V téme by sme sa mohli podeliť o skúsenosti s pestovaním a s odrodami, recepty, pochváliť sa úrodou, atď.
Prikladám teda na úvod pár fotiek z nášho pestovania z posledných pár rokov. Okrem priamej konzumácie papričky sušíme a drvíme, tento rok sme skúšali prvý krát variť omáčku (jedna várka ochutená slivkami, jedna marhuľami), používam ako dresing.
Minulý rok po zbere som si začal mini-projekt, 3 rastliny som zrezal, presadil do malého koflíka a momentálne sa ich snažím dostať do bonsajovej podoby, ale s bonsaimi nemám iné skúsenosti, tak zatiaľ len tak poskromne
Tuším v 2013-tom sme mali asi 5-6 rastlín Morugy, od toho sme potom upustili, to som rozdával dlho po všetkých známych aj neznámych
Nabudúce kúp kvalitný a nemusíš páliť drahú elektriku. Ja som používal aj z Lidla s všetko ok.
Merať to takto na dni a mililitre nemá moc zmysel. Nevieme kde ich máš či tam je 20stp či 30. Či tam svieti slnko či nie. Keď pichneš ruku do substrátu musí byť vlhký,nie mokrý. A raz za čas kľudne nechaj komplet preschnuť.A čím staršia rastlinka tak tým dlhšie prežije aj totálne sucho.
Substrát som ošetrili v mikrovlnke, žiadny škodí tam nie sú. Mam tento, drahsi uz neexistuje https://www.lacnepostreky.sk/substraty/forestina.profik.na.chilli.papricky.a.papriky
Na tých fotkách vidieť, ze to ide z vnútra rastliny, nie je to prehryzene. Stačilo sa len lepšie pozrieť.
Zálievka nie je problém.
Moze to byt kludne aj mechanicke poskodenie ako pises, kedze tie rastliny kazdy den 2x prenasam (mam tu nakkt okno)
Moze to byt aj spalene od slnka, obcas tomu streknem vodu na listy.
Necham to tak, ak sa to rozsiri, listy obtrham.
Listy ma teda riadne
(sorry za spam, mam z nich radost, moj prvy pestovatelsky rok)
Zdar. Len tekuté, kvasené. No všetko je vyššie ako habanero. No sú to kvapátka. Takže dáš kvapiek koľko chceš.
To nemám. No nechodím sem tak často. A notifikácie moc nepozerám. Nieje čas. Keď tak správu,tu skôr prečítam.
Uz sa mi pomali nezmestia do okna
Co uz s vami, aj tak som sa chcel len pochvalit.
imho dobry substrat
vyjde slnko a idu von, uz ma tu utlacaju
fakt neviem co by som robil, keby vzislo vsetkych 30 semien