Otazka do plena. Kolko vam zhruba vydrzia klzne puzdra a reducery na tlmicoch Fox? Uz ma to stve, pretoze za sezonu uz budem musiet vymenit druhykrat (naj. 8600 km).
Zdravím , riešim momentálne tento problém s reducermi a rád by som sa spýtal pár vecí, ktoré mi nie sú až tak jasné.
Čítal som tu, že by sa reducery nalisované v tlmiči nemali dať pohnúť voľnou rukou.
Zdalo sa mi, že mi tlmič pri váhadle chytá vakeľ v reduceroch, tak som ho vybral a horné reducery v hornom oku sa dali vybrať bez toho, aby som sa nejak snažil ich silou vytiahnuť, spodné však rukou ani kombinačkami neotočím , Teda teraz neviem, či sa tie horné reducery majú dať točiť, alebo majú držať napevno - teda nemajú sa točiť, teda ak je to tak - neublíži im , ak ich znova do oka nalisujem s nejakou medzi-vložkou tak, aby sa netočili v hornom oku tlmiča?
v spodnom oku (pri piestnici) by sa reducery volne otacat nemali. S hornymi je to polemika...na starom tlmici som ich mohol otacat rukou a v pohode vakel nemali. Ono ulozenie tejto casti tlmica vykonava iba maly otacavy pohyb, narozdiel od ulozenia v piestnici. Vakel teda nie je tak pozorovatelny. Myslim tym teraz taku polohu tlmica, ked piestnica je spojena so zadnou kyvkou a piest s ramom biku.
podľa mojej úvahy ma napadá, že by voľnosť reducerov pri hornom oku mohla v tomto prípade vyvolávať vakeľ, ale to len odhadujem, nie som si tým istý , do strojáriny sa moc nevyznám a preto by som nechcel tárať
super, tak príčina sa našla , napadlo ma vyriešiť to nalisovaním tých istých reducerov spať do tlmiča s nejakým tenučkým medzi-kusom z plastu, alebo niečoho podobného, tak aby som zabránil ich otáčaniu, len či to nebude blbosť, zrealizovať by to asi aj išlo, alebo asi už len nalisovať nové reducery do toho oka / prípadne to riešenie od TFTuned s oskou? ešte raz ďakujem za radu
nic by som tam nedaval. Pozri, ci je vydrata teflonova klzna vrstva v klznom puzdre. Zvacsa byva cervena-u Foxu. Ak je zodrata, treba vymenit prioritne klzne puzdro. Reducery mozu byt este ok.
Pripadne komplet novy variant od TF Tuned.
myslíš to klzné púzdro, čo je nalisované priamo v oku tlmiča?, po teflónovej vrstve tam už nebol ani náznak po dnešnom rozobratí, možno, že bola iného sfarbenia, mám totiž ten základný LP tlmič, no konštrukciou reducerov a úchytov do rámu sa od Foxu zrejme nelíši,ale nejakú malú vrstvu niečoho som z púzdra zotrel, vyzeralo to však ako nejaký sajrajt (možno to bol zodratý teflón?). Čiže pomôcť by mohlo vylisovanie toho klzného púzdra a nahradiť ho novým, do ktorého by som potom nalisoval reducery. Skúsim ešte asi túto variantu, ak nezaberie, poberiem sa potom smerom TFT. Dík
Čítal som tu, že by sa reducery nalisované v tlmiči nemali dať pohnúť voľnou rukou.
Zdalo sa mi, že mi tlmič pri váhadle chytá vakeľ v reduceroch, tak som ho vybral a horné reducery v hornom oku sa dali vybrať bez toho, aby som sa nejak snažil ich silou vytiahnuť, spodné však rukou ani kombinačkami neotočím , Teda teraz neviem, či sa tie horné reducery majú dať točiť, alebo majú držať napevno - teda nemajú sa točiť, teda ak je to tak - neublíži im , ak ich znova do oka nalisujem s nejakou medzi-vložkou tak, aby sa netočili v hornom oku tlmiča?
