Caute. Vopred sa ospravedlnujem ak tu tato tema uz existuje... uz dlhsie zvazujem vymenit svoju mechaniku XX1 za AXS no chcel by som od Vas co ju vlastnite par skusenosti/dokazov ze sa to za tych 800e fakt vyplati... Lebo mat iba o jeden bowden menej za 800e to sa mi fakt nechce... V com je to AXS tak brutalne? Dikes
inac som za tychto par dni jazdenia zistil ako je to s tou baterkou a kedy to robi.
podla mna a kedze sa elektrotechnike az tak nevyznam, snad mi to niekto vysvetli, ma baterka problem s prilis vysokym odberom alebo prudovym odberom, neviem ako to nazvat.
Ked radim normalne tak vsetko ide krasne. ale ked zacnem do toho tukat velmi rychlo za sebou, v podstate rychlejsie ako stiha prehadzovacka prehadzovat tak motorcek asi zacne pytat viac prudu od baterky ktora podla mna nestiha. Naznacuje to aj ledka na prehadzovacke. ked kliknem normalne raz alebo par krat za sebou tak vzdy blikne na zeleno ale ked klikam moc rychlo tak vidno ze blikne aj na cerveno. pripadne ked prehadzujem bez pedalovania tak on sa motor ako keby snazi posunut ramienko a kedze nemoze tak pyta stavu a to hodi baterku do nuzdoveho rezimu resp sleep modu. dokonca aj apka na mobile vtedy ukaze ze baterka je cervena a vybita. Baterku vytiahnem, dam do nabijacky, za par sekund ozije a je zas zelena a radi v pohode dalej. Takto som sa s tym hral vo stvrtok na vyjazde. asi 5 krat som ju zobudzal kym som si uvedomil co to asi robi. Nasledne 3 dni som radil v klude a neumrela ani raz.
Uvidime ked pride nova od cinana ci je to vadny kus alebo znacka. Potom este skusim pozicat origo ci to aj ona robi.
ano zaleží aký typ akumulatora to je , vysokovýkonne maju odberný prud narazovo aj 50A ,tie staršie typy take prudy nedávaju , take LI-Pol ky používaé v Rc modeloch zvladaju daleko viac ako stare NIMH.. nemas nikde napísane aký typ to je?
príklad https://www.rcprofi.sk/akumulator-7-4-v-5200-mah-li-pol-50c-100c-dean-t
AXS je LI-ion baterka 300mAh/ 7,4V
aku amš čínsku? odfot popis
tak vyššia kapacita by nevadila, ako je tom elektronika vnutri baterky to je otazne.... prudove ***** odmeráš len v laboratornych podmienkach a saltrom napojeným na osciloskop s pamätou a adapterom do patice saltra a na kablikoch napojenu baterku , staru a novú, porovnaním nameraních hodnôt
no ja len ci je vobec moja teoria mozna. ine mi nenapada kedze pri normalnom radeni to funguje bez problemov. iba ked s tym radim ako o zavod pripadne chcem radit dalej ako je doraz. tak som to nejak zistil. mal som zle spodny doraz a nechcelo mi hadzat na tazsie prevody. som siel po ceste a kedze mam vpredu len 32T tak som stale prehadzoval lebo som siel pomaly a zrazu off. potom som to skusal na mieste a videl som ze preco to robi. sranda je ze ten rapid mod ked drzim tlacitko a prehadzka preleti celu kazetu mu nijak nevadi.
Cinske mAh sa nemusia rovnat originalnym mAh na tom sa uz vela ludi popalilo, aj ja. Taktiez baterky su roznych parametrov, s roznymi vybijacimi prudmi (tvrdost zdroja)
tak ani u nas v BA to nema kazdy druhy na ulici
si pamatam ze som sa pytal v Bufete na dobrom mieste ci nahodou nemaju nabijacku tak kukali na mna ze aky mam ebike
ja ze ne ebike len prehadzovacku tak ze si vymyslam ci co
kamos mi slubil pozicat ale bol na lyzovacke tak uz sa vratil tak si pozicam
Vysvetlenie je imho jednoduche, v tej baterke je chip ktory ju chrani, nedovoli ju prebit ani vycucat doprazdna, pretoze to by ukoncilo jej pouzitelnost. Funguje to tak, ze pri poklese napatia pod kriticku hranicu chip "baterku", ktora je v skutocnosti pravdepodobne akupack vypne. No a preco napatie klesa pod kriticku hranicu ? Vidim dve moznosti, vyrobna vada aspon jedneho clanku, alebo jednoducho nizka kvalita clankov. Problemu urcite napomaha nizka teplota, ktora zvysuje vnutorny odpor clankov, teda znizuje "tvrdost" z elektrickeho pohladu, co vlastne znamena vyraznejsi pokles napatia pri odbere ako pri vyssej teplote.
inac som za tychto par dni jazdenia zistil ako je to s tou baterkou a kedy to robi.
podla mna a kedze sa elektrotechnike az tak nevyznam, snad mi to niekto vysvetli, ma baterka problem s prilis vysokym odberom alebo prudovym odberom, neviem ako to nazvat.
