Caute. Vopred sa ospravedlnujem ak tu tato tema uz existuje... uz dlhsie zvazujem vymenit svoju mechaniku XX1 za AXS no chcel by som od Vas co ju vlastnite par skusenosti/dokazov ze sa to za tych 800e fakt vyplati... Lebo mat iba o jeden bowden menej za 800e to sa mi fakt nechce... V com je to AXS tak brutalne? Dikes
Vydrži to tak 10 000km pri bežnej prevadzke? To znamená dlhe výjazdý zvaznice atd. Ma tu niekto na tom taky najazd? Zvazujem ist do toho no dosť bajku nakladam nie na trailoch ale celodenky dostane poriadne vytriasť
Poprosim dáť tu realne skúsenosti a nie že kamarát povedal
Nazdar. na AXS som prešiel minulú zimu a najazdil som s ním okolo 13000km. nastavoval som radenie naposledy pri montáži na bicykel Prehadzovačka prežila aj nejaký ten pád a je už pekne pooškieraná no na moje prekvapenie stále radí dokonale Predtým som používal 2 roky mechanické XTR a to som teda ladil pomaly každý mesiac Tiež baterka na jedno nabitie vydrží aj 20h výjazd. Takže za mňa nie je cesta späť a môžem len odporučiť. Neľutujem ani jeden cent.
Otazocka do plena, ma niekto realnu / vlastnu skusenost s kombinaciou AXS + Shimano pohon (kazeta + retaz). Podla recenzii na nete by to malo chodit jedna basen. Skusal som tuto kombinaciu nahodit. A nadseny som nebol. Ono to nejako chodilo, nie vyslovene zle. Len cele to bolo akesi spomalene. Bud bol dobry spodok kazety alebo vrch. Pokial to bolo niekde na stred, neradilo to ako po masle. Teda pokial som to microsdjustment-om doladil na celu kazetu (10-51). Oproti tomu XT salter je rychlik a rychlosti tam padaju bez zavahania a akosi jednoznacnejsie. Niekedy aj trosku 45T pastorok bolo jemne pocut. Co sa tyka patky, ta je rovna, Kontroloval som niekolko krat. Akosi mi z toho vychadza, ze rozdiel (aj ked maly) hrubky kazety bude zohravat nejaku rolu. Kiez by sa uz aj Shimano chcelo rozhybat a vypustit XT Di2 1x12
takúto skúsenosť nemám... ale môj subjektývny pocit na kompletnej XX1 sade je, že to všeobecne o niečo pomalšie a menej pružné... keď to zrovnám s dvoma už staršími cestnými Di2 sadami...
Otazocka do plena, ma niekto realnu / vlastnu skusenost s kombinaciou AXS + Shimano pohon (kazeta + retaz). Podla recenzii na nete by to malo chodit jedna basen. Skusal som tuto kombinaciu nahodit. A nadseny som nebol. Ono to nejako chodilo, nie vyslovene zle. Len cele to bolo akesi spomalene. Bud bol dobry spodok kazety alebo vrch. Pokial to bolo niekde na stred, neradilo to ako po masle. Teda pokial som to microsdjustment-om doladil na celu kazetu (10-51). Oproti tomu XT salter je rychlik a rychlosti tam padaju bez zavahania a akosi jednoznacnejsie. Niekedy aj trosku 45T pastorok bolo jemne pocut. Co sa tyka patky, ta je rovna, Kontroloval som niekolko krat. Akosi mi z toho vychadza, ze rozdiel (aj ked maly) hrubky kazety bude zohravat nejaku rolu. Kiez by sa uz aj Shimano chcelo rozhybat a vypustit XT Di2 1x12
Prave tento clovek a video ma navnadil na prerabku. B-gap som samozrejme riesil tiez, tak ako tam spomina nejakych 40 mm. Skusal som v rozmedzi 40-45. Skusim este niekde zohnat jedno AXS na skusku a uvidim. Ak to vsetkym ide bez problemov, chyba musi byt niekde u mna A okrem B-gap a patky mi nic ine nenapada.
