Pozdravujem.
Poraďte mi prosím ako sa zbaviť tohoto javu. V úvode musím napísať, že na to určenú pastu som už skúsil a moc to nepomohlo. Za rady vopred ďakujem
Ďakujem, to už je lepšia rada. en pre upresnenie; sedlovku (trubku rámu aj komponent) vyčistiť a komponent nasriekať lakom na vlasy, nechať obschnúť a zasunúť? Tak?
Vieš, je to taký legendárny príbeh, iron.hide to raz takto urobil. Riešilo sa to vtedy na x stranách a nakoniec mu to museli komplikovane odtiaľ frézovať, lebo to nešlo von. A pri každej možnej príležitosti sa vždy nájde dobrák, ktorý tento príbeh vytiahne ako žart.
Tak a teraz vazne. Pokial montazna pasta na karbon nepomaha a sedlovka sa stale zasuva, tak prepokladam, ze asi nepatris medzi najlahsich. Takze ak to chces vyriesit jednoducho a rychlo, tak kup duralovu sedlovku a tu mozes potom zatiahnut viac ako karbonovu.
Ak sa tej karbonovej nechces vzdat, tak ocisti stycne plochy sedlovky aj ramu, zdrsni ich jemnym smirglom, nanes montaznu pastu a dotiahni na predpisany moment. Ak nepomoze ani toto, tak uz jedine ta duralova sedlovka...
Fuha. A na kolko Nm si ju dotahoval ked nedrzi ani s pastou? Lebo s duralovou by nemal byt problem co sa tyka nejakeho vyrazneho obmedzenia utahovacieho momentu. Predpokladam, ze nie je lestena, ale ma taky ten matny zdrsneny povrch. Cize potom jedine jemne zdrsnit ram zvnutra, vsetko dobre vycistit, dat montaznu pastu a poriadne (ale s rozumom) dotiahnut. Malo by stacit 15 Nm.
tak to niesi az taky tazky..... su tu vacsie vahy vratane mna..... a iron.hide je taky vyvareny sliz, s batohom nema ani 65kg a aj jemu sa zasuvala..... pribeh o laku na vlasy si uz pocul..... takze, jak pise Jezus.... presmirglovat, vycistit, dat pastu a zatiahnut......
tahas to sa momentakom alebo od oka?
edit: Jezus ma predbehol..... aku pastu pouzivas?.... lebo uz som pocul o nejakych znackach ktore neplnili funkciu!
Sedlovka je originál Spešl s matným povrchom. Zaujímavé je, že tento problém sa začal až neskôr prejavovať. Na dotiahnutie som zatiaľ používal iba odhad, ale keďže mám tech. vzdelanie, nepreháňam to.
tak potom asi tahas malo..... skus niekoho z MT nech ti pozicia momentovy kluc... Marinadavolodaj
aku pastu pouzivas? iron.hide a kolko mas ked je to viac jak 65?
značku tej pasty nepoznám, lebo som dostal len odobranú v ampulke od kamaráta, čo má obchod s kvalitnými bikami. Na objímke je údaj 5,2Nm a to som dal aj bez momenťáka viac. Zas aby som to neprehnal.
5,2 je dost malo.... ja mam karbonove bajky a na kazdej objimke mam 7Nm.... a skus aj inu pastu.... nestoji to tolko aby si to nemohol mat doma .... navyse, ak jazdis aj nejake blato + umyvas bajk, je dobre cas od casu sedlovku vytiahnut, precistit ju aj ram a znovu dat pastu
Ale ved existuje velmi jednoduche riesenie. Odstrihni si pasik z plechovky cca. 3 cm siroky, ktory kopiruje vnutiorny obvod sedlovej trubky, vloz do sedlovej trubky, namaz sedlovku karbonovou pastou a opatrne zasun do ramu (aby si neposunul plechovkovy pasik. Tento pasik ti vymedzi vole medzi sedlovou trubkou a sedlovkou.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak sa tej karbonovej nechces vzdat, tak ocisti stycne plochy sedlovky aj ramu, zdrsni ich jemnym smirglom, nanes montaznu pastu a dotiahni na predpisany moment. Ak nepomoze ani toto, tak uz jedine ta duralova sedlovka...
tahas to sa momentakom alebo od oka?
edit: Jezus ma predbehol..... aku pastu pouzivas?.... lebo uz som pocul o nejakych znackach ktore neplnili funkciu!
aku pastu pouzivas?
iron.hide a kolko mas ked je to viac jak 65?
a len tak na pripomenutie, co urobi so sedlovkou lak na vlasy
Upnes na ram, upnes sedlovku a to uz by malo drzat. Inak moze byt problem aj v tom, ze sedlovka je kusok uzsia. Mal som s tym problem az som to zmeral a namiesto 27.2 to bolo 27.1