Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Podla mna v prvom rade treba rozlisovat co je divoko zijuce zviera a co nie. Ked polovnik striela srnky v revire kde si ich chovaju ako kravy na pasienkoch tak v tom problem nevidim pretoze su umelo premnozene kvoli odstrelom a radosti.
Serie ma ale ak niekto striela zvierata ako vlky ktore su naozaj divoko zijuce zvery a nikto si ich nevykrmuje a nerozmnozuje aby ich mohol strielat.
Vlky su skodne pre polovnikov z ekonomickych dovodov a nie ekologickych a v tom je to co vacsinu ludi hneva. Keby boli vlci naozaj premnozeny tak by napadali vo velkom domace zvierata a boli by caste strety z ludmi. A to sa nedeje. Jedine co sa deje, je ze polovnici sa snazia zastrasovat ludi a rozsirovat nazor o premnozeni vlkov len aby ich mohli strielat a tym padom znizovali svoje ekonomicke straty na ich chovnych "divokych" zvieratach.
Zobraziť komentár 06.01.2013 - 10:33:19
00
breza, breza biela, skus si niekedy precitat uz tu spominanu knizku Nehante vlka, snad pochopis nieco.
ja osobne s tvojimi kamosmi som mal problerm 31.12, ked si ma pomylili s lovnou zverou / bazantami/ bol som niekde za samorinom riesit nejaku poruchu na nejakom zariadeni instalovannom na 30m komine, ked tvoji kamosi v reflexnych siltovkach v rojnici praskali po bazantoch. To v poriadku polievka bazantia je fajn, len keby som nebol v drahe striel na bazantov, ti trtkovia nekukaju dohora a ked kukaju tak len cez mieridla flinty, az ked som ich pocastoval mojim slovnikom nie prave najlichotivejsim, tak to vzdali, no dovtedy si ma nik nevsimol, aj ked pracovne pokryky na kolegu dole + odparkovana dodavka jasne hovoria ze je tu ej niekto iny nez oni. Jo bez akejkolvek omluvy sa prestahovali niekam dalej
Zobraziť komentár 06.01.2013 - 10:45:17
00
na toto by si obzvlast ty mal vediet odpoved. predsa ten koho sa tak vehementne zastavas.
a meles dookola to iste uz ti tu bolo niekolkokrat napisane ze vlka nekonzumujeme.

Prečo ja? Ja nie som ten kto tu moralizuje, a kto by chcel druhým obmedzovať ich slobodu.
Zobraziť komentár 06.01.2013 - 10:56:07
00
Ja mám v práci kolegu, ktorý je poľovník a má tiež 3 synov ktorí sú tiež poľovníci. Často rozpráva historky z poľovačiek, často povie že zastrelili voľne pusteného psa za dedinou.....(na otázku či niekomu nepatril len pokrčí plecami :o ). Tiež hovorí že líška ako trofej nie je až taký veľký úspech :n: , ale vlk áno :muscle: , pretože je ho ťažko vystopovať a navyše vlk je plachý.

Tiež nezabudnem na historku, keď sa vedome trepal do miest kde spával medveď, ktorého samozrejme našiel, vyrušil, obaja sa zľakli a utiekli na opačné strany, ale tento môj kolega ešte stihol vypáliť dve rany mackovi do kožucha....samozrejme v rámci sebaobrany :fubar: (ak vôjdem mackovi takmer do brlohu, treba sa brániť a vystreliť na neho :x ).

Ale od určitého času týchto historiek už počúvam málo, asi preto, že som mu nepriamo a jemne dal najavo že takéto počínanie nechápem a nerozumiem tomu :x .

Ale aby som len nenadával.....páči sa mi keď hovoril že v zime chodia zver prikrmovať a tiež sa mi páčia tie ich preteky keď behajú po lese a zbierajú zhodené parožie...človek má aspoň isotu že ak občas spadne do trávy tak si nevypichne oko na paroží.

