Ja tak isto.
To je tak, ked niekto pracuje manualne, zohyba sa k zemi, pozera so zaklonenou hlavou a dvyha ruky 2m do vysky s tazkym materialom, alebo elektrickym rucnym naradim, ci dvyha tazke veci a spravi 500 drepov za den a 500 otociek v pase, ohyba v rukach trvdy tazky material, vstava o 4 rano, pracuje do 18,30, to je cca 800hod nadcasu rocne za minimalku, kopec ludi odchadza po par rokoch ma problemy s chrbticou aj ked do prace nastupoval ako zdravy a ludia sa ho pytaju v akej otrokarni to robi. A potom nema kto tych otrokov nahradit.
Pracuje cely tyzden daleko mimo bydliska, den co den ma svalovicu, a ked sa cez vikend premoze a chce ist bicyklovat, tak vikend co vikend, s vynimkou poslednych dvoch prsi.
Za dazda jazdit nemoze, lebo by prechladol, ked naviac je v praci sustavne niekto chorejsi, nez ludia v cakarni u obvodaka a mal by vypoved. Tiez ked ho casto kvoli spoluotrokom boli hrdlo. Pritom cez tyzden mimo vikendu je slnecno. A ak aj cez vikend je tiez slnecno, tak musi do obchodu nakupit potraviny a varit do prace jedlo, lebo je v praci vecer hladny a nebude do polnoci varit gulas a budit ostatnych otrokov a tiez ako alergik na lepok nebude jest rozne bagety, ci konzervy.
Jeden zadrhel co mi este viac stazi podmienky a to zabalim aj keby som dostal zaplatene 2x viac. Rodicia si vsetko si musia platit sami, takto ked by som byval s nimi cast napr internet, kablovka, byvanie zaplatim aj ja a nebudem musiet platit este dalsi internet a tv. Ci navarim gulas v jednom hrnci pre vsetkych a nemusi sa varit 2x zvlast, ci kupovat zvlast oni a zvlast ja. A kupit si vsetko kuchynske nacinie hoci 2x a nepouzivat spolocne co je lacnejsie.
Potraviny maju tiez len obrie rodinne balenie a cast vzdy vyhodim skazene, lebo to nemam sancu dojest. Ak si mam upiect orechovnik, v obchode maju alergicky, tak stvrtku uz nedojem lebo za 2 dni sa to neda zjast samemu a potom to je uz zoschnute.
Je to ako ked niekto co jazdi sam autom a plati benzin a zacne vozit ludi co mu prispievaju na cestu, tak to ma lacnejsie tu jazdu. Aj operiem spolocne. Aj pri 1 radiatore sa ohrejeme vsetci ako platit kurenie v dvoch bytoch.
A rodicom nema kto pomoct vo vselicom.
A ked konecne mozem bicyklovat, tak je lejak, vikend co vikend hoci z okna v praci vidim ako na slnku premavaju cyklisti a ja zavrty medzi kaslajucimi smrkajucimi ludmi s horuckou a hnusnym obedom a zafajcenymi ludmi.
Ked som toto napisal inde, tak mi odpisali, ze by dali vypoved aj keby mali zostat nezamestnani.
Peto nieje jediny co ma nejake podobne problemy. Tych ludi je plne slovensko.
Akurat malo takych ludi (asi dvaja) pisu na forum urcene pre solventnych ludi co im nesluzi olpran z tesca len na cestu do prace, ci liberta babke do kostola a na chleba, ale ti co pisu pravidelne su to ludia byvajuci v
domoch s garazou a maju biky aj po 5000€. Takeho podnikatela problemy inych ludi nezaujimaju, lebo on sa dokaze napakovat a aj keby mali vsetci rovnake vlohy, tak nieje dostatok vsetkeho pre vsetkych a an nikdy nebude.
Ked niekto co ma problemy napise na modrykonik tak je tam komunita podobych sociek a nikto mu nebude nadavat.
Ked mi v praci sekne v krizoch tak zas nebudem moct jazdit.
Niekto mi radil, kupit si HT. Lenze to by nezniesli moje platnicky v chrbte.
Dalsi mi napise ze si mam najst inu pracu.
Lenze ten sikovny zabuda, ze niekto musi robit tu podradnu pracu. Ak by boli vsetci sikovni ako on, tak kto bude kopat kanaly, ci dokladat tovar do regalov? A sam bohaty zabuda na to, ze je bohaty, lebo niekomu zaplatil malo.
Netreba sa smiat nikomu ze je unaveny z prace a nemoze bicyklovat. Takych ludi je vela ako on. Forum je aj pre socky.
Poslednych 20 rokov uz postupne prestavaju byt rocne obdobia.
V marci jazdim v tricku a v maji v zimnej bunde.
A stranka o zvietatach obhajuje ze uhyn je priroda a netreba do toho zasahovat, lenze kto znicil prirodu? Ludia, vyrubuju zdrave stromy za ucelom zisku, priemysel tiez nici prirodu. Auta mucholapky ci postreky nicia potravu pre spevavce a vsetka priroda a jej kolobeh spolu suvisi.
Na to ja nemam komunikativne, navrhovo programatorske, dizajnerske a cudzojazycne schopnosti vhodne na riadenie cinnosti inych alebo zhananie zakazok a obalamutenie zakaznika aby suhlasil s mojim navrhom, kedze by som sa na porade s kazdym pohadal a ani vodicske schopnosti.