Ďakujem
Vcera som skontroloval vlozky a narazil som na ten isty problem. Horne vlozky som v pohode vytiahol rukou z oka tlmica, zotrel som z nich take cierne supinky, jemne namazal a zalozil spät. Spodne su tuhe tie som nevyberal. A ajhla co sa stalo. Po poskladani sa objavila vola na hornom oku co sa prejavuje vaklom pri tahu za sedlovu trubku. Takze dnes rozoberiem zmeriam oko a necham vyrobit nove Al vlozky. A samozrejme zacinam patrat po novej mosadznej vlozke do oka tlmica. Ak ma niekto skusenost s dostupnostou vlozky jedna sa o tlmic LP.
Nic nemeraj, nechaj cely tlmic sustruznikovi, on si zmera vsetko, co potrebuje. Ver mi, zalezi na kazdej stotinke, aj ked netusim, ake Al vlozky mas na mysli. Cim menej Aj , tym menej problemov. Mosadzne puzdra kupis v loziskovej predajni. Tu nejde o typ tlmica, ale o priemer puzdier.
ak si myslel klzne puzdro nalisovane v oku tlmica, pokial sa jedna o obdobny rozmer ako Fox, tak ho v loziskovej spolocnosti nezozenies. Jedna sa totiz o palcovy rozmer a typ puzdra je 08DU08. Palcove rozmery su len na objednavku a dodacia lehota je brutal - 1 mesiac. Modli sa, aby si mal metricky rozmer, ten objednas v pohode.
Tlmic aj so vsetkymi hlinikovymi nepodarkami zverte do ruk sustruznika. On uz bude vediet, co s tym. Mala pomocka tu:
1 - toho sa treba zbavit tym, ze z toho vyrobis dvojku
2 - vyrobene z jednicky
3 - nutne vyrobit. Najlepsie z nerezovej ocele. Na presnosti velmi zalezi. Pozor na zachovanie povodnej dlzky.
4 - kupis v loziskovej predajni. Priemer 12 mm v pohode (asi 0,50€), ale 12,7 mm ako pise romanx. Mesiac je dobra cakacia doba, pocitaj viac a s niekolkonasobnou cenou.
5 - toto nemam a ani netusim, na co to je dobre. Na jednom biku uz 2 roky a na druhom jeden rok s tymto systemom jazdim bez najmensej vole.
Jasne ze kazde posuvne bude ine, a v tomto pripade moje meranie nemusi byt presne, ide mi len o zmeranie vlozky aby som vedel aky rozmer vobec hladat. Dik za rady
pokial mas material a k dispozicii sustruznika, urcite lacnejsie...Podla obrazkov sa to da lahko opajcnut Ja mam v zasobe klzne puzdra aj AL reducery/vlozky. Aj ked povodne riesenie Foxu...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zdalo sa mi, že mi tlmič pri váhadle chytá vakeľ v reduceroch, tak som ho vybral a horné reducery v hornom oku sa dali vybrať bez toho, aby som sa nejak snažil ich silou vytiahnuť, spodné však rukou ani kombinačkami neotočím
Ďakujem
podľa mojej úvahy ma napadá, že by voľnosť reducerov pri hornom oku mohla v tomto prípade vyvolávať vakeľ, ale to len odhadujem, nie som si tým istý , do strojáriny sa moc nevyznám a preto by som nechcel tárať
Pripadne komplet novy variant od TF Tuned.
Pozri: http://www.glycodur.com/en/lieferprogramm/gleitlagerwerkstoff/index.htm
Zdalo sa mi, že mi tlmič pri váhadle chytá vakeľ v reduceroch, tak som ho vybral a horné reducery v hornom oku sa dali vybrať bez toho, aby som sa nejak snažil ich silou vytiahnuť, spodné však rukou ani kombinačkami neotočím
Ďakujem
Takze zalezi aj na type tlmica...
1 - toho sa treba zbavit tym, ze z toho vyrobis dvojku
2 - vyrobene z jednicky
3 - nutne vyrobit. Najlepsie z nerezovej ocele. Na presnosti velmi zalezi. Pozor na zachovanie povodnej dlzky.
4 - kupis v loziskovej predajni. Priemer 12 mm v pohode (asi 0,50€), ale 12,7 mm ako pise romanx. Mesiac je dobra cakacia doba, pocitaj viac a s niekolkonasobnou cenou.
5 - toto nemam a ani netusim, na co to je dobre. Na jednom biku uz 2 roky a na druhom jeden rok s tymto systemom jazdim bez najmensej vole.
Poznamka: Vdaka, ujo sused. Ste neskutocne sikovny sustruznik