A do tretice ešte môj postreh: včera som pozeral na STV2 Návrat rysov, už niekoľký krát. Páčila sa mi jedna veta a ani ma to veľmi neprekvapuje......ten sprievodca, ktorý hovoril počas celého dokumentu , povedal že tie rysy vypustia kdesi v okolí Ružomberka, kde je ale bohužiaľ rozmach ťažby dreva, poľovníctvo a pytliactvo. Takže spojiť dokopy drancovanie lesa,pytliactvo a poľovníctvo......to už o niečom hovorí.
Zobraziť komentár 06.01.2013 - 11:02:11
00
Ja mám v práci kolegu, ktorý je poľovník a má tiež 3 synov ktorí sú tiež poľovníci. Často rozpráva historky z poľovačiek, často povie že zastrelili voľne pusteného psa za dedinou.....(na otázku či niekomu nepatril len pokrčí plecami ). Tiež hovorí že líška ako trofej nie je až taký veľký úspech , ale vlk áno , pretože je ho ťažko vystopovať a navyše vlk je plachý.

Tiež nezabudnem na historku, keď sa vedome trepal do miest kde spával medveď, ktorého samozrejme našiel, vyrušil, obaja sa zľakli a utiekli na opačné strany, ale tento môj kolega ešte stihol vypáliť dve rany mackovi do kožucha....samozrejme v rámci sebaobrany (ak vôjdem mackovi takmer do brlohu, treba sa brániť a vystreliť na neho ).

To čo píšeš môže byť pravda, a môže to byť aj vyfabulované. Ja by som tiež mohol písať pravdivé (alebo vyfabulované) historky napríklad o ochrancoch zvierat, ktoré by ich ukazovali v nepriaznivom svetle. V každej kategórii a skupine ľudí sa nájdu blbci. Ak si niekto myslí opak, niečo s ním nie je v poriadku. Schopnosť negeneralizovať a nepozerať sa na svet čiernobielo je základom rozumnej diskusie. A keď si človek prečíta napríklad túto diskusiu a jednotlivé názory, tak sám vidí ako je na tom kto s logickým myslením a úrovňou intelektu. A to nie je žiadna fabulácia, ale autentická realita, podľa ktorej si každý spraví názor sám.
Zobraziť komentár 06.01.2013 - 11:38:34
00
Breza: ja osobne divu zver nekonzumujem,ani som nikdy neochutnala ani neochutnam.
Nemam dovod. Kedze mam aj ine moznosti co jest. A vadia mi taki,ako ty,co zabijaju pre radost a lepsiu chut gulasu, spaciruju sa po lese s nabitou zbranou a nikdy neviem,ktoremu rupne v bedni.
Zobraziť komentár 06.01.2013 - 11:40:50
00
breza_biela: neviem načo to tu riešiš nikto tu neni polovník a nikto tomu nerozumie, samozrejme lov koli masu nie je polovačka. ale kto ochutná dobre pripravenú divinku(málo kto to vie) hmm
Zobraziť komentár 06.01.2013 - 13:22:34
00
S tym prikrmovanim ma polovnici vzdy vedia pobavit ... zakonom stanovene prikrmovanie je , citujem p26:

d) prikrmovať zver v čase núdze zdravotne nezávadným krmivom22) takým spôsobom, aby sa krmivo neznehodnotilo vplyvom nepriaznivého počasia alebo nespôsobovalo zveri zdravotné problémy,

cast nudze je myslim dost jasny, po cele roky sa tym v prvom rade mysli extremne tuha zima, ked zvierat nemozu kvoli snehu najst jedlo. Ovsem dalsi bod zo zakona je to, co ma vzdy pobavi v praxi

f) odstraňovať z poľovného revíru nefunkčné poľovnícke zariadenia; po skončení prikrmovania alebo vnadenia odstrániť nepoužité krmivo, odstrániť znehodnotené alebo zdravotne závadné krmivo a jeho zvyšky z prikrmovacích zariadení a ich okolia,

Inak povedane, kade chodim tade vidim, ako sa zakony veselo porusuju. No ale sak ako inak.

Ale ja s tym nejaky problem nemam, jedine co mi vadi je, ze kam clovek pachne, tam je citit, ze prevazna cast zelenych muzikov ma pocit, ze les patri im. Bohuzial, casom to dopadne rovnako ako vsade inde .. sloboda volneho pohybu v lesoch bude casom obmedzena az eliminovana. Ale toho sa dufam nedozijem. Vlastne .. dovtedy uz lesy nebudu.

