Ja tak isto.
To je tak, ked niekto pracuje manualne, zohyba sa k zemi, pozera so zaklonenou hlavou a dvyha ruky 2m do vysky s tazkym materialom, alebo elektrickym rucnym naradim, ci dvyha tazke veci a spravi 500 drepov za den a 500 otociek v pase, ohyba v rukach trvdy tazky material, vstava o 4 rano, pracuje do 18,30, to je cca 800hod nadcasu rocne za minimalku, kopec ludi odchadza po par rokoch ma problemy s chrbticou aj ked do prace nastupoval ako zdravy a ludia sa ho pytaju v akej otrokarni to robi. A potom nema kto tych otrokov nahradit.
Pracuje cely tyzden daleko mimo bydliska, den co den ma svalovicu, a ked sa cez vikend premoze a chce ist bicyklovat, tak vikend co vikend, s vynimkou poslednych dvoch prsi.
Za dazda jazdit nemoze, lebo by prechladol, ked naviac je v praci sustavne niekto chorejsi, nez ludia v cakarni u obvodaka a mal by vypoved. Tiez ked ho casto kvoli spoluotrokom boli hrdlo. Pritom cez tyzden mimo vikendu je slnecno. A ak aj cez vikend je tiez slnecno, tak musi do obchodu nakupit potraviny a varit do prace jedlo, lebo je v praci vecer hladny a nebude do polnoci varit gulas a budit ostatnych otrokov a tiez ako alergik na lepok nebude jest rozne bagety, ci konzervy.
Jeden zadrhel co mi este viac stazi podmienky a to zabalim aj keby som dostal zaplatene 2x viac. Rodicia si vsetko si musia platit sami, takto ked by som byval s nimi cast napr internet, kablovka, byvanie zaplatim aj ja a nebudem musiet platit este dalsi internet a tv. Ci navarim gulas v jednom hrnci pre vsetkych a nemusi sa varit 2x zvlast, ci kupovat zvlast oni a zvlast ja. A kupit si vsetko kuchynske nacinie hoci 2x a nepouzivat spolocne co je lacnejsie.
Potraviny maju tiez len obrie rodinne balenie a cast vzdy vyhodim skazene, lebo to nemam sancu dojest. Ak si mam upiect orechovnik, v obchode maju alergicky, tak stvrtku uz nedojem lebo za 2 dni sa to neda zjast samemu a potom to je uz zoschnute.
Je to ako ked niekto co jazdi sam autom a plati benzin a zacne vozit ludi co mu prispievaju na cestu, tak to ma lacnejsie tu jazdu. Aj operiem spolocne. Aj pri 1 radiatore sa ohrejeme vsetci ako platit kurenie v dvoch bytoch.
A rodicom nema kto pomoct vo vselicom.
A ked konecne mozem bicyklovat, tak je lejak, vikend co vikend hoci z okna v praci vidim ako na slnku premavaju cyklisti a ja zavrty medzi kaslajucimi smrkajucimi ludmi s horuckou a hnusnym obedom a zafajcenymi ludmi.
Ked som toto napisal inde, tak mi odpisali, ze by dali vypoved aj keby mali zostat nezamestnani.
Peto nieje jediny co ma nejake podobne problemy. Tych ludi je plne slovensko.
Akurat malo takych ludi (asi dvaja) pisu na forum urcene pre solventnych ludi co im nesluzi olpran z tesca len na cestu do prace, ci liberta babke do kostola a na chleba, ale ti co pisu pravidelne su to ludia byvajuci v
domoch s garazou a maju biky aj po 5000€. Takeho podnikatela problemy inych ludi nezaujimaju, lebo on sa dokaze napakovat a aj keby mali vsetci rovnake vlohy, tak nieje dostatok vsetkeho pre vsetkych a an nikdy nebude.
Ked niekto co ma problemy napise na modrykonik tak je tam komunita podobych sociek a nikto mu nebude nadavat.
Ked mi v praci sekne v krizoch tak zas nebudem moct jazdit.
Niekto mi radil, kupit si HT. Lenze to by nezniesli moje platnicky v chrbte.
Dalsi mi napise ze si mam najst inu pracu.
Lenze ten sikovny zabuda, ze niekto musi robit tu podradnu pracu. Ak by boli vsetci sikovni ako on, tak kto bude kopat kanaly, ci dokladat tovar do regalov? A sam bohaty zabuda na to, ze je bohaty, lebo niekomu zaplatil malo.
Netreba sa smiat nikomu ze je unaveny z prace a nemoze bicyklovat. Takych ludi je vela ako on. Forum je aj pre socky.
Poslednych 20 rokov uz postupne prestavaju byt rocne obdobia.
V marci jazdim v tricku a v maji v zimnej bunde.
