Neviem co si mam mysliet o vidle RST Gila - chcem kupit bike uvazujem nad GT avalanche 2.0 a kelly's Quartz - obe maju RST vidlu. poradi mi niekto, co je to za vidla, resp. aku by som si mal kupit. pozn. chcem do biku investovat tak 12-15 litrov. diky vopred
RST NIKDY! Nekupuj RSt vidli su to totalne sunty nech uz je to ktorakolvek...ci gila alebo co...kup si radsej za 15lôitrov daky jazdeny bike kde manitou vydla daka alebo nieco take lacnejsie...alebo kup ten GT ale nech ti vymenia vydlu napriklad za manitou axel elite a doplatis tam par tisic ale rozhodne lepsie nez mat rst vidlu...ale zalezi aj na tom co s tym bikom chces jazdit...ale dake xc po kopcoch,sutroch a tak tak rozhodne treba vidlu inu ako RST ale ak len okolo domu tak ti staci aj ta RST
presne tak, ak je nieco na com sa tu vsetci zhodneme tak to fakt, ze RSTecky stoja za hovno...aj ked podla mna kazdy biker prejde svojim RSTeckovym stadiom tak ako ja pred par rokmi (Aerosa)
raz darmo cena je v mnohych pripadoch tym hlavnym faktorom
RST vidlu som si len skusil na kamosovom biku a myslel som ze ma ***** Ved to je hrozne...Zacinal som na neodpruzenom biku...potom som presiel na manitou six verzia sport-No a teraz uz mam konecne RS REBA TEAM s tym som sa Vam zabudol pochvalit .
Je to dost husta vidla!
Wizik, musis si uvedomit ze nie kazdy ma Tatka nadseneho pre MTB s 20 litrami k dispozicii pre synove radovanky, myslim, ze vacsina bikerov na Slovensku hlavne tych mladsich je rada ked ma aj RSTecku. Pamatam ked som si kupil svoj prvy bajk za svoje zarobene prachy, bol to obycajny Author Versus s RST aerosov ale vytesoval som sa zneho ako maly, normalne by som s nim najradsej spal pod paplonom. Moja skusenost je taka a je potvrdena viacerymi skusenostami, ze ak nieco dostanes zadara tak si to tak nevazis. Mal som Kamosa, ktoremu sa zapacilo ked som ho raz zobral so sebou jazdit, ocko mu kupil vystroj za 90 litrov a o mesiac ho to omrzelo. A ten bike za 60 litrov doteraz stoji nevyuzity a zapraseny u neho v garazi. Jednoduche ked zbieras prachy na bike alebo hociaky komponent pomalicky stovku po stovku, odriekas si veci len preto aby si si to mohol kupit tak mas z toho radost omnoho vacsiu. Preto uplne chapem mladych bikerov, ktory nemaju prachy nazvys a jazdia na bikoch ktore sa ostatnym zdaju smiesne. Az raz budem aspon trochu pri prachoch tak urcite budem sponzorovat mladych chalanov, ktory maju chut jazdit ale nemaju na to prostriedky.
suhlas. len tolko k tomu, ze si uz zarabam sam, takze by som mohol kludne kupit aj drahsi bike, ide o to ze nechcem do toho tolko davat (25 a viac), nie som nejaky velky "biker" len nechcem kupovat sunku za 6 litrov (radsej sunku za 12 litrov
Včera mě došel Schiwnn Mesa LTD, a sem zt ní úplně hotovej, je to jak říkáte, když vám celý kolo koupí někdo jinej tak si ho moc nevážíš. Jediný co mě na něm zatím štve je trochu měkčí pérování ale to se spraví. nevíte náhodou někdo jak?
Bikovanie nie je o tom aky drahy bike mas, ale ci ta to bavi. Ak ta to chyti, tak v pohode okolo 15.000 uz kupis bike s ktorym sa da. Myslim, ze nezarabam zle, a na kupu biku som si dal limit 20.000... Mam vidlu Suntour XCP75 LO, ktoru hodlam znicit (pri 1000 km sa mi zatial nepodarilo) a potom kupim nejaku lepsiu. Kamarat kupil bike za vyse 100.000 a musel ho predat, lebo sa z neho skoro zblaznil. Stale sa bal, ze mu ho niekto lopne...
Ja mam Demu Asti na ktoru si postupne dokupujem vseliake fajnovosti ale vidlu mam stale RST Gilu. Ked sa o nu starate a nerobite brutal zjazdy je v poho...
