https://www.mtbiker.sk/clanky/9746/skusenosti-s-12-rychlostnou-sadou-sram-eagle-na-co-je-to-vlastne-dobre.html#komentare-116200
Ale vyzerá to tak,že po nájazde niekolko sto km začínajú isté problémy-konkrétne to vyzerá na problém z najlacnejšou kazetou Eagle označenej ako GX , zdá sa,že to množstvo nitov po určitom počte km povolí,prejavuje sa to zo začiatku silným puknutím v zábere,je to ozaj silné puknutie,ktoré zazvoní celým rámom (toto robí mne,zatial len na 4 a 5 najväčšom pastorku,mám najazdené len cca 300 km) najprv som to pripisoval,že sa deje niečo v náboji,ale včera som sa previezol na inom biku,kde je táto kazeta a má už cca 1000 km,tam už puká stále,ako starý kočík
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kazety-a-pastorky/mtb-10-11-12-prevodov/sram-eagle-gx-xg-1275-12sp-kazeta-10-50z.html
Viem ešte o ďalšom,ktorý má cca 400 km a tiež mu to pukne,to sú teda tri kazety z pukaním-napíšte kto má ešte túto kazetu,kolko km a či tiež v zábere puká.
Ak sa to ukáže ako sériová vada,budem reklamovať,neskladal som bike preto,aby som pukal celým lesom ako stará herka
posledný komentár: 28. 7. 2025 o 8:44
posledný komentár: 26. 6. 2025 o 20:39
pri ramoch CUBE to tak je.
tak ci nahodou
Kedze prva oprava bola dost nakladna, tak sme to skusili vyrovnat svojpomocne. Neslo to veru lahko, prepruzovali sme material do opacnej strany mozno aj hodinu a namiesto nitu sme dali skrutku na zavitovej strane jamkarom roztlcenu. Kazety to boli XG-1150.
Predchádzajúce tri boli spoľahlivé. Tú poškodenú som zreparoval rýchlospojkou (mal na reťazi teda až dve) a odjazdil pohode 1600 km)
Momentálne mám nahodenú piatu reťaz a hore uvedený problém s nitom beriem len ako, že stane sa výnimočne aj na kvalitnom komponente.
Stačí ísť a nejaký MTB maratón. Keď počujem v stúpaniach, ako mnohí necitlivo preraďujú, nečudujem sa, že mnohí do cieľa prídu povedľa biku.
Týmto však nereagujem na príspevok wonderius. Ono aj z fabriky niekedy vypustia zmätok.
takto debilne je to robené, palec strkas dolu pod rajdy