V téme by sme sa mohli podeliť o skúsenosti s pestovaním a s odrodami, recepty, pochváliť sa úrodou, atď.
Prikladám teda na úvod pár fotiek z nášho pestovania z posledných pár rokov. Okrem priamej konzumácie papričky sušíme a drvíme, tento rok sme skúšali prvý krát variť omáčku (jedna várka ochutená slivkami, jedna marhuľami), používam ako dresing.
Minulý rok po zbere som si začal mini-projekt, 3 rastliny som zrezal, presadil do malého koflíka a momentálne sa ich snažím dostať do bonsajovej podoby, ale s bonsