Lokalizácia
Formulár sa odosiela
V Bratislave je veľa obyvateľov na obmedzenom území, plus celý rad ďalších faktorov kvôli ktorým život tam asi nie je taký ružový ako by sa mohlo zdať. Všimol som si totiž že väčšina hunterofóbov tu na diskusii je práve z BA.

Hmm a com cely cas pisem ? Jasne, ze prave v okoli BA je problem najvacsi. S aroganciou a tupostou. Ale neboj .. je dost ludi, ktori v BA nebyvaju, naopak byvaju od BA hodne daleko a maju velmi podobne nazory. O tom ako chodia na polovacky papalasi, ako sa chlasta, o pytliakoch, o strielani celorocne chranenych rysov a dalsich zverov .. a tam nejde o hadanie sa. Tam uz moze ist o zivot :) .. tam sa ludia neseru.

Ja si myslím že celý tento problém je iba o vzájomnej tolerancii a empatii.

Mysliet znamena hovno vediet. Si chrobak truhlik.

Máte tri možnosti: buď sa prispôsobíte prostrediu so všetkými pozitívami aj negatívami ktoré život vo väčšom meste prináša, alebo sa odsťahujte, alebo sa naďalej trápte.

Nie, ja tu vidim len 2 moznosti. Bud sa s tym zmierim , alebo sa pokusim to zmenit. Ale tento sposob je ti zjavne cudzi. Radsej mudrovat a nic nerobit. Tolerovat mozem vselico, ale nie ohrozovanie zivota a majetku :)
Zobraziť komentár 09.02.2013 - 20:50:53
00
Nie, ja tu vidim len 2 moznosti. Bud sa s tym zmierim , alebo sa pokusim to zmenit.

Nič nezmeníš. :D
Zobraziť komentár 09.02.2013 - 21:01:38
00
co ti ja viem, videl som uz aj "utratenie" psa motykov, sluckou... strelna zbran nakoniec nemusi byt az tak zla.

....a predstav si ...... a tomu isto neuveríš, že existujú aj humánnejšie spôsoby než motyka,slučka alebo guľka (ak sa zadarí tak) do palice.
Zobraziť komentár 09.02.2013 - 21:10:30
00
O čo tu vlastne ide? O Bratislavu,polovnikov,zabijani? Toto nariekanie ma asi taky zmysel ako kricat do zachoda ze Fico je keket. Napr kazdy Slovak sa stazuje na kopupciu a jednym dychom dodava ze keby bol na "ich"mieste robil by to iste. To iste ide aj tejto debate,keby ste boli polovnici robili by ste to iste,lebo slovaci su uz raz taki. Ked sa ocitnu v Rakusku triedia odpadky ako zo scenara,ale ked prekrocia hranice slahnu smeti bar kde. prave preto sme tam kde sme. V riti.
Zobraziť komentár 09.02.2013 - 22:30:03
00
....a predstav si ...... a tomu isto neuveríš, že existujú aj humánnejšie spôsoby než motyka,slučka alebo guľka (ak sa zadarí tak) do palice.

a predstav si, viem, par veterimarov poznam..., ide o to za ak sa majitelko psika rozhodol, ze sa psa zbavi a nemieni za to platit (dovody nerozoberam, neviem preco), tak zastrelenie je este velmi dobre riesenie. ovela horsie je uz mnou spominane, alebo napr. uviazanie niekde v lese a nechanie napospas.
v takychto pripadoch je "kamos" (z nazvu temy) skor chovatel psa

no a teraz som si precital ten blby bulvarny clanok a ajhla:
„Po preštudovaní fotografií musím potvrdiť, že sú to zábery z nášho plesu. Tých ľudí však nepoznám a určite to nie sú poľovníci,“
ved to aj na fotke vidno - polovnici chodia na plesy nahodeny v zelenom, to ze to ani nebolo na Slovensku je uz len detail.
no ale hlavne, ze ste si kopli...
Zobraziť komentár 10.02.2013 - 07:05:30
00
dnes na FM radiu o tretej bol dlhsi rozhovor s nejakym polovnickym predsedom (http://radiofm.sk/novinky/publicistika-temy/1514-domaci-milacik-ako-lovecka-trofej) na temu strielanie psov volne pustenych v prirode.

predseda sa tam vtesnal do polohy svatuskara ktoremu je luto ake maju polovnici zle meno v mediach; on sam vraj chova 5 psov, miluje ich a hlavne odporuca ostatnym psickarom poriadne vycvicit svojho psika.

hovoril aj o tom, ako mali prednedavnom v Inchebe na vystave stanok, kde mali zopar milych pritulnych psov volne behajucich a vsetci navstenici boli prekvapeni, ze su prave v ich stanku slovenskej polovnickej komory.

potom tam plakal, ze novy zakon im zakazal odstrel volne potulujucich sa maciek.
proste cely rozhovor bol o nicom, a oponent, nejaky cvicitel psov, tomu tiez moc nepomohol.

