čaute.. prepáčte ak zakladám tému ktorá už existuje ale nenašiel som tu nič o tom na čo sa chcem opýtať... takže veľmi by ma zaujímalo že či sa dá naberať svalová hmota a hmotnosť celkovo aj keď bicyklujem... lebo viem že je to dobre na kondičku ale väčšinou sa stretávam s takými informáciami že pri bicykli sa hlavne chudne čo úplne neguje moju snahu na pribratie a tak som sa chcel spýtať Vás múdrejších a skúsenejších že ako to vlastne je... lebo aj cyklistika aj posilnovanie sú veci ktoré ma strašne bavia ale ja mám dosť problém pribrať ale nechcel by som prestať s bikom kvôli tomu že nebudem môcť naberať .. takže asi mi len bude ostávať jesť ešte viac ako jem teraz ale to už bude asi nemožné lebo to už viac sa ani nedá
no tak sorry ale tvrdit ze sa rysuje velkym poctom opakovani a malymi vahami by skuseny clovek v kulturistike nikdy nepovedal...To by som chcel vidiet tvoje treningy a stravu
pisal som, ze sa rysuje vacsim poctom opakovani a nizsimi vahami (myslene, ze v rysovacej faze sa necvici s maximalnymi vahami ako v objemovke...pojem nizsimi je relativny a odvija sa od tych maximalnych vah u jednotlivca...nemyslel som to tak, ze teraz ide dvihat 1000x 6kilove jednorucky)
ale ak sa mylim, tak ma kludne oprav...rad sa poucim
nestudoval som to na VS a ani nie som profi trener (ani kulturista), takze vsetko urcite neviem...
moje trerningy momentalne su jednoduche...2x tyzdenne celotelovy trening s tazsimi vahami (asi 80% mojho maxima), snazim sa 3-4 serie po 10 opakovani (zalezi od partie) a drzim sa osvedcenych cvikov ako zhyby na hrazde, bench, drepy, nadhody s velkou cinkou, pull-over, kliky na bradlach a podobne...
stravu tiez nehrotim...stravujem sa normalne a z doplnkov uzivam akurat L-carnitin a komplexne aminokyseliny...momentalne nejem ani proteiny, lebo nepotrebujem uz viac svalovej hmoty ako mam...fitko je pre mna jeden z viacerych sportov, nie je prvorade...cvicim kvoli sile a to ze trochu rastu svaly je uz tak skor druhorade...na palenie tukov mi staci bike a beh...
teraz ked si to upresnil tak to znie lepsie. Ale mna stale vytaca ked mi niekto povie ze ide rysovat, a ja sa ho spytam, ze co si pod tym predstavuje a on mi zadre ze bude robit tak 20-30 opakovani s lahkou vahou. A este sa so mnou zacne hadat, ze ma pravdu. Vtedy by som najradsej
Rysuje sa hlavne tym, ze zmenis stravu a pridas kardio. Trening vobec netreba menit. Ale fullbody treningy niesu do rysovacky moc vhodne. Lepsie je dat split a zaradit tam aj nejake izolovane cviky.
jj pri diskusiach o posilovani na viacerych forach sa mi uz stalo, ze sme si viaceri nerozumeli a kazdy si rozpraval o svojom...a pritom len nebolo dost specifikovane, o com sa vlastne bavime
FBT cvicim, lebo mi to tak vyhovuje na udrzanie svalovej hmoty a pomale zvysovanie sily...dalsia vec je, ze viac ako 2x tyzdenne sa do fitka nedostanem...ako som pisal, na palenie tukov robim bike a beh...ked potrebujem nejake kilo zhodit, len trochu zmensim davky jedla a ide to pekne dole...
k téme, chodím do fitka cca 1 rok, 2x do týždňa fullbody tréning (podobne ako funkatron) .. split nechcem a viackrát do týždňa sa do posilky nedostanem
mám 184 cm, 78 kg
môžte mi prosím napísať nejakú schopnú (kľudne aj vašu) zostavu - resp. dať externý link, aby som si prípadne vedel zmeniť/rozšíriť svoj momentálny plán? - teda ešte raz 2x za týždeň fullbody orientovaný ani nie tak na objem, skôr na silu a vytrvalosť .. vďaka
//edit: nie žeby som sa hanbil spýtať trénera vo fitku, ale keď som s ním komunikoval, hovoril mi presne to isté, čo tu chalani označili za blbosť - že rysuje sa s ľahkými váhami a viac opakovaní, pyramídový systém posilovania váha vs. opakovačky atď.