A stranka o zvietatach obhajuje ze uhyn je priroda a netreba do toho zasahovat, lenze kto znicil prirodu? Ludia, vyrubuju zdrave stromy za ucelom zisku, priemysel tiez nici prirodu. Auta mucholapky ci postreky nicia potravu pre spevavce a vsetka priroda a jej kolobeh spolu suvisi.
ak mas problem s obrazkami,stiahni si do smartfonu google translator,ma funkciu,kde sa vyuziva fotak a hned ti to preklada..ale to uz som ti raz pisal,zrejme neucine
https://sefkuchar.dama.cz/viewtopic.php?f=421&t=1044961&st=0&sk=t&sd=a
Tak vediet zdovodnit ako sa vsetko neda, nemoze nik , kto je stvoreny z normalnych atomov z tohto vesmiru.
Kokos že ''sediet v zapnutej informatike'' to kto preklada Danko?
Na cykloceste sa s tym da, ale v Ba by som na tych plnych cestach s kopou krizovatiek nesiel.
Mala prasklina na ceste a hned som dole. Videl som uz niekoho co prisiel do obchodu aj k vlaku na tej detskej kolobezke s inline kolieskami, ktora je skladna a lahucka, ak nema kopce na ceste do prace, je to idealne. Elektircke ma uz skoro niekolkokrat zrazili. neda sa s tam dobre manevrovat prebehnut po trave cez murik a jazdi na tom 25km/h celu dobu, na rozdiel od cyklistov, ktori spomalia a potom zrychlia.
stačí zadať tému ...
Lojzo ponesie batoh ako vyskohorsky nosic.
Na bicykel date aj detsku sedacku, alebo zahaknete cyklovozik alebo detsky bicykel. Zjazdujete aj schody a mozete si sadnut.
Ked tak, jedine tu so sedackou a tucnymi kolesami.
Elektricka kolobezka (skusal som ju, nejaku xiaomi alebo iny cinsky nazov) ma mozno cez 15kg a rovnako moze dostat defekt ako bicykle. Keby aspon ten nemohla dostat, nech aspon v niecom boduje. Dojazd 10-30km podla jej hmotnosti a ceny. Potom do kopca co? Dat za to 500-1000€? .Radsej doporucim taku malu obycajnu do prace v meste za 50€ a mozete aj po chodnikoch pre chodcov a aj cez vratnicu vas pustia do kancelarie. Nie ze by vam dedko vratnik prikazal zakmut elektricku na parkovisku v suterene aj ked vas sef proti nej nic v kancelarii nema.
Videl som cyklopotulky kde vsetci mali bicykle a jedna zena na tej mtb kolobezke ich vsetkych zdrzovala. To je vhodne na dogtreking, kde pes taha. Je to tazke a odrazat sa neustale do kopca a ani sa neda oddychovat z kopca pri sedeni.
Ist na klobezke Jilemnickeho 25ku? Ani pesia tura cez les do kopca, ani na 52km mtb cyklotrase.
Kolobezka je vyhodna do mesta, kde je to vsak nebezpecne. Alebo na cyklotrasy, ktorych je malo.
Prejst po hlavnej popri vyjazde z dialnice, kde vychazdaju unaveni soferi po 4 hodinach jazdy...
Tie zdielane Bolt maju udajne vykon 500W, takze v pohode utiahnu dvoch ludi aj do kopca.
Xiaomi ma len 250W, ale do prace cez mesto mi to staci.
mimochodom - prave sa mi podarilo spratat stary bajk do krabice od tejto kolobezky
--inak ty si strasny mudrlant.
Prípad je úplne jasný.
BTW mam pocit, ze s kazdou inkarnaciou je profil osoby trochu iny, takze sa asi za tym strieda viacero ludi
vsak to ma dojazd len 30km a tym chcem povedat ze to nieje na cyklovylety a nie kadzy ma moznost v praci nabijat.
------------------------------------
Su aj celoodpruzene terenne kolobezky.
Celoodpruzene elektrokolebezky, zvladnuce to co full enduro?
-------------------------------------
ked si lahky a mas viac ako polovicu baterky, rozbehnes sa aj na slabuckej 250W Xiaomi
Rozbehol som sa po rovine a ona potvora zastavila. Ten co mi ju pozical povedal, ze pomaly si sa rozbehol, to treba ako ked startujes preteky. Skusal som 3x a vzdy zastavila.
si ju zamkni pri bike racku.
kadial prevliect o ram retaz? https://cdn.alza.sk/ImgW.ashx?fd=f3&cd=MSXI12a3. zadne koleso ma male otvory a odmontuju ho. A je to na kradez lahsie schova ju niekde do auta zaparkovane na stromov na zadne sedadlo -------------------------------------
Pocul si niekedy o batohu?
