Otazka do plena. Kolko vam zhruba vydrzia klzne puzdra a reducery na tlmicoch Fox? Uz ma to stve, pretoze za sezonu uz budem musiet vymenit druhykrat (naj. 8600 km).
350km to musí vydržať aj keby to bolo z plastelíny
pokukal by som tiež tie spoje.. inak keďže 350km tak ho asi nemáš dlho či? takže reklamácia to istí..
Dik lto, tie sroby som ani neskusal dotahovat, kedze som s tym bol pred tyzdnom na garancke..bajk ma necely mesiac. Teraz som ich pozrel a tento spoj bol dost povoleny. Trochu som to dotiahol a uz to je v pohode..len neviem ako silno to mozem dotiahnut.."na fest" ci tak pocitovo?
Najlepsie pozriet, ci na nom nie je napisane ako silno a dotiahnut momentakom, ale ak nemas, potom s citom, podla toho ako to ide zatiahnut a vyskusat, ci zmizla vola. Treba opatrne, a poriadne vlozit imbus, najlepsie tkay, co ma skosene hrany. A mozno by som skontroloval, ci vobec ta skrutka ma v sebe loctite, alebo nieco, je divne, ze sa povolila takto
Taky gel na zavity, aby sa skrutka nepovolovala. Je to casto vidiet na skrutkach, ze maju take modre alebo biele nanosy ako keby farby, tak to je nieco podobne.
skočil by som s tým znova do servisu, nech nato ten loctite dajú a utiahnu momenťákom.. keďže to bolo pred týždňom na garančke možno práve tam sa stala chyba, že to rozoberali a zabudli dotiahnuť..
Z jednej strany mas imbus 6 (telo capu) a z druhej imbus 5 (skrutka)...so 6-stkou to ,,drz" na mieste a s 5-kou to normalne rukou dotiahni az zacitis silnejsi odpor...
1. Ktory je akoze ten rozmer 12,0 resp. 12,7 mm o ktorom sa aj pise na stranke TF Tuned? Ja mam na spodnom oku tlmica (piest) priemer oka 15 mm. Ci to nie je priemer oka tlmica ale vnutorny priemer uz nalisovaneho klzneho puzdra?
2. Oka na oboch koncoch tlmica maju predpokladam rovnaky priemer, ze? (z druheho oka neviem dostat von tie zadrete reducery)
OK, dik. A to ma este privadza k dalsej uvahe - ked priemer oka tlmica je vzdy rovnaky a ten rozdiel medzi 12,0 a 12,7 mm vznika len roznou hrubkou steny klzneho puzdra co sa lisuje do oka, tak sa da vlastne pre kazdy tlmic dosiahnut vnutorny rozmer po nalisovani puzdra 12,0 aj 12,7 mm, nie?
Dik za ponuku, ale ja potrebujem fšecko a buducu stredu musi byt bajk uz skompletovany, takze aj puzdra objednavam z TF. Som nenapravitelny optimista a verim, ze vsetko vyriesim na poslednu chvilu.
Okrem ineho idem dnes poslat tlmic Satkovi do Klobusic len preventivne na kompletny repas (vymena tlmiaceho oleja + vymena vnutornych aj vonkajsich tesneni), ved uz si zasluzi po tych skoro 6 sezonach a cca 18 000 km. Zatial jedina udrzba co absolvoval bolo 3 ci 4 krat rozobratie air sleeve po sezone a vycistenie/premazanie a no problem - stale drzi tlak a chod ma ako novy. Ani silikonovym olejom nemazem a tiez sa neda povedat, ze by som prilis pravidelne cistil povrch piesta (vsak ma poznate). Hlavne ze FOX tvrdi, ze treba air sleeve cistit cca kazdych 500 km a menit tlmiaci olej kazdych 1500 km.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pokukal by som tiež tie spoje.. inak keďže 350km tak ho asi nemáš dlho či? takže reklamácia to istí..
1. Ktory je akoze ten rozmer 12,0 resp. 12,7 mm o ktorom sa aj pise na stranke TF Tuned? Ja mam na spodnom oku tlmica (piest) priemer oka 15 mm. Ci to nie je priemer oka tlmica ale vnutorny priemer uz nalisovaneho klzneho puzdra?
2. Oka na oboch koncoch tlmica maju predpokladam rovnaky priemer, ze?
Akurat zo stranky TF Tuned to vyzera tak, ze len pre priemer 12,7 mm sa robia vsetky typy klznych puzdier (polymerove aj kovove typ DP a kovove typ DU) a pre priemer 12,0 mm sa robi len jeden typ z nejakeho bieleho plastu a s vyrezmi, co sa mi vobec nepozdava. Vlastne nerozumiem, preco je take dolezite ist za kazdu cenu do priemeru 12,0 mm, ked si mozem nahradne polymerove puzdra v priemere 12,7 mm kupit za par "korun" priamo od TF tuned tu http://www.tftunedshox.com/Miscellaneous/Mount-Kits-and-Bushings/Eyelet-Bushings.
OK, takze mam dilemu vyriesenu kedze na mojom tlmici je priemer 15 mm.
P.S. Viete si predstavit to ticho co nastane po vymene?
Okrem ineho idem dnes poslat tlmic Satkovi do Klobusic len preventivne na kompletny repas (vymena tlmiaceho oleja + vymena vnutornych aj vonkajsich tesneni), ved uz si zasluzi po tych skoro 6 sezonach a cca 18 000 km.