Rozmyslal som ci je medzi bikom za 20litrov a 50litrov nejak velky rozdiel a podla mna nie je. 90% vzdy zalezi na bikerovi. Urcite vas uz predbehol biker na ovela lacnejsom stroji a bol LEPSI. Drahe stroje su ***** a na biku predsa nejde o to kolko ste do toho vrazili ale o ten feeling z jazdy...
no tiez som si to myslel kym som jazdil na biku za 20 litrov )
a mas pravdu ze dobry bike neznamena automaticky dobre vykony...
inak raz si tak slapem na biku do drsneho kopca, jazyk skoro na ceste ked si tu okolo mna prefrci do kopca !!! nejaky lesnik na biku za 5 litrov z Tesca a este si pri tom popiskoval...ale zas lytka mal take ako ja stehna...to ma uplne zlozilo...tak som iba v nemom uzase zostal stat ako mi ukazal chrbat
presne tak, nejde o drahy bike, a nemam chut sa bat ho co len na chvilu spustit z oci, ked sa niekde zastavim. tych 15 litrov je este prijatelne, len si neviem vybrat. Nechcem vidlu ktoru hned rozbijem a na RST som vela chvaly nepocul.
To je prevda,že na biku nezáleži,keď hovoríme o výkone,ale na druhej strane sa oplatý šetriť trošku dlhšie a kúpiť si oveľa kvalitnejšie náčinie.Nie zrovna XTR,alebo jemu podobné,ale niečo čo je už stokrát odskúšané a fakt vydrží.A tak je to aj s vidlami.Radšej kúpim jazdenú Bomberu,ale v dobrom stave,ako novú RST.Ten pocit z jazdy sa nedá porovnať.Len toľko.
ja som tiez zacinal najprv s pevnou vidlicou a potom som namontoval RST aerosu. v tom momente som bol najstastnejsi na svete...no a teraz mam RS za 24000-ale som rad ze som zacal s RST.Preco?
mam 28 rokov a nikdy som nic nedostal zadarmo.na vsetko som si sporil-po pri citani vela som si predstavoval,ake by to bolo mat sida ci bombera...ale nudza ma naucila,ze aj to menej kvalitne je pouzitelne.
ja si myslim,ze na tvoje krutenie to bude stacit uplne v pohode - okrem toho,podla testou su tie novsie RST-cka omnoho pevnejsie ako predtym
mirec napísal/a:
-------------------------------------------------------
> To je prevda,že na biku nezáleži,keď hovoríme o
> výkone,ale na druhej strane sa oplatý šetriť
> trošku dlhšie a kúpiť si oveľa kvalitnejšie
> náčinie.Nie zrovna XTR,alebo jemu podobné,ale
> niečo čo je už stokrát odskúšané a fakt vydrží.A
> tak je to aj s vidlami.Radšej kúpim jazdenú
> Bomberu,ale v dobrom stave,ako novú RST.Ten pocit
> z jazdy sa nedá porovnať.Len toľko.
>
>
Ak sa smiem spytat tak aku RS???
padli mi do oka aj Meridy, konkretne Kalahari 590 za necelych 12, resp. Matts Sport 300 (V brzdy) za 14.5 - obe maju vidlu Suntour XC 60 (75mm), moze byt aj RST Capa
[V porovnani s povodnymi bikmi ktore som tu uvadzal (Kellys Quartz a GT avalanche 2.0, mali vidly RST Gily) je to asi trosku nizsia, ale v zasade podobna uroven. A este su aj Treky napr. 4300 s vidlou RST Gila T5 apod.]
Takze - mame vidlice RST, Suntour a pripadne INSync Grind a vidla Merida M500/M510 Lo. No ktoru si vybrat, ktora z nich je relativne najlepsia?
RST?? Na svojej RST 460 som najazdil cca 4000 km. Jazdím prevažne kopce (Karpaty), maratóny vädšinou do 50 miesta cca 1/2 pola, orienťáky ....
RST je to tvrdá, malý zdvich, ale boli chvíle kedy som ju skoro vyboskával. Momentálne ju používa manželka ) Takže svoje "rožky a mlieko" ešte nemá odkrútené.
Momentálne jazdím RST Gila T5 a mám k nej niekoľko výhrad. Najzávažnejšie je nastavovanie tvrdosti. Ak sa otočí nastavovacia skrutka na maximum a prutko zatlačí, niečo vo vidle cvakne a je na najslabšie. Pri nastavení 7 otáčok to už nerobý, max. 10. Je to daň za cenu. Pokial nemáš na niečo serioznejšie tak musíš vystačiť aj s takýmito "šunkami" Ked som mal požičané bike od 40t, prípadne zjazdák olej vzduch, je to o niečom inom.