breza_biela: Ty tiez vies pobavit s tym generalizovanim .. kedze si jeden z tych, ktori to robia :)
Zobraziť komentár 06.01.2013 - 13:35:54
00
S tym volnym pohybom po lesoch to moze byt problem uz coskoro lebo kazdy pozemok ma majitela. Sused mi rozpraval prihodu ked bol pracovne v US vybral sa ako spravny biker do Death Valley bicyklom. Teplo ako v pekle a ked sa zacalo stmievat a dochadzala mu voda, urobil si skratku od cesticky k dakej usadlosti. Ked tam prisiel stastny, ze je to obyvane vybehla nan taka babka s brokovnicou, ze kde su ostatny a kde ma auto. Nez jej vysvetlil, ze je z europy, sam na bicykli, zabludil a nema vodu vypotil aj zvysky vody co mal. Potom mu babka dovolila si nabrat vodu a upozornila ho aby neschadzal z cesticky lebo ho niekto zastreli a za neustaleho mierenia nan mu ukazala cestu. Ked sa potom s prihodou pochvalil kolegom poriadne ho sprdli, ze tam bol sam (je tam kopec jedovatej havede) a ak by sa mu pokazil bike alebo sa zranil nemusel to prezit. Motat sa po cudzich pozemkoch si tam len tak hocikto nedovoli.
Zobraziť komentár 06.01.2013 - 14:05:42
00
...a tiež sa mi páčia tie ich preteky keď behajú po lese a zbierajú zhodené parožie...
A pri tom behaní po lesa sa mu môže stať, že sa jedného krásneho dňa nedostane domov pre parohy, ktoré mu počas jeho častej neprítomnosti nasadí pani spolubývajúca.
Zobraziť komentár 06.01.2013 - 19:01:55
00
V každej kategórii a skupine ľudí sa nájdu blbci. Ak si niekto myslí opak, niečo s ním nie je v poriadku. Schopnosť negeneralizovať a nepozerať sa na svet čiernobielo je základom rozumnej diskusie. A keď si človek prečíta napríklad túto diskusiu a jednotlivé názory, tak sám vidí ako je na tom kto s logickým myslením a úrovňou intelektu.

Možno mi nebudeš veriť,ale ja som mal s poľovníkmi pri mojich športových aktivitách len negatívne skúsenosti. Chodil som a chodím behávať do prírody, chodil som a chodím bežkovať do hory a chodil som na biku do prírody (už nechodím, preorientoval som sa na cestu). Nerobil som bordel, nerobil som hluk, nemám ani motorku a ani štvorkolku, chodil som vždy sám, nemám ani psa, nebol som ani v ochrannom pásme a aj tak som si občas vypočul aj zopár vyhrážok od poľovníka,ktorého som občas stretol (nebol to stále ten istý). Čím to asi bude ??? Žeby si tak liečili nejaké komplexy ?? Ver mi že keby si sa ty niekedy dostal do podobnej diskusie s nejakým zeleným strážcom lesa s flintou na pleci, tak tiež by si mal pochybnosti o jeho logickom myslení a úrovňou intelektu. Samozrejme sa určite nájdu aj výnimky, ale na tie som ja zatiaľ nenatrafil.......preto vždy,keď bežím po lesnej ceste a oproti mne sa rúti auto plné zelených, vždy čakám že zastane a ja zasa budem vysvetlovať že som športovec a nie pytliak, že so slnečnými okuliarmi ja srnku nezastrelím , vo vrecku nemám ukrytú plnú vlečku nakradnutého dreva a medzi zubami neukrývam čerstvo zoťatý vianočný stromček (.....ešte že máme to logické myslenie a vysokú úroveň intelektu ;) ).
Zobraziť komentár 06.01.2013 - 21:53:59
00
ved to pise: "V každej kategórii a skupine ľudí sa nájdu blbci."
to s tym vysvetlovanim nechapem, ak chcem zastavit na kus reci (ano, da sa aj slusne a robim to) zastavim, ak nemam chut sa s niekym o niecom rozpravat,tak sa nebudem pri nom zastavovat
Zobraziť komentár 07.01.2013 - 07:17:15
00
Možno mi nebudeš veriť,ale ja som mal s poľovníkmi pri mojich športových aktivitách len negatívne skúsenosti. Chodil som a chodím behávať do prírody, chodil som a chodím bežkovať do hory a chodil som na biku do prírody (už nechodím, preorientoval som sa na cestu). Nerobil som bordel, nerobil som hluk, nemám ani motorku a ani štvorkolku, chodil som vždy sám, nemám ani psa, nebol som ani v ochrannom pásme a aj tak som si občas vypočul aj zopár vyhrážok od poľovníka,ktorého som občas stretol (nebol to stále ten istý). Čím to asi bude ??? Žeby si tak liečili nejaké komplexy ?? Ver mi že keby si sa ty niekedy dostal do podobnej diskusie s nejakým zeleným strážcom lesa s flintou na pleci, tak tiež by si mal pochybnosti o jeho logickom myslení a úrovňou intelektu. Samozrejme sa určite nájdu aj výnimky, ale na tie som ja zatiaľ nenatrafil.......preto vždy,keď bežím po lesnej ceste a oproti mne sa rúti auto plné zelených, vždy čakám že zastane a ja zasa budem vysvetlovať že som športovec a nie pytliak, že so slnečnými okuliarmi ja srnku nezastrelím , vo vrecku nemám ukrytú plnú vlečku nakradnutého dreva a medzi zubami neukrývam čerstvo zoťatý vianočný stromček (.....ešte že máme to logické myslenie a vysokú úroveň intelektu ).

