Caute. Vopred sa ospravedlnujem ak tu tato tema uz existuje... uz dlhsie zvazujem vymenit svoju mechaniku XX1 za AXS no chcel by som od Vas co ju vlastnite par skusenosti/dokazov ze sa to za tych 800e fakt vyplati... Lebo mat iba o jeden bowden menej za 800e to sa mi fakt nechce... V com je to AXS tak brutalne? Dikes
Ak chceš tak mám len taký poznatok z XX1 AXS. Dával som to na bike 04/2021, sadu som kúpil už asi necelý rok používanú s jedným malým škrabancom. Najväčším problémom je, že pri jazdnom štýle enduro tieto prehadzovačky veľmi trčia mimo bicykel. Tu v okolí sú niektoré ideálne stopy, ktoré je potrebné jazdiť s centimetrovou presnosťou, inak triafaš kamene. Nie vždy sa to podarí, takže moja prahadzovačka do týždňa dostávala tak 3-5 ťažkých nárazov.
Počas celoročnej prevádzky v zime zadrhávala spojka, po otvorení som zistil, že je vnútri kompletne skorodovaný ten kĺbový mechanizmus. Nalial som tam rôzne chemikálie a rozchodil to a natlačil po vysušení vazelínou, takže to ako tak ide, ale treba to čistiť. Po nárazoch sa ale v čapoch vytvorila vôľa a prehadzovačka je tak mierne deformovaná. Na tieto efekty je na nej 31 stupňov mikroladenia, v dobrej kondícii je nastavenie približne v strede, aby bolo možné ladiť smerom nahor aj nadol. Moja prehadzovačka je aktuálne aby radila(veľmi nečisto) na všetky prevody na pozícii 31/31....Prehodil som ju na XC bicykel, kde až tak presné radenie už nepotrebujem. Niekedy treba už počkať 2 sekundy kým sa zaradí prevod 11 a 12...ak prestavím mikroladnie, tak prevod 12 už nezaradím vôbec.
Takže po roku a pol intenzívneho jazdenia s ťažkými bočnými nárazmi je prehadzovačka na odpis. Prešiel som naspäť na mechanickú XX1, ktorá menej vytŕča z bicykla, ale minule na carbonkilleri dostala aj ona co proto.
No ja hodím moju recenziu tiež, GX AXS nahodené na bike 08/2021, najazdené má 5000km.
Absolvovaný zatiaľ len 1 pád v zime na ľade, kedy som sa ja spolu s bikom šúchal cca 10m na boku po lade - šalter je síce povrchovo ošúchaný ale radí presne ako nový.
Šalter nevykazuje veľký vakel, čapy sú OK.
Baterka kapacitne stále rovnako.
Týmto som chcel povedať, že všetko, aj veľmi sofistikovaná vec a jej životnosť, je závislá od toho ako a koľko tomu človek nakladá...Keď auto po 5tich nárazoch nebude fungovať správne, nie je to chyba auta ale...
XX1 AXS nahodene 05/2021 - cca 2500km. Mam pocit, ze je cim dalej lepsia ?
Jazdim XC/AM, davam celkovo na bajk pozor.
O salter sa moc nezaujimam, sem tam pretriem, sem tam namazem, davam pozor, aby som salter (bajk celkovo) nikde zbytocne neobuchal.
Zdravím, po zahraničných fórach sa šíri info, že na prvotných AXS prehadzovačkách chýba M3 skrutka, bez ktorej začne po čase prehadzovačka hlučnejšie a horšie radiť, prípadne sa môže rozpadnuť klietka, M3 závit je tam urobený, stačí v železiarstve dokúpiť M3 skrutku s dĺžkou 5-6mm (stúpanie 0,5) a podložku M3/M4.
Na mtb mi padol bike rovno na prehadzku asi 5x, posledny pad (bike zhodil vietor a padlo to rovno na prehadzku) ten pad uz ma dosledky, radi to, ale nie je to ideal, je tam nieco rozladene, asi ju budem musiet vymenit. Na graveli bez problemov.
Ale ako som uz pisal, bike bez AXS uz nechcem .
Na oboch mam GX prehadzovacku, akurat na graveli sparovanu s Red pakami.
Zdravím, po zahraničných fórach sa šíri info, že na prvotných AXS prehadzovačkách chýba M3 skrutka, bez ktorej začne po čase prehadzovačka hlučnejšie a horšie radiť, prípadne sa môže rozpadnuť klietka, M3 závit je tam urobený, stačí v železiarstve dokúpiť M3 skrutku s dĺžkou 5-6mm (stúpanie 0,5) a podložku M3/M4.
