Ja mám v práci kolegu, ktorý je poľovník a má tiež 3 synov ktorí sú tiež poľovníci. Často rozpráva historky z poľovačiek, často povie že zastrelili voľne pusteného psa za dedinou.....(na otázku či niekomu nepatril len pokrčí plecami

). Tiež hovorí že líška ako trofej nie je až taký veľký úspech

, ale vlk áno

, pretože je ho ťažko vystopovať a navyše vlk je plachý.
Tiež nezabudnem na historku, keď sa
vedome trepal do miest kde spával medveď, ktorého
samozrejme našiel, vyrušil, obaja sa zľakli a utiekli na opačné strany, ale tento môj kolega ešte stihol vypáliť dve rany mackovi do kožucha....samozrejme v rámci
sebaobrany 
(ak vôjdem mackovi takmer do brlohu, treba sa brániť a vystreliť na neho

).
Ale od určitého času týchto historiek už počúvam málo, asi preto, že som mu nepriamo a jemne dal najavo že takéto počínanie nechápem a nerozumiem tomu

.
Ale aby som len nenadával.....páči sa mi keď hovoril že v zime chodia zver
prikrmovať a tiež sa mi páčia tie ich preteky keď behajú po lese a zbierajú zhodené parožie...človek má aspoň isotu že ak občas spadne do trávy tak si nevypichne oko na paroží.
A do tretice ešte môj postreh: včera som pozeral na STV2 Návrat rysov, už niekoľký krát. Páčila sa mi jedna veta a ani ma to veľmi neprekvapuje......ten sprievodca, ktorý hovoril počas celého dokumentu , povedal že tie rysy vypustia kdesi v okolí Ružomberka, kde je ale bohužiaľ rozmach ťažby dreva,
poľovníctvo a pytliactvo. Takže spojiť dokopy drancovanie lesa,pytliactvo a poľovníctvo......to už o niečom hovorí.