Jen jsem to tady letmo přečetl od páté stránky a ... nechci se rozepisovat, tak to řeknu zkráceně - m4jK tomu z vás rozumí nejvíc, tak se s ním nehádejte.
Zacharymu trenér řekl, že se rýsuje vysokým počtem opakování? Divné, spíš bych řekl, že si trenérovi moc nerozumněl, nebo to špatně pochopil.
V rýsovačce jde o to vydat víc energie než ji přijmem nebo přijat míň než ji vydáme. Tím začneme redukovat tuk a co se týče posilovacího tréninku, tak se naopak trénuje s těžkýma váhama, aby svaly dostaly stimul k tomu, že potřebují růst (růst ale nebudou, když není energie, ale aspoň tím zabráníme jejich odbourávání).
Jestli jste neviděli nikdy kulturistu v lese na kole, tak můžete přijet za mnou a přidat se. Taky inline brusle jsou fajn a třeba tenis je super. Rozhodně jenom nesedím na stacionárním kole a to mám 103 kg.
btw. když přestanu cvičit, tak se svaly změni na tuk?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no tak sorry ale tvrdit ze sa rysuje velkym poctom opakovani a malymi vahami by skuseny clovek v kulturistike nikdy nepovedal...To by som chcel vidiet tvoje treningy a stravu
ale ak sa mylim, tak ma kludne oprav...rad sa poucim
nestudoval som to na VS a ani nie som profi trener (ani kulturista), takze vsetko urcite neviem...
moje trerningy momentalne su jednoduche...2x tyzdenne celotelovy trening s tazsimi vahami (asi 80% mojho maxima), snazim sa 3-4 serie po 10 opakovani (zalezi od partie) a drzim sa osvedcenych cvikov ako zhyby na hrazde, bench, drepy, nadhody s velkou cinkou, pull-over, kliky na bradlach a podobne...
stravu tiez nehrotim...stravujem sa normalne a z doplnkov uzivam akurat L-carnitin a komplexne aminokyseliny...momentalne nejem ani proteiny, lebo nepotrebujem uz viac svalovej hmoty ako mam...fitko je pre mna jeden z viacerych sportov, nie je prvorade...cvicim kvoli sile a to ze trochu rastu svaly je uz tak skor druhorade...na palenie tukov mi staci bike a beh...
Rysuje sa hlavne tym, ze zmenis stravu a pridas kardio. Trening vobec netreba menit. Ale fullbody treningy niesu do rysovacky moc vhodne. Lepsie je dat split a zaradit tam aj nejake izolovane cviky.
FBT cvicim, lebo mi to tak vyhovuje na udrzanie svalovej hmoty a pomale zvysovanie sily...dalsia vec je, ze viac ako 2x tyzdenne sa do fitka nedostanem...ako som pisal, na palenie tukov robim bike a beh...ked potrebujem nejake kilo zhodit, len trochu zmensim davky jedla a ide to pekne dole...
k téme, chodím do fitka cca 1 rok, 2x do týždňa fullbody tréning (podobne ako funkatron) .. split nechcem a viackrát do týždňa sa do posilky nedostanem
mám 184 cm, 78 kg
môžte mi prosím napísať nejakú schopnú (kľudne aj vašu) zostavu - resp. dať externý link, aby som si prípadne vedel zmeniť/rozšíriť svoj momentálny plán? - teda ešte raz 2x za týždeň fullbody orientovaný ani nie tak na objem, skôr na silu a vytrvalosť .. vďaka
//edit: nie žeby som sa hanbil spýtať trénera vo fitku, ale keď som s ním komunikoval, hovoril mi presne to isté, čo tu chalani označili za blbosť - že rysuje sa s ľahkými váhami a viac opakovaní, pyramídový systém posilovania váha vs. opakovačky atď.
Zacharymu trenér řekl, že se rýsuje vysokým počtem opakování? Divné, spíš bych řekl, že si trenérovi moc nerozumněl, nebo to špatně pochopil.
V rýsovačce jde o to vydat víc energie než ji přijmem nebo přijat míň než ji vydáme. Tím začneme redukovat tuk a co se týče posilovacího tréninku, tak se naopak trénuje s těžkýma váhama, aby svaly dostaly stimul k tomu, že potřebují růst (růst ale nebudou, když není energie, ale aspoň tím zabráníme jejich odbourávání).
Jestli jste neviděli nikdy kulturistu v lese na kole, tak můžete přijet za mnou a přidat se. Taky inline brusle jsou fajn a třeba tenis je super. Rozhodně jenom nesedím na stacionárním kole a to mám 103 kg.
btw. když přestanu cvičit, tak se svaly změni na tuk?