Pri mojom ráme by niektorý padli od smiechu. Je CR-Mo komplet celé zapúzdrenie, nielen hlavné trubky, ale nenašiel som žiadny AL rám na bike do 50t. ktorý by mi vyhovoval a mal aspoň podobné jazdné vlastnosti (nevýhoda, váha) Versus, KONA, DEMA.
PS: veľmi rád predbieham kategóriu 50t. bike nieje všetko, treba ja radosť z pohybu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
raz darmo cena je v mnohych pripadoch tym hlavnym faktorom
Je to dost husta vidla!
a co ine znacky vidly, v tej istej (nizkej) cene - nie je to predsa o daco lepsie?
Rozmyslal som ci je medzi bikom za 20litrov a 50litrov nejak velky rozdiel a podla mna nie je. 90% vzdy zalezi na bikerovi. Urcite vas uz predbehol biker na ovela lacnejsom stroji a bol LEPSI. Drahe stroje su ***** a na biku predsa nejde o to kolko ste do toho vrazili ale o ten feeling z jazdy...
a mas pravdu ze dobry bike neznamena automaticky dobre vykony...
inak raz si tak slapem na biku do drsneho kopca, jazyk skoro na ceste ked si tu okolo mna prefrci do kopca !!! nejaky lesnik na biku za 5 litrov z Tesca a este si pri tom popiskoval...ale zas lytka mal take ako ja stehna...to ma uplne zlozilo...tak som iba v nemom uzase zostal stat ako mi ukazal chrbat
mam 28 rokov a nikdy som nic nedostal zadarmo.na vsetko som si sporil-po pri citani vela som si predstavoval,ake by to bolo mat sida ci bombera...ale nudza ma naucila,ze aj to menej kvalitne je pouzitelne.
ja si myslim,ze na tvoje krutenie to bude stacit uplne v pohode - okrem toho,podla testou su tie novsie RST-cka omnoho pevnejsie ako predtym
takze si ju uzi
-------------------------------------------------------
> To je prevda,že na biku nezáleži,keď hovoríme o
> výkone,ale na druhej strane sa oplatý šetriť
> trošku dlhšie a kúpiť si oveľa kvalitnejšie
> náčinie.Nie zrovna XTR,alebo jemu podobné,ale
> niečo čo je už stokrát odskúšané a fakt vydrží.A
> tak je to aj s vidlami.Radšej kúpim jazdenú
> Bomberu,ale v dobrom stave,ako novú RST.Ten pocit
> z jazdy sa nedá porovnať.Len toľko.
>
>
Ak sa smiem spytat tak aku RS???
[V porovnani s povodnymi bikmi ktore som tu uvadzal (Kellys Quartz a GT avalanche 2.0, mali vidly RST Gily) je to asi trosku nizsia, ale v zasade podobna uroven. A este su aj Treky napr. 4300 s vidlou RST Gila T5 apod.]
Takze - mame vidlice RST, Suntour a pripadne INSync Grind a vidla Merida M500/M510 Lo. No ktoru si vybrat, ktora z nich je relativne najlepsia?
RST je to tvrdá, malý zdvich, ale boli chvíle kedy som ju skoro vyboskával. Momentálne ju používa manželka
Momentálne jazdím RST Gila T5 a mám k nej niekoľko výhrad. Najzávažnejšie je nastavovanie tvrdosti. Ak sa otočí nastavovacia skrutka na maximum a prutko zatlačí, niečo vo vidle cvakne a je na najslabšie. Pri nastavení 7 otáčok to už nerobý, max. 10. Je to daň za cenu. Pokial nemáš na niečo serioznejšie tak musíš vystačiť aj s takýmito "šunkami" Ked som mal požičané bike od 40t, prípadne zjazdák olej vzduch, je to o niečom inom.
Pri mojom ráme by niektorý padli od smiechu. Je CR-Mo komplet celé zapúzdrenie, nielen hlavné trubky, ale nenašiel som žiadny AL rám na bike do 50t. ktorý by mi vyhovoval a mal aspoň podobné jazdné vlastnosti (nevýhoda, váha) Versus, KONA, DEMA.
PS: veľmi rád predbieham kategóriu 50t.