Pozdravujem.
Poraďte mi prosím ako sa zbaviť tohoto javu. V úvode musím napísať, že na to určenú pastu som už skúsil a moc to nepomohlo. Za rady vopred ďakujem
ono to aj závisí od priemeru sedlovky, na e***** je myslím 27,2ka, čiže malá styčná plocha...kúp si normálne tubu tej carbon pasty a poriadne tú sedlovku natri...5 Nm je až až, ja mám na ráme toľko ako max a keď som tam dal viac ako 4 Nm, tak mi prišlo, že tá objímka už by asi ani viac nevydržala a drží to bez problémov...ale tak ja mám carbon carbon kombo...kamarát má ten epic s hliníkovou sedlovkou a žiadny problém som nepostrehol...
Ja mam takyto nesubeh tolerancii priemerov sedlovky a sedlovej trubky na Santikovi a fungujem 5 rokov s pasikom z plechovky. Preto som aj poradil toto riesenie.
Tiež mám E***** karbon a sedlovku origo a tiež sa zasúvala (102kg), tá objímka od spešlu mi príde ako keby bola dotiahnutá tak že sa styčné plochy dotýkajú, tak som medzi vopchal rezný kotúč karbíny a trošku ich zabrúsil a zdá sa že to zatiaľ drží, ale na druhej strane som tam dal aj pastu tak nie je isté čo pomohlo viac
Páni ďakujem za radu. Pásik materiálu z plechovky zabral. Už som na takto upravenom biku nabehal cez 500km, no až teraz som sa dostal k napísaniu výsledku.
Caute vie mi niekto povedat co to je ? Myslim ze to nebude prasknute ale ani mi to nepride uplne v pohode
Jedna sa o sedlovku FSA K-force
Dakujem za kazdy postreh...
Je to vertikalne prasknuty stlpik sedlovky zo zadnej strany.
K takemuto poskodeniu dochadza kvoli velkemu dotahovaciemu momentu podsedlovej objimky a tym padom stlaceniu sedlovky.
Dalsim krokom bude vdaka znizeniu pevnosti aj horizontalny lom a uplna demolacia.
Tak podla teba mam v blizkej dobe ocakavat ze sa mi ta sedlovka neako zlomí pod riťou?? No to som sa moc nepotesil ale dakujem za nazor..nemyslel by som si ze sa to da tou obimkou tak znicit...?
Ano zlomi sa uplne, na ceste este chvilu vydrzi, ale na MTB uz vela nie.
Tym ze si nedodrzal utahovaci moment skrutky podsedlovej objimky do 5Nm a velmi ju stlacil, povolila presne v mieste kde mas na sedlovej rurke ramu vybranie zo zadnej strany.
Zdravim. Zasuvala sa mi sedlovka napriek tomu, ze som pouzil karbonovu pastu, pretiahol som ju v lese bez momentoveho kluca s nervami a toto je vysledok. Myslite, ze to bude nutne poslat na opravu?
Karbonova pasta je vseobecne rozsireny omyl ohladne upevnenia sedlovky, ono to ani na to sluzit nema, aj ked niekedy to trochu pomoze, karbonova pasta sluzi na ine veci /primarne na to, aby sa dva rozne komponenty nezahryzli do seba/... zial. Neviem sice nakolko je to na opravu , ale urcite by malo byt schopne to poriesit toto napr. https://www.bike-components.de/de/KCNC/Twin-Clamp-SC13-Sattelklemme-p47943/ .. tie nervy inak uplne chapem.
alebo za kresťanskejšiu cenu Author 27.2mm resp. 31.6mm
tú druhú som mal na horáku, ale nezhodla sa s priemerom sedlovej trubky, ideálne by bolo pred kúpou vyskúšať
ja som nedávno kúpil novú karbónovú sedlovku a hneď strašne vŕzgala, tak ma nenapadlo nič lepšie, ako tam dať trochu (sklenárskeho) silikónu, vŕzganie ustalo, ale sedlovka sa zasúvala rýchlosťou centimeter za minútu aj po viacnásobnom čistení, teda čistý omyl
potom som si spomenul na mireq1ovo oporúčanie s kolofóniou a to funguje vynikajúco. sedlovka sa za jazdy ani nehne a keď sa povolí objímka, tak sa dá pekne posúvať. navyše zbytky silikónu na konci bránia vŕzganiu
Podľa mňa aj miazga z ihlicnateho stromu by mohla byť nápomocná, veď tuším že sa s toho práve kolofonia vyrába len ktovie ako dlho to vydrží v sedlovke. Ale človek sa práve skusanim naučí.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jedna sa o sedlovku FSA K-force
Dakujem za kazdy postreh...
K takemuto poskodeniu dochadza kvoli velkemu dotahovaciemu momentu podsedlovej objimky a tym padom stlaceniu sedlovky.
Dalsim krokom bude vdaka znizeniu pevnosti aj horizontalny lom a uplna demolacia.
Tym ze si nedodrzal utahovaci moment skrutky podsedlovej objimky do 5Nm a velmi ju stlacil, povolila presne v mieste kde mas na sedlovej rurke ramu vybranie zo zadnej strany.
tú druhú som mal na horáku, ale nezhodla sa s priemerom sedlovej trubky, ideálne by bolo pred kúpou vyskúšať
ja som nedávno kúpil novú karbónovú sedlovku a hneď strašne vŕzgala, tak ma nenapadlo nič lepšie, ako tam dať trochu (sklenárskeho) silikónu, vŕzganie ustalo, ale sedlovka sa zasúvala rýchlosťou centimeter za minútu aj po viacnásobnom čistení, teda čistý omyl
potom som si spomenul na mireq1ovo oporúčanie s kolofóniou a to funguje vynikajúco. sedlovka sa za jazdy ani nehne a keď sa povolí objímka, tak sa dá pekne posúvať. navyše zbytky silikónu na konci bránia vŕzganiu