no co dodat, bolo mi z toho na grc :worried:
Zobraziť komentár 18.02.2013 - 21:54:14
00
nieco k teme :) byvaly policajt, vasnivy polovnik /ono to spolu hodne suvisi/
http://ziar.sme.sk/c/6706636/byvaly-policajt-zavrazdil-dochodcov-sporil-sa-s-nimi-o-pozemok.html
Zobraziť komentár 18.02.2013 - 23:28:12
00
Zabíjanie pre radosť.
Zvrátený prejav lásky k prírode - zabíjanie.
Zobraziť komentár 19.02.2013 - 06:18:43
00
nieco k teme :) byvaly policajt, vasnivy polovnik /ono to spolu hodne suvisi/

ako to spolu suvisi?
Zobraziť komentár 19.02.2013 - 07:34:33
00
V nemecku http://www.focus.de/panorama/welt/toedliche-schuesse-auf-neuankoemmling-im-westerwald-jaeger-muss-fuer-wolfs-mord-3500-euro-strafe-zahlen_aid_900464.html
Zobraziť komentár 19.02.2013 - 07:50:19
00
"dostal pokutu pretoze bezdovodne zabil stavovca"
tomu sa vravi zakon :y:
nas zakon vedie napr. psa ako vec :shake:

vcera som trochu pobrazdil na lovuzdar.sk a nasi flintosi maju naozaj divny nazor na vlka. tu je par prispevkov. spravte si kazdy svoj nazor. najde sa medzi nimi aj polovnik ako vidno skoda ze len jedinec :)

lubenko, 16.2.2013 o 20:27
každy rok sa ich streli 120 a stale dookola 120,kua kde sa tie vlky tu beru,žeby ich tu vozilo Lesoochranarske združenie VLK na čele s udržbarom Lukačom a promovanym neviem čim Balažom???????,aby dostali peniaze z Grins piiiič

findula, 16.2.2013 o 20:29
Prosím Vás polovníci nestřílejte vlky

operak, 16.2.2013 o 20:34
Rudo Ty už potrebuješ zmenu prostredia dám Ti klúče od chaty prídi.Mám o Teba starosť.

findula, 16.2.2013 o 20:40
No co už Andej somnou narobíš.Sledovat slovenské polovnictvo je stejně zábavné jako televizní serial susedia

mlsrb, 16.2.2013 o 20:57
Viete páni čo je na tomto najkrajšie?Skutočný polovník sa na ten váš VLK vyserie a stretnutie s vlkom rieši okamžite a po svojom !!!

lubenko, 16.2.2013 o 21:26
no to že sa na to ochranarske zoskupenie možem vys... som pochopil,ale že stretnutie s vlkom rieši okamžite a po svojom som nepochopil

tkovanic, 17.2.2013 o 6:47
Co sa tyka ochranarov tak na nich sa uz chystam,su to obycajny dementi

goret, 17.2.2013 o 8:03
Chlapci, čo myslíte, prečo s tým šli do JOJky a nie niekam, kde by ich brali seriózne? Čo myslíte, čo s tým prekročením limitu urobia na danej komisii? Ten limit nám neurčila komisia a limit bol stanovený s predpokladom určitého prekročenia vzhľadom na informačné oneskorenie pri jeho celoplošnom vyhodnocovaní. V komisii to vedia, v JOJke nie. V JOJke možno vedia, že nastáva obdobie poukazovania percent z daní.

bakchus, 17.2.2013 o 13:35
Goret, co vedia v JOJ-ke to je jedno ale masmedia robia verejnu mienku. Aj ked niekedy nepravdivo. Polovnici robia oproti ochranarom v masmediach velmi malo a to nam skodi. Neznali ludia maju o polovnikoch mienku vytvorenu mediami ze len lovia zver. Len nadavame na ochranarov na pol. stranke, v Hubertlove atd.. To je nahovno! Kto to cita? Organizacie ako VLK sikovne ovladaju verejnu mienku. A jedno je pravda: Sikovnim patri svet!

goret, 17.2.2013 o 14:20
Bakchus, nielen v masmédiách, ale aj "in vino veritas" :) Predpokladám, že lubenko, na rozdiel od iných, už s vlkmi mal dočinenie. Tak "nazdravie" chlapci, nech ste mocní a výreční. Ja si mnohých ochranárov vážim a nehádžem ich do jedného vreca.

boss254, 17.2.2013 o 23:00
Na facebooku bola fotka tuna z lovu zdar v sekcii Ochrana zviarat alebo ničo podobné. Tato fotka bola s ušspešným lovcom s troma vlkmi - čo sa niekomu nepodari len tak a bol k nej komentar ze STOP STRIELANIU VLKOV v SR. A ked som ssi precital ostatné komenti ludí ktorí žíiju v mesta a sedia 24 hod pri pc tak som ich tam vštkých poslal do p.... a podobne pretože oni ani nemajú šajnu o tom ako vlk ,,škodí,, našim lesom.
Zobraziť komentár 19.02.2013 - 08:46:03
00
Hmm ... tak to by ma fakt zaujimalo, ako vlk skodi nasim lesom. Zatial jedini skodcovia, ktorych som videl mali v ruke motorovu pilu. Pripadne to bolo take velke zlte cudo s pasmi.
Zobraziť komentár 19.02.2013 - 11:12:52
00
Z vlka treba urobiť posvätné zviera, tak ako je v Indii krava. Budeme kúúúl. :D
Zobraziť komentár 19.02.2013 - 16:02:44
00
problémy s vlkmi majú skôr chovatelia ovcí a celkovo dobytka...ale to isté aj s medveďmi.
Zobraziť komentár 19.02.2013 - 16:16:59
00
Z vlka treba urobiť posvätné zviera, tak ako je v Indii krava. Budeme kúúúl. :D

Neprehanaj. Daj dohromady rocnu statistiku skod sposobenych vlkmi a polovnikmi. A to ani nevravim, ze obcas sa vlkom pripise aj zopar inych ubytkov ovci. Chapem, ze bude trocha problem kolko utratenych ovci sa rovna jeden zastreleny kamarat.
Zobraziť komentár 19.02.2013 - 16:34:04
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Prilby a okuliare / Okuliare)
keyboard_arrow_up