Ked radim normalne tak vsetko ide krasne. ale ked zacnem do toho tukat velmi rychlo za sebou, v podstate rychlejsie ako stiha prehadzovacka prehadzovat tak motorcek asi zacne pytat viac prudu od baterky ktora podla mna nestiha. Naznacuje to aj ledka na prehadzovacke. ked kliknem normalne raz alebo par krat za sebou tak vzdy blikne na zeleno ale ked klikam moc rychlo tak vidno ze blikne aj na cerveno. pripadne ked prehadzujem bez pedalovania tak on sa motor ako keby snazi posunut ramienko a kedze nemoze tak pyta stavu a to hodi baterku do nuzdoveho rezimu resp sleep modu. dokonca aj apka na mobile vtedy ukaze ze baterka je cervena a vybita.
vyzera ze odber je vacsi ako bateria/ochranny obvod v nej dokaze pustit.
takto sa moze spravat aj pri velkom vnutornom odpore clankov(staroba) ci prechodovy odpor kontaktov.
v podstate suhlasim co napisal ivast.
cinan je vynaliezavy, predava 64gb usb kluce s malym cipom ktory sa prepisuje dokola...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://leapcomponents.com/product/sram-axs-derailleur-bushing-repair-kit/
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Ked radim normalne tak vsetko ide krasne. ale ked zacnem do toho tukat velmi rychlo za sebou, v podstate rychlejsie ako stiha prehadzovacka prehadzovat tak motorcek asi zacne pytat viac prudu od baterky ktora podla mna nestiha. Naznacuje to aj ledka na prehadzovacke. ked kliknem normalne raz alebo par krat za sebou tak vzdy blikne na zeleno ale ked klikam moc rychlo tak vidno ze blikne aj na cerveno. pripadne ked prehadzujem bez pedalovania tak on sa motor ako keby snazi posunut ramienko a kedze nemoze tak pyta stavu a to hodi baterku do nuzdoveho rezimu resp sleep modu. dokonca aj apka na mobile vtedy ukaze ze baterka je cervena a vybita. Baterku vytiahnem, dam do nabijacky, za par sekund ozije a je zas zelena a radi v pohode dalej. Takto som sa s tym hral vo stvrtok na vyjazde. asi 5 krat som ju zobudzal kym som si uvedomil co to asi robi. Nasledne 3 dni som radil v klude a neumrela ani raz.
Uvidime ked pride nova od cinana ci je to vadny kus alebo znacka. Potom este skusim pozicat origo ci to aj ona robi.
príklad
https://www.rcprofi.sk/akumulator-7-4-v-5200-mah-li-pol-50c-100c-dean-t
AXS je LI-ion baterka 300mAh/ 7,4V
aku amš čínsku? odfot popis
mam presne tuto istu
https://www.mtbiker.sk/forum/post1999684.html#p1999684
si pamatam ze som sa pytal v Bufete na dobrom mieste ci nahodou nemaju nabijacku tak kukali na mna ze aky mam ebike
ja ze ne ebike len prehadzovacku tak ze si vymyslam ci co
kamos mi slubil pozicat ale bol na lyzovacke tak uz sa vratil tak si pozicam
ukazuje mi to nejake sprostosti
neviem ako sa on dozvie aky mam prevodnik a kazetu
EDIT: ok uz som to nasiel v senzoroch
je to len na 1 desatinne miesto vzdy
Ked radim normalne tak vsetko ide krasne. ale ked zacnem do toho tukat velmi rychlo za sebou, v podstate rychlejsie ako stiha prehadzovacka prehadzovat tak motorcek asi zacne pytat viac prudu od baterky ktora podla mna nestiha. Naznacuje to aj ledka na prehadzovacke. ked kliknem normalne raz alebo par krat za sebou tak vzdy blikne na zeleno ale ked klikam moc rychlo tak vidno ze blikne aj na cerveno. pripadne ked prehadzujem bez pedalovania tak on sa motor ako keby snazi posunut ramienko a kedze nemoze tak pyta stavu a to hodi baterku do nuzdoveho rezimu resp sleep modu. dokonca aj apka na mobile vtedy ukaze ze baterka je cervena a vybita.
takto sa moze spravat aj pri velkom vnutornom odpore clankov(staroba) ci prechodovy odpor kontaktov.
v podstate suhlasim co napisal ivast.
cinan je vynaliezavy, predava 64gb usb kluce s malym cipom ktory sa prepisuje dokola...