Otazka do plena. Kolko vam zhruba vydrzia klzne puzdra a reducery na tlmicoch Fox? Uz ma to stve, pretoze za sezonu uz budem musiet vymenit druhykrat (naj. 8600 km).
nerez, a vyriesil to kamos, taky kutil co ma doma v dielni stroje, co by cloveka ani nenapadli
urobil som tak ako som tu niekde cital, zaniesol som mu cely bike, vytlacil som mu toto post345461.html#p345461 vdaka Jezus , a vysletlil o co mi ide, vybral som tlmic (on z bikom nema ziadne skusenosti) pomeral si to sam a .....
nemal by niekto rozmer tych starych reducerov zatial to tam mam pekne nalisované preto to nechcem vyťahovať aby som bol pojazdný Chcem si dať už už dopredu vysustružiť nerezovu rúrku systemu TF...
nemal by niekto rozmer tych starych reducerov zatial to tam mam pekne nalisované preto to nechcem vyťahovať aby som bol pojazdný Chcem si dať už už dopredu vysustružiť nerezovu rúrku systemu TF...
Capy je treba sustruzit licovane presne na mieru podla nalisovanych klznych puzdier. Vola 0.1mm je priserna, par stojin je niekedy vela.
Ha, dnes som narazil na tuto temu ... chlapi verite ci nie, do TFtuned shox som posielal fotky tech. riesenia mojich capov zo SJ (vid. dolu) a vzorky zltych polymerovych puzdier na testovanie v decembri 2006, vtedy este ziadne heavy duty capy neponukali . Zeby podoba cisto nahodna?
Mal som tam tlmic na PUSHovanie a zmylili sa v cenovej ponuke v svoj neprospech, ale ju dodrzali, tak som im kompenzacne zaslal tie zlte puzdra a par fotiek. Ono to vsak nie je az take tazke vymysliet dobre capy, ked sa clovek zamysli . Dnes to robia tiez s gumickami, ale kym ja som pouzil komercne dostupne O-kruzky, oni pouzivaju custom made 4-hranne, takze drobny rozdiel, aby to nebolo celkom take iste . Alebo mozno uz mali konstrukcne riesenie v supliku a casova suslednost je cisto nahodna ...
V kazdom pripade si mal velmi dobry napad. A Tvoj dalsi zaujimavy napad je aj to uchytenie blatnika o horne vzpery. Len nerozumiem co si pouzil - nejaku specialnu gumicku abo nejaky plast? Resp. preco si aj na horne uchytenie nepouzil tie plastove pasky ako dole?
Vdaka za pochvalu, zrejme chodis aj po inych forach . Je to O-kruzok z Catcher Crud, stahovacie pasiky sa nedali pouzit, lebo nebolo o co zachytit. Takto to ma same vyhody, je to pruzne a jednoducho demontovatelne, v krajnom pripade sa blatnik podda pod kolesom v max. zdvihu a/alebo nanosom blata.
Na prvy pohlad sa zda, ze ihlove lozisko by bolo lepsie, pre Fox tlmic to ma vsak vela technickych "ale":
- diera ocka tlmica je 15.08mm (19/32"), lozisko je 15mm. Rozdiel 0.08mm je celkom dost, mozno bude treba pouzit zaistovaci Loctite na loziska;
- vnutornu dieru loziska odhadujem na 8.0mm (podla standardov SKF), t.j. pre pouzitie so skrutkou M8 je to celkom problem (bude sa otacat na skrutke, ktora vsak nie je presna), pre M6 bude treba vlozku (je v sade);
- z akeho materialu je lozisko a ako dobre je zatesnene? Napr. SKF nema v ponuke nerezovu verziu. Ak nebude dobre zatesnene (comu podla obr. neverim), zhrdzavie;
Riesenie s polymerovymi puzdrami a nerezovym capom (ako TFtuned) je odskusane, roky ho pouzivam, doteraz som vzdy skor predal ram, ako menil puzdra v tlmici . Pri obcasnom servise (vycistit, namazat 1x rocne) mi zatial drzi 3. ci 4. sezonu na poslednom biku. Doporucujem na capoch vybrusit spiralovu drazku (kto na to ma vercajg a trufne si) alebo spravit aspon par jamiek vrtakom pre zadrziavanie maziva (spiny).
Moje doporucenie teda je, aby si si kupil ten set z Enduroforkseals a po case sa podelil s nami o svoje skusenosti .
Stahovak Ti bude stacit Bushing Tool for 12.7mm Bushings.
Zdravim, zaujimala by ma pri tejto teme este jedna vec, ako davate dole tie hlinikove reducery/spacery/podlozky alebo ako to nazvat... nie a nie ich dostat von z puzdra, je to pravdepodobne hlinik a velmi lahko sa to poskriabe pri pouziti sily a napr kombinaciek... ja uz naozaj neviem, ako si pomoct, lebo su tam asi nabite na vecne casy. Dole ich potrebujem dat, pretoze potrebujem vymenit puzdro... vdaka
potrebujem vymenit puzdro a tlmic ide na iny bike, ide mi vsak o to, ze nemozem dostat tie hlinikove vymedzovacie spacery z puzdra von, dam aj handru, skusim kombinacky, nejde to a aj tak tie reducery poskriabem, asi ina cesta ako neposkriabat tam neexistuje alebo ... (silou ich dostat von uz hocijak a dokupit nove?) ? ako dostat puzdro von som uz nasiel sposob ako bol asi aj tu popisany s tym zverakom apod.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
urobil som tak ako som tu niekde cital, zaniesol som mu cely bike, vytlacil som mu toto post345461.html#p345461 vdaka Jezus
http://sporting-goods.shop.ebay.com/Shocks-/158996/i.html?_trkparms=65%253A15%257C66%253A2%257C39%253A1&rt=nc&_dmpt=Cycling_Parts_Accessories&_ds=1&_fcid=181&_localstpos=&_sc=1&_sop=15&_stpos=&_trksid=p3286.c0.m14.l1513&gbr=1&_pgn=2
v strednej casti stranky
Capy je treba sustruzit licovane presne na mieru podla nalisovanych klznych puzdier. Vola 0.1mm je priserna, par stojin je niekedy vela.
- diera ocka tlmica je 15.08mm (19/32"), lozisko je 15mm. Rozdiel 0.08mm je celkom dost, mozno bude treba pouzit zaistovaci Loctite na loziska;
- vnutornu dieru loziska odhadujem na 8.0mm (podla standardov SKF), t.j. pre pouzitie so skrutkou M8 je to celkom problem (bude sa otacat na skrutke, ktora vsak nie je presna), pre M6 bude treba vlozku (je v sade);
- z akeho materialu je lozisko a ako dobre je zatesnene? Napr. SKF nema v ponuke nerezovu verziu. Ak nebude dobre zatesnene (comu podla obr. neverim), zhrdzavie;
Riesenie s polymerovymi puzdrami a nerezovym capom (ako TFtuned) je odskusane, roky ho pouzivam, doteraz som vzdy skor predal ram, ako menil puzdra v tlmici
Moje doporucenie teda je, aby si si kupil ten set z Enduroforkseals a po case sa podelil s nami o svoje skusenosti
Stahovak Ti bude stacit Bushing Tool for 12.7mm Bushings.