Sunrace kazeta je total shit co sa tyka radenia v porovnani so Shimanom. Na taku konfiguraciu je skoda penazi za AXS
hm, OK. Nemam osobnu skusenost. Ani Sunrace ani Garbaruk. Ja cely zivot jazdim Shimano (3x9, 1x9, 2x10, 1x12 a aj remen na Alfine) a vzdy to radilo bez problemov. Napriec radami. So Sramom skusenosti nemam. Jazdil som zopar desiatok nejake NXko, ci co to bolo. A dost bieda. Mozno aj nejake GX, nepamatam uz. Dojem to nezanechalo.
ak chces AXS, tak minimum Deore/SLX/XT 12s kazetu s Origo Shimano retazou alebo kazetu Sram NX/GX/X0/XX1 so Sram retazou. vsetko ostatne su vyhodene peniaze.
ak chces AXS, tak minimum Deore/SLX/XT 12s kazetu s Origo Shimano retazou alebo kazetu Sram NX/GX/X0/XX1 so Sram retazou. vsetko ostatne su vyhodene peniaze.
suhlas, teraz som to testoval s XT saltrom, SLX kazeta + retaz
B gap som nastavoval na vzdialenost od konca zubov na 51T po stred pulley wheel v rozsahu cca od 40 do 45 rozne. Mozno to chcelo viac badania a exaktnejsieho pristupu k metode pokus / omyl. Celkovo mi pride cudne, ze par mm ma taky vplyv. Pri shimanackom saltri neriesis mm hore dole. Ako pisem, skusim zohnat este jeden kus a pohrat sa s tym viac.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Poprosim dáť tu realne skúsenosti a nie že kamarát povedal
Nazdar. na AXS som prešiel minulú zimu a najazdil som s ním okolo 13000km. nastavoval som radenie naposledy pri montáži na bicykel
pri nastavení B-gap treba použiť staré červené udělátko, nie biele z AXS sady. tu je výborný návod https://www.youtube.com/watch?v=_V83_bMeHgQ
Prave tento clovek a video ma navnadil na prerabku. B-gap som samozrejme riesil tiez, tak ako tam spomina nejakych 40 mm. Skusal som v rozmedzi 40-45. Skusim este niekde zohnat jedno AXS na skusku a uvidim. Ak to vsetkym ide bez problemov, chyba musi byt niekde u mna
Nad tou kazetou som tiez spekuloval. Lem mat tie vsetky komponenty na vyskusanie ...
hm, OK. Nemam osobnu skusenost. Ani Sunrace ani Garbaruk. Ja cely zivot jazdim Shimano (3x9, 1x9, 2x10, 1x12 a aj remen na Alfine) a vzdy to radilo bez problemov. Napriec radami. So Sramom skusenosti nemam. Jazdil som zopar desiatok nejake NXko, ci co to bolo. A dost bieda. Mozno aj nejake GX, nepamatam uz. Dojem to nezanechalo.
suhlas, teraz som to testoval s XT saltrom, SLX kazeta + retaz
AXS radenie s SLX kazetou a retazou. Sorry, XT salter tam bol predtym
B gap som nastavoval na vzdialenost od konca zubov na 51T po stred pulley wheel v rozsahu cca od 40 do 45 rozne. Mozno to chcelo viac badania a exaktnejsieho pristupu k metode pokus / omyl. Celkovo mi pride cudne, ze par mm ma taky vplyv. Pri shimanackom saltri neriesis mm hore dole. Ako pisem, skusim zohnat este jeden kus a pohrat sa s tym viac.
https://www.bikemag.com/gear/components/drivetrain/a-mismatch-made-in-heaven-xtr-axs/
https://www.bikemag.com/gear/components/drivetrain/a-mismatch-made-in-heaven-xtr-axs/
jop, videl / cital som uz davnejsie. dik