Ja viem vyriesit rebus a najst chybu v zadanej otazke a pridat 3 dalsie neexistujuce riesenia kvizu, ked si vylozim chabo zadanu otazku schvalne inak.
Zase mi odpisal clovek co ma nechape.
A v hladovej doline taky zamestnavatel nieje.
A k pocasi. 40km s tdf jazdcami som natazko do kopca slapal bez prestania na trenazery. Neprsi, ale riskovat prechladnutie nebudem. Marodov v praci nemaju radi. Buduci tyzden idem tiez niekam, tak zase nebude jazda.
jaj tak preto mas vynimku na to editovanie, uz to chapem. Pekne gesto od adminov.
nabuduce bude lepsie precitat si nejaku ciernu kroniku
Na smeny robit nemozem, auto nemam a urcite nebudem vecer pred polnocou na vlakovej stanici cakat na meskajuce vlaky aby som zazival dalsie prepady. A ak by som robil v noci tak sa kvoli detom nevyspim cez den. Uz som tak skusal a skoro ma porazilo. Z anglictiny som prepadol a maturitu mam s vyznamenanim lebo nastastie nebol cudzi jazyk. Som dislektik na cuzdie jazyky a tu hatlaninu co pocujem to je ako keby mal cinan v ustach horuci zemiak.
Prave som sa stihol vratit z dalsieho vyjazdu. Uz sa kazi pocasie ale horko bolo na upal. V NMnV prsi podla infa od
znamych.
A uz prsi.
Dovod:
Pretoze ked budete napriklad s rukou na marodke a denne budete doma slapat na trenazery 3 hodiny, potom spravite 80km bez unavy a potom, ked budete mat napr. tyzden bicykel v servise, dalsi tyzden bude prsat s krupami a dalsi tyzden pojdete niekam na navstevu a potom dalsi vikend sadnete na bicykel a pojdete po tej istej trase, tak budete unaveny uz v polovici cesty.
Kto pochadza z chudobnej rodiny, ci rodiny alkoholikov a podobne, ma odraz na vyssiu poziciu tazsi. Aj ludia mi to tu dali sami za pravdu. Ludia su rozni. Jeden slabsi, druhy inteligentny, jeden casnik si pamatal az 32 stolov, kto si co objedna, dalsi vie spamati skoro cele Ludolfovo cislo PI. Ked clovek nema vlohy na to, ma to tazsie a sikovnejsi v tomto zmysle ho zas nechape, kedze jemu to ide bez problemov.
Ja napriklad som taky, ze pan majster, dajte mi pracu, nech ma riaditel nevidi ze sa ulievam. Sam si neviem najst pracu a ked sa niecoho chytim, spravidla sa pohadam, lebo to chcem po svojom spravit rychlejsie bez zbytocneho odpadu a naviac to nemam podlozene faktom, ze mi pracu prikazal nadriadeny.
Nikto by nemal odsudzovat cloveka, co nema moznost si zlepsit zivot. Niekedy treba pomocnu ruku. Lenze ludia sa hrnu len za svojim ziskom a velakrat si ani neuvedomuju, ze na ukor niekoho slabsieho jedinca, ktoremu este viac stazia v zivote uplatnit sa a este sa mu potom smeju. V prirode je to tak, silnejsi vyhra. Ci uz dusevne bude potom trpiet to je jeho
osobna vec.
https://www.bike-forum.cz/foto/detail/55837-zonazero-pouste-a-andorra
Načo je toto dobré čo si tu popísal?
Prípadne skús Dr. Chocholouška.
Tuna na fore priatelsku pomoc moc nenajdes /sem tam sa niekto najde, ale casom aj ten rezignuje .. ked vidi poniektorych ako placu, ale pomoc neprijmu
To s tym ludolfovym cislom ma celkom zaujalo. Mne by stacilo ho mat vypisane to cislo (v PC)
ps: priatel je niekto, kto pozna piesen v tvojom srdci a dokaze ti ju zaspievat, ked zabudnes slova.
astro: tak je tu pieskovisko .. coz. Este nema vlastnu temu ako tenista
https://www.bike-forum.cz/foto/detail/55837-zonazero-pouste-a-andorra
teraz si ma najedoval s tymi fotkami
Alebo zena co vychovala jedno zdrave dieta, pri ktorom jej pomahala matka, bude radit zene, zijucej samej s 3 postihnutymi detmi ako sa ma o ne starat.
Ked je forum plne prachacov (kedze clovek, co ma bike za 300e sa cyklistike moc nevenuje, iba ak si pride po radu) tak taky si vie zarobit. Potom je niekto, kto tiez chce bicyklovat, ale zdravotny, ci iny problem mu to stazuje. Byvaly kolega vyhorel a prisiel o pracu robotnika zvyknuty makat rukami, ale chaby v administrative a este chodil na obstreky. Poistka bola almuzna a niekto, kto ma karbon specialized a nejake suv s ktorym jazdi do bikeparku, mu bude vysvetlovat, ze sa ma vzchopit.
Neprisel som po radu, ale aby kazdy pochopil, ze netreba sa snazit takto niekomu radit, ked nezazili to co on a nevidia detaily zivota slabsieho.
Tam som sa dobre zabavil
danomartinkovic: ee, treba vyuzit, ked sa Jezus nepozera