V téme by sme sa mohli podeliť o skúsenosti s pestovaním a s odrodami, recepty, pochváliť sa úrodou, atď.
Prikladám teda na úvod pár fotiek z nášho pestovania z posledných pár rokov. Okrem priamej konzumácie papričky sušíme a drvíme, tento rok sme skúšali prvý krát variť omáčku (jedna várka ochutená slivkami, jedna marhuľami), používam ako dresing.
Minulý rok po zbere som si začal mini-projekt, 3 rastliny som zrezal, presadil do malého koflíka a momentálne sa ich snažím dostať do bonsajovej podoby, ale s bonsaimi nemám iné skúsenosti, tak zatiaľ len tak poskromne
Tuším v 2013-tom sme mali asi 5-6 rastlín Morugy, od toho sme potom upustili, to som rozdával dlho po všetkých známych aj neznámych
aka co robi Nihil ked sa nebicykluje
Ja mám len fermentovane,plus jedno pyré. Keď tak napíš.
Potom ju presuniem do chladnejšej miestnosti a raz za týždeň/dva ju zalejem. Na svetle ale ani v úplnej tme nie je.
Okolo polky februára sa začne prebúdzať a na začiatku jari už budeš mať rastlinu veľkú ako v polke leta.
Jedno také chocolate habanero už mám asi 4-5 rokov a s tým ako má už na začiatku náskok je to vždy najviac plodiaca rastlina.
Ešte zaujímavá varianta je bonchi ale s tým je viac práce a menšia šanca, že po orezaní balu aj prežije.
Ono aj keď už začala zima tak v interiéri by takto zvädnúť a opadať nemala...
Pripomína mi to napadnutie sviluškami.
Ale zas som videl prežiť aj čistý pahýľ takže by som ju v polke odrezal, trošku polial a uvidíš za pár mesiacov (alebo za týždeň,keď ti vyschne stonka).
Hlavne čo najďalej od sálavého tepla a rosiť ak máte doma sucho.