Inak napriklad mne na Garde zacala pukotat kazeta .. nikde inde, len tam mi to robieva .. totiz na vyjazd/zjazd z Rivy(do Rivy) hore cez tie tuneliky je neskutocny prach
Inak ak si na stred nesiahol, tak to bude pedal .. tipujem.
Ja som nahodil druhe pedale, lebo mi zacal pukat lavy. Hmm, na tychto mi pukoce pravy, asi to cele zahodim do Dunaja .. mam 3 sady pedalov, pukoce kazda .. 4te s ohradkou klepocu. Asi zacnem pedale riesit ako retaze , sak aj tolko stoja .. odjazdim nez zacne pukotat a sup do kosa.
Ale silne pukanie to uz nevyzera na pedal .. nevies to vylucit, ze je to nimi ?
No páni. Pred cca tromi týždňami som svoje 520ky vyčistil (okrem osky, nemám klúč). SPD mechanizmus rozobratý a kompletne vyčistený, pružinky jemne namazané, takisto všade kde je kontakt kov/kov som dal jemne vazelínky, závit vyčistený a namazaný. Takisto nahodené novučičké kufre, a oblasť tretra/kufor tiež máznuté vazelínou. Pukanie prestalo, ale vŕzganie sa vrátilo asi po 200km. Jediné čo som si všimol, tak nevŕzga jedine pri určitom natočení tretry na pedáli. Už neviem čo s tým. Tretry mám Shimano M182N
nastiekam olejom, ale môžem sa staviť že do chvíle mi to začne pukať lebo sa na to nabalí kopa bordelu nuž človek si nevyberie.
Len ma štve, že človek vyvalí toľké prachy len za pedále s tretrami a vŕzga to rovnako ako plastové pedále za 2€
treba skusit viacej parov pedalov ...mne pri silnejsom zabere pukal lavy pedal, skusal som M520, M540 aj M324 a nakoniec za to mohol bordel medzi stred.oskou a lavou klukou ...povycisteni zatial frci v tichosti
No napadlo mi, ze to moze byt aj kluka-oska...ale ja to pukanie normalne citim v chodidle, tak daleko to byt odtial nemoze
BTW, vcera som chcel dat prec kufre z tretier, ale nechcel mi tam vojst inbus c.4 :-O Ma tam ist 4ka, ci (4ku pouzivam aj na pedale na dotiahnutie pruziniek)?
Keď to cítiš v tretre, môže to byť ktorýkoľvek spoj od kufra až po stredové misky. Napr. to môže byť aj zničené ložisko. Ale vlastne by to mohol byť aj orech, zatuhnutý článok v reťazi a všeličo iné
Bolo to medzi klukou a oskou...nechapem co tam mohlo pukat. Sanozrejme som najprv vycistil tretry a kufre a potom vymenil pedale a az potom sa objavila prava pricina tiez son zbytocne rozobral spd...
Z toho si nič nerob, toto je bežný postup. A by to bolo tretrou, ako prvé by si rozoberal stred. Ja som mal podobný problém. Nakoniec som kúpil nový stred, a keď som ho namontova, tak som zistil, že problém bol povolený pedál.
na starom biku som tiež riešil vŕzganie, tam boli ešte venčeky v strede, vyčistil som, namazal, po pár km zase vŕzgalo, kúpil som nový zapuzdrený stred, po pár km zase vŕzgalo, zistil som, že to boli pedále
tak som kúpil nový bike, začala pukať ľavá kľuka na novom biku po 20km, asi tam bolo málo vazelíny a dostal sa tam prach, vyčistil som a už bolo dobre, začalo pukať sedlo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja to viem .. je to
Inak ak si na stred nesiahol, tak to bude pedal .. tipujem.
Ale silne pukanie to uz nevyzera na pedal
Len ma štve, že človek vyvalí toľké prachy len za pedále s tretrami a vŕzga to rovnako ako plastové pedále za 2€
BTW, vcera som chcel dat prec kufre z tretier, ale nechcel mi tam vojst inbus c.4 :-O Ma tam ist 4ka, ci (4ku pouzivam aj na pedale na dotiahnutie pruziniek)?
Tak orech to nebude. I keď...
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk
tak som kúpil nový bike, začala pukať ľavá kľuka na novom biku po 20km, asi tam bolo málo vazelíny a dostal sa tam prach, vyčistil som a už bolo dobre, začalo pukať sedlo