Caute. Vopred sa ospravedlnujem ak tu tato tema uz existuje... uz dlhsie zvazujem vymenit svoju mechaniku XX1 za AXS no chcel by som od Vas co ju vlastnite par skusenosti/dokazov ze sa to za tych 800e fakt vyplati... Lebo mat iba o jeden bowden menej za 800e to sa mi fakt nechce... V com je to AXS tak brutalne? Dikes
Aj ja mozem pozicat. Rocket mi viac sedi. Mam to nastavene opacne ako origi.
Ďakujem za ponuku. Mne rocker veľmi nesedí. Skúšala som len tak cvakať pôvodným typom páčky na jednom bajku na stojane a zdalo sa mi, že mi to vyhovuje viac. Ale samozrejme radšej by som mala možnosť chvíľu na tom aj reálne pojazdiť. Asi som veľmi navyknutá na Shimano Rapidfire radenie.
Ja mam na pôvodnom controlleri radenie nastavene: spodné tlačidlo = ľahší prevod (v podstate tlačím palcom ako pri klasike), ťažší prevod nezaradujem vrchným tlačidlom ale tým co je na opačnej strane controllera, radím ho štýlom že tuknem kĺbom ukazováka pričom pri takomto preradeni stále držím pevné uchopene rajdy. Odporúčam skúsiť, ale v konečnom dôsledku je to o os nej preferencii.
Taky tak, spodnym idem na lahsi prevod, hornym na tazsi. S povodnym som to mal tak, ze ked som to nastavil hore-hore dole-dole, zacal som radit naopak, ked som to prestavil na h-d a d-h, zacal som radit zase naopak 🤣🤣, nevedel som si na to zvyknut, s rocker je to pohoda.
Mne tiež pôvodna páčka nevyhovovala, ale nebolo to tým, že by som si nevedel zvyknúť, ale proste mi veľmi vadilo, že pri riadení musím mať ruku stále na tom istom mieste, ja som zvyknutý meniť uchopy. Preto som tiež šiel do výmeny páčky na Rocker. Hneď som aj prehodil ovládanie ako väčšina radila a zistil som, že ma to úplne pletie. Tak som to vrátil späť na pôvodné nastavenie (spodná na ľahšie prevody) a odvtedy absolútna spokojnosť.
Vie mi niekto v rýchlosti jednoducho vysvetliť hlavné rozdiely medzi AXS sadami? XX1 vs X01 vs GX. V čom presne spočíva úspora na váhe? Som rozhodnutý ísť do AXSka akurát premýšľam do ktorej sady.
V rýchlosti je rozdiel v materiáli ramienka: GX-oceľ, X01-hliník, XX1- karbon. XX1 ma ďalšie gramy ušetrené na titanovej skrutke co ide do patky+ma keramické ložiská vo vodiacich kolieskach. Motorček a paralelogram by mal byť u všetkých 3 rovnaký.
Ok. Tak peniaze niesu až tak dôležité tie vždy boli a budu. No vidím to zrejme na x01. Karbón mi netreba a 15g ci koľko tiež neriešim. Zároveň som aj trochu gramár a váha gx sady mi až tak nevonia. Hlavne aby tá funkčnosť bola rovnaká. Baterku majú všetky sady rovnakú ? Hlavne výdrž ma zaujíma.
Ja mam gx lebo bajk bol osadeny na gx. Povodne som elektriku ani nechcel, ale po 10 mesiacoch zhanania noveho bajku som bral co bolo (canyon lux trail cf8). A teraz som si zvykol a paci sa mi to.
Doteraz som jazdil shimano xt, do sram sa nevyznam, ale ked bude treba upgrade tak dam ako vzdy vyssiu sadu.
Prosím o radu pani, mám prehadzovacku a radenie X01 axs, všetko fungovalo, ale pri rozoberaní bicykla som vybral baterku z prehadzovacky a namontoval krytku aby sa nic nestalo….po cca 3 dňoch som vymenil pár komponentov nahodil naspäť AXs sadu, radenie po stlačení gombika bliká na zeleno, ale prehadzovacka po vložení batérie nič, ani prebliknutie, ani po stláčaní alebo držaní tlačidla nič…skúšam to už druhý deň aj baterku nabijam ale nič. Neviete mi poradiť čo sa mohlo stať ? Baterka keď sa napojí do nabíjačky je na strednom orandzovom poličku, nechal som nabiť celu noc do zelena….Slater akoby umrel nereaguje a som z toho zúfalý…
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ďakujem za ponuku. Mne rocker veľmi nesedí. Skúšala som len tak cvakať pôvodným typom páčky na jednom bajku na stojane a zdalo sa mi, že mi to vyhovuje viac. Ale samozrejme radšej by som mala možnosť chvíľu na tom aj reálne pojazdiť. Asi som veľmi navyknutá na Shimano Rapidfire radenie.
K teme nastavenia b gap na shimano kazete som vlasne problem vyriesil uz pred par mesiacmi… a zase som sklzol pridom
Shimano kazeta musi mat Shimano retaz a Shimano B gap nastavenie. Na foto je ryska na b gap tool-e v1 & v2
Radenie by malo byt viacmenej rovnake, rozdiel je v materialy ramienku a kladkach. Zalezi ake drahe chces utrhnut
https://bikerumor.com/2021/03/28/sram-eagle-axs-wireless-group-comparison-gx-vs-xo1-vs-xx1/
Na X01 sa mi nepozdaval ten strieborny diel na saltry.
Doteraz som jazdil shimano xt, do sram sa nevyznam, ale ked bude treba upgrade tak dam ako vzdy vyssiu sadu.
Dik za rady
Napis na sram support
Na webe (v mobile) AXS mas dole na cienom pozadi mas napisane “Support”
Ked na to kliknes hned ti otvori mail s udajmi o tvojom axs konte. Napis im co mas za problem, komunikuju super
Co ma napada, vycisti kontakty baterky a na prehadzovacke nejakym liehom jemne.