6piv, 1,5kg kura, 4 konzervy ananasu, 5kg zemiakov, 2kg pomarancov, 3 vina, 4kg muky, ryza, cukor, slivkovy a uhorkovy kompot, savo, 2l tekuteho mydla....
Moj dedko na ukrajine pravidelne chodil s plnymi taskami flasiek z oboch stran a este mal lesnicky batoh na chrbte.
--------------------------------------
po meste tych kamionov zas tak moc nechodi a po nosnych tahoch/okreskach na tom aj tak nechces jazdit
u nas chodi velke mnozstvo nakladakov, je u nas strasne vela firiem kde sa dopravuje naklad, najprv stavali dialnicu, teraz robia zeleznicu, ako sa dostat z arealu povazskych strojarni s kamionom? jedine cez mesto
zosadni z kolobezky, prejdi cez priechod, ked nevies vyriesit krizovatku...
nejde len o krizovatky, nechcem jazdit ani povedla aut na vyznacenom pruhu.
mala prasklina je max. tak na defekt a comukolvek vacsiemu sa hadam vyhnes, nie?
vsak je to nestabilne a tazke na ovladanie, uzke riadidla, male koliesko a vysoka rychlost
Neda sa kvoli tomu ani ukazovat rukami smer (mozno tak nohou, ak by som fakt chcel).
BTW mam pocit, ze s kazdou inkarnaciou je profil osoby trochu iny, takze sa asi za tym strieda viacero ludi
nie troll, Cervo na nas testuje novu umelu inteligenciu... ono sa to uci...
vsak to ma dojazd len 30km a tym chcem povedat ze to nieje na cyklovylety a nie kadzy ma moznost v praci nabijat.
Nemate v robote zastrcky? To mi nehovor.....ci clovek robi v kancli alebo vo fabrike volna zastrcka sa vzdy najde....a ak ti zamestnavatel nedovoli nabijat kolobezku.... (hodina nabijania stoji asi 2 centy) tak to musi byt riadny *****
Su aj celoodpruzene terenne kolobezky.
Celoodpruzene elektrokolebezky, zvladnuce to co full enduro?
Kolobezka predsa nieje bicykel ani nema byt bicykel tak preco to s bicyklom porovnavas? ???
ked si lahky a mas viac ako polovicu baterky, rozbehnes sa aj na slabuckej 250W Xiaomi
Rozbehol som sa po rovine a ona potvora zastavila. Ten co mi ju pozical povedal, ze pomaly si sa rozbehol, to treba ako ked startujes preteky. Skusal som 3x a vzdy zastavila.
Tak to ju mal kamarat asi pokazenu.... pretoze konkretne so xiaomi kolobezkou sa staci zlahka odrazit a ides
si ju zamkni pri bike racku.
kadial prevliect o ram retaz? https://cdn.alza.sk/ImgW.ashx?fd=f3&cd=MSXI12a3. zadne koleso ma male otvory a odmontuju ho. A je to na kradez lahsie schova ju niekde do auta zaparkovane na stromov na zadne sedadlo
Na ciaomi kolobezky existuje zamok na kotucovu brzdu ....
Tj stojan na bajky spojis s brzdou a neodnesu ti ju
Pocul si niekedy o batohu?
6piv, 1,5kg kura, 4 konzervy ananasu, 5kg zemiakov, 2kg pomarancov, 3 vina, 4kg muky, ryza, cukor, slivkovy a uhorkovy kompot, savo, 2l tekuteho mydla....
Moj dedko na ukrajine pravidelne chodil s plnymi taskami flasiek z oboch stran a este mal lesnicky batoh na chrbte.
Ked idem nakupovat polovicku domu nepojdem na kolobezke ani na bicykli ale autom....
--------------------------------------
po meste tych kamionov zas tak moc nechodi a po nosnych tahoch/okreskach na tom aj tak nechces jazdit
u nas chodi velke mnozstvo nakladakov, je u nas strasne vela firiem kde sa dopravuje naklad, najprv stavali dialnicu, teraz robia zeleznicu, ako sa dostat z arealu povazskych strojarni s kamionom? jedine cez mesto
Nikto nevravi ze kolobezka je do kazdeho prostredia a pre kazdeho.....
zosadni z kolobezky, prejdi cez priechod, ked nevies vyriesit krizovatku...
nejde len o krizovatky, nechcem jazdit ani povedla aut na vyznacenom pruhu.
Tak ale toto uz je tvoj osobny problem... ja s tym nemam problem ani v BA. Alebo TT.
mala prasklina je max. tak na defekt a comukolvek vacsiemu sa hadam vyhnes, nie?
vsak je to nestabilne a tazke na ovladanie, uzke riadidla, male koliesko a vysoka
rychlost
Nieje to tazke na ovladanie, nieje to nestabilne... po par minutach jazdenia zvladas kludne jazdu s jednou rukou rovnako ako na bajku....