Caute. Vopred sa ospravedlnujem ak tu tato tema uz existuje... uz dlhsie zvazujem vymenit svoju mechaniku XX1 za AXS no chcel by som od Vas co ju vlastnite par skusenosti/dokazov ze sa to za tych 800e fakt vyplati... Lebo mat iba o jeden bowden menej za 800e to sa mi fakt nechce... V com je to AXS tak brutalne? Dikes
Keď som si dávno od kamaráta zohnal XX1 axs, tak som bol absolútne šťastný a nadšený z elektroniky. Ovládanie radenia absolútne bez pripomienok. Nečakal som, že v budúcnosti vznikne u užívateľov obrovský problém akým ovládačom to vlastne ovládať a brať to ako neriešiteľný problém, a že vznikne tak aspoň 20 systémov ovládania týchto AXS zariadení 🤷♂️
Ja sa stale cudujem ze ked uz prisli s tym AXS systemom preco neprekopali rovno ovladanie. Naco to spravili s rovnakym dizajnom ako stare mechanicke, ktore z povahy ovladania muselo mat svoj dizajn. Preco rovno od zaciatku nespravili nieco ako toto www.zirbel.ch (bez tych kablov/centralneho boxu ...). Ale tak mozno to maju v plane o niekolko rokov, sak treba ludom predavat 'novinky'.
Ja zase hneď od začiatku používania laborujem s ovládačmi AXS. Ale ani tá prvá verzia ani novší rocker mi nesedia. Rocker je pre mňa menšie zlo. Idem teraz tiež laborovať s Blips som. Možno by to vyriešilo nejaké radenie otočného typu, ktorým kedysi sram prerazil na trhu. Trochu sa čudujem, že zatiaľ neponúkli nejaký AXS grip shift keďže mechanické gripshift ovládanie majú aj na dopruženie.
Tieto problémy sa však vyriešia na budúci rok príchodom nového Di2. To bude koniec Sram na mojich bajkoch.
Keď som si dávno od kamaráta zohnal XX1 axs, tak som bol absolútne šťastný a nadšený z elektroniky. Ovládanie radenia absolútne bez pripomienok. Nečakal som, že v budúcnosti vznikne u užívateľov obrovský problém akým ovládačom to vlastne ovládať a brať to ako neriešiteľný problém, a že vznikne tak aspoň 20 systémov ovládania týchto AXS zariadení 🤷♂️
Ja osobne ten problem vidim iba ak mas remote lock vidly a tlmica a potrebujes tam narvat este ovladanie droppera. Na yetim sb115 mi to nevadilo (btw. je na predaj 😁), tam je vlavo iba ovladanie droppera a je to ciste.
Ale na Scott Lumen jednoducho to velke ovladanie droppera nevyzera vobec pekne a robi to lavu stranu rajdov preplnenu, ako keby mal clovek ovladat jadrovy reaktor.
ten gombik - blip box musi byt niekam pripojeny… ci?
Alebo myslite, ze radenim, kde su iba dve moznosti ovladat aj sedlovku?
Myslim, ze sram ma uz presne vymyslene veci. Teraz to uz iba zlepauju a vymyslaju nove moznosti.
Blip box je krabička s vlastnou batériou a vysielačom (gúgl?). Má 4 porty na tlačidlá, tzv. Blips. Potom existujú ešte nové bezdrôtové Blips. Tie nepotrebujú Blip Box. Avšak tieto AXS Blips sa nedajú použiť na ovládanie sedlovky. Iba pre radenie.
ten gombik - blip box musi byt niekam pripojeny… ci?
Myslim, ze sram ma uz presne vymyslene veci. Teraz to uz iba zlepauju a vymyslaju nove moznosti.
Axs PODom vies ovladat droppera, ale ergonomicky lepsie ako klasicky ovladac to nie je (aspon mne sa to nezdalo)
Wireless blip vies naparovat s prehadzkou, pri inicializacii musis mat klasicky ovladac (rocker, pod). Potom uz ho mozes dat prec. Bez blip boxu vedia wireless blips len radit. Sram tvrdi ze signal z blipu je kratky na to aby ovladal dropper, na radenie to staci
Blip box je krabička s vlastnou batériou a vysielačom (gúgl?). Má 4 porty na tlačidlá, tzv. Blips. Potom existujú ešte nové bezdrôtové Blips. Tie nepotrebujú Blip Box. Avšak tieto AXS Blips sa nedajú použiť na ovládanie sedlovky. Iba pre radenie.
Pre nas (uz aj mna) elektrikarov existuje elegantnejsie riesenie priamo od sramu, ale zase naco to nabijat, ked to vydrzi 100vky km a urobit z wireless riesenia wired 😁
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Teraz som to skusil (najnovsie FW), stale vie iba radit. Teda ak postupujem podla navodou sram.
Tieto problémy sa však vyriešia na budúci rok príchodom nového Di2. To bude koniec Sram na mojich bajkoch.
Ja osobne ten problem vidim iba ak mas remote lock vidly a tlmica a potrebujes tam narvat este ovladanie droppera. Na yetim sb115 mi to nevadilo (btw. je na predaj 😁), tam je vlavo iba ovladanie droppera a je to ciste.
Ale na Scott Lumen jednoducho to velke ovladanie droppera nevyzera vobec pekne a robi to lavu stranu rajdov preplnenu, ako keby mal clovek ovladat jadrovy reaktor.
A bude to bezdrat alebo skoro-bezdrat?
Ten novy pod sa da pouzit na sedlovku?
Axs PODom vies ovladat droppera, ale ergonomicky lepsie ako klasicky ovladac to nie je (aspon mne sa to nezdalo)
Wireless blip vies naparovat s prehadzkou, pri inicializacii musis mat klasicky ovladac (rocker, pod). Potom uz ho mozes dat prec. Bez blip boxu vedia wireless blips len radit. Sram tvrdi ze signal z blipu je kratky na to aby ovladal dropper, na radenie to staci
Leapcomponents tvrdia, ze to vyriesili
Na exkluzivnu ponuku byt tester nereagovali 😂.
Ale vraj za par tyzdnov by to malo byt out.
A k TQ motoru este napriklad potrebujes toto a rvat to do ramu
https://www.bike24.de/p1764907.html