AXS mam uz 11 mesiacov. kupil som novy bajk, popravde som to ani nechcel, len pred rokom bola situacia s bajkami taka aka bola, tak som bral co bolo. Ale po roku mam cca 3600km, uz druhu retaz. prehadzovacka ide jak ma radi fakt rychlo a presne, uz by som do mechaniky dobrovolne nesiel, aj keby som ju poskodil pri nejakom pade alebo co, tak by som si radsej opasok pritiahol, len nech mam AXSko
PS: skrutku nemam.
Noo, dobre ze si napisal a zneistil si ma. Musel som zobrat svetlo a posvietit na to, to co vyzeralo ako pekny imbus (domnieval som sa, ze je to vnorena skrutka), bola spina, vnutri vidim zavit, takze veru ani ja ju nemam . Holt uz nevidim dobre na blizko
Rychlo do zeleziarstva
edit: nasiel som peknu ciernu skrutku, ktorou sa sroubuju mechaniky do PC case, aj rozsirenu zakladnu to ma, len treba zavitove lepidlo. (len pozro, nie kazda PC skrutka tam pasuje, niektore maju hruby zavit).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pri cenach ake na tom maju dnes, uz ani netreba o lanku uvazovat
Počas celoročnej prevádzky v zime zadrhávala spojka, po otvorení som zistil, že je vnútri kompletne skorodovaný ten kĺbový mechanizmus. Nalial som tam rôzne chemikálie a rozchodil to a natlačil po vysušení vazelínou, takže to ako tak ide, ale treba to čistiť. Po nárazoch sa ale v čapoch vytvorila vôľa a prehadzovačka je tak mierne deformovaná. Na tieto efekty je na nej 31 stupňov mikroladenia, v dobrej kondícii je nastavenie približne v strede, aby bolo možné ladiť smerom nahor aj nadol. Moja prehadzovačka je aktuálne aby radila(veľmi nečisto) na všetky prevody na pozícii 31/31....Prehodil som ju na XC bicykel, kde až tak presné radenie už nepotrebujem. Niekedy treba už počkať 2 sekundy kým sa zaradí prevod 11 a 12...ak prestavím mikroladnie, tak prevod 12 už nezaradím vôbec.
Takže po roku a pol intenzívneho jazdenia s ťažkými bočnými nárazmi je prehadzovačka na odpis. Prešiel som naspäť na mechanickú XX1, ktorá menej vytŕča z bicykla, ale minule na carbonkilleri dostala aj ona co proto.
Absolvovaný zatiaľ len 1 pád v zime na ľade, kedy som sa ja spolu s bikom šúchal cca 10m na boku po lade - šalter je síce povrchovo ošúchaný ale radí presne ako nový.
Šalter nevykazuje veľký vakel, čapy sú OK.
Baterka kapacitne stále rovnako.
Týmto som chcel povedať, že všetko, aj veľmi sofistikovaná vec a jej životnosť, je závislá od toho ako a koľko tomu človek nakladá...Keď auto po 5tich nárazoch nebude fungovať správne, nie je to chyba auta ale...
Jazdim XC/AM, davam celkovo na bajk pozor.
O salter sa moc nezaujimam, sem tam pretriem, sem tam namazem, davam pozor, aby som salter (bajk celkovo) nikde zbytocne neobuchal.
https://www.mtbr.com/threads/attn-all-axs-drivetrain-owners.1207581/
V mojej AXS X01 ktorú som kúpil minulú jar skrutka nebola, v GX, X01 a XX1 AXS vyrobených v tomto roku vraj už je.
Ale ako som uz pisal, bike bez AXS uz nechcem
Na oboch mam GX prehadzovacku, akurat na graveli sparovanu s Red pakami.
https://www.mtbr.com/threads/attn-all-axs-drivetrain-owners.1207581/
V mojej AXS X01 ktorú som kúpil minulú jar skrutka nebola, v GX, X01 a XX1 AXS vyrobených v tomto roku vraj už je.
Fasa, ani ja ju tam nemam a to som kupil minuly tyzden....
PS: skrutku nemam.
Rychlo do zeleziarstva
odfot pls. ako vyzera ta originalna
edit: nasiel som peknu ciernu skrutku, ktorou sa sroubuju mechaniky do PC case, aj rozsirenu zakladnu to ma, len treba zavitove lepidlo. (len pozro, nie kazda PC skrutka tam pasuje, niektore maju hruby zavit).