Tak som si narýchlo našiel: napr. enduro motorka Yamaha wr125x za 4200 euro váži 137 kg. Cena: 31 euro/kg. A napr. enduro bicykel Canyon Spectral AL stojí 2000 euro a váži 13 kg. Cena: 154 euro/kg.
Produkty sú porovnateľné. Dve gumové kolesá, hliník, podobné použitie, takže neporovnávam jablká s hruškami. Na motorku treba určite omnoho viac práce na jej vyhotovenie ako na bicykel.
Napriek tomu kilo bicykla je 5x /500%/ drahšie ako kilo motorky.
Myslím, že kamarát Fero má pravdu.
Dacia Sandero stoji 6790 €. Jej hmotnost je 941 kg. Tzn. 7,2 € / kg. A nie je porovnatelna s motorkou - ma 4 kolesa, 5 miest na sedenie, bezpecnostne pasy...
A tie drahsie firmy si najmu jazdcov, vyrobia formy na palenie karbonu, porobia pekne designove upravy, vydaju clanok o rokoch pripravy a voala .. mame karbonovy ram od sneznych muzikov, svatych kriziakov na poli, rozrypanych vtakov na strome alebo pripadne inych exotov za ludovych 3000 az 4000e .. vsak co by si ***** bajker nedoprial
edit: tento prispevok je bez zaruky a nie je mozne uplatnovat nan akekolvek zlavy.
Som si isty, ze ked su vsetky bicykle tak strasne predrazene, je to ista cesta k zisku, a kapital lahko od niekoho zozenies za 50% podiel na tvojej multimilionovej spolocnosti.
Ide o to ze vyrobcovia a predajcovia su nenazrani, naebu vysoku cenu na novy bike a vy im to zozerete s navijakom ked kupujete predrazene bicykle lebo ked zbadate novy bike tak mate mokre sny. Nie o to co chces kupit. Typujem na sk sa preda 10 takych motoriek rocne a bicyklov asi 10000. Asi preto...
misopetrovic
Preco crep? Aj stare auto dobre udrziavane a servisovane je crep? Aj motorka? Aj furik? Ja som mal ponuku na ten svoj bike osem stovak. Tak som nedal, dal som ho na inzerat, dal by som ho za 950 menej nie. Teraz ma len servis stal 380, kde veci stali 320. Nove gumy, nove brzdy hydraulicke, nove gripy, cyklopocitac, nove sedlo, 2 blatniky. Jeho najvacssia chyba je ze ho predavam po sezone. Ale ja pockam a uvidim. Ja narozdiel od tu kupujucich niesom ochotny dat za dalsi 'crep' par tisic pokial ho nepredam slusne. Ten haibike bol za 3999, uz som ho videl za 3499. Uvidime ci pojde pod 3 alebo 2,5. Potom pouvazujem aj ja.
lto
Neskac do reci. Neni to tak
áno je to udržiavaný črep
10000 tak drahých bicyklov? človeče ty si musíš ulietať na kvalitných drogách... drahé bajky kupujú len bajkery...a hŕstka tých čo nevie čo s peniazmi.....ale predajne žijú práveže z toho čo kupujú normálny ludia... a to sú bicykle za 300-500-800 až 1400€proste tie cenovo dostupné...bežný človek ti nevysolí často ani 1000€ za bajk...lebo argumentuje otázkou tolko stálo naše auto... keby to bolo čo i len z polovice tak ako hovoríš tak cyklopredajňa je TOP biznis na slovensku...
pockat, to uz tu bolo
posledný komentár: 24. 3. 2023 o 3:04