Je množstvo ľudí ktorí majú zlé skúsenosti dajme tomu s bikermi. Povedia ti že ich ohrozujú na chodníkoch v meste, že ich stretávajú v lese, a že sú vymetení a bezohľadní, že sa rútia ako blázni, cez prilbu poriadne nevidia von, a dobreže ich nezrazili. A že im ešte ukázali fakera, alebo nadávali. Aj ja som mal negatívne skúsenosti s kadekým. A hádžem všetkých do jedného vreca? Nie. Ak tak niekto robí, tak dokazuje iba svoju úbohosť.

Podľa slov teba a ostatných poľovníkobijcov ktorí sa o poľovníkoch vyjadrujú ako o monštrách by to malo vyzerať tak, že keď na nejakom informačnom portáli je článok na túto tému, tak by v diskusii mali byť samé chrapúnske príspevky od poľovníkov. Je to presne naopak! Drvivú väčšinu príspevkov tam tvoria afektované výkriky do tmy spoza klávesnice ktorými ekoteroristickí hateri čo nemajú žiadne argumenty iba vyjadrujú svoje negatívne emócie, a svoje priania zakazovať druhým a obmedzovať ich slobodu. Kričia že poľovníci nesmú toto alebo tamto. Ale keď sa ich spýtate prečo, nedajú vám žiadnu odpoveď. Možno je to preto lebo oni sami majú komplexy, alebo majú malú tú vec medzi nohami, alebo sú doma pod papučou, alebo sú frustrovaní z vlastného neúspešného života, a tak si vylievajú zlosť spoza klávesnice.

vo vrecku nemám ukrytú plnú vlečku nakradnutého dreva a medzi zubami neukrývam čerstvo zoťatý vianočný stromček

Čo tým chceš naznačiť? Ako keby drevo alebo vianočný stromček nemohol ukradnúť hocikto. Ľudia čo takto pripisujú nimi nenávidenej skupine všetko zlo by boli schopní tým poľovníkom pripísať ešte aj zlé počasie, alebo že do chleba pridávajú krv malých detí. Ja som zase počul o prípadoch keď dobrovoľníci pracujúci pre istú ochranársku organizáciu na ulici zbierali peniaze do kasičiek, a z týchto vyzbieraných peňazí potom takú jednu tretinu vyšpárali a vypáčili, nakúpili si za to chľastu, a spravili ožieračky. Alebo som počul o ochranároch ktorí spiľovali posedy, a podpaľovali chaty. Takže kto je tu ten dobrý a kto zlý?
Zobraziť komentár 07.01.2013 - 20:48:45
00
http://www.ta3.com/clanok/1012402/ochranari-vratili-do-prirody-dva-medvede.html

su ludia, ktori idu opacnym smerom ako flintosi, som rad ze ich niektorych poznam
Zobraziť komentár 07.01.2013 - 21:49:20
00
http://www.ta3.com/clanok/1012402/ochranari-vratili-do-prirody-dva-medvede.html

su ludia, ktori idu opacnym smerom ako flintosi, som rad ze ich niektorych poznam

sam si flintoš :lol: :rofl:
Zobraziť komentár 07.01.2013 - 21:50:33
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Prilby a okuliare / Okuliare)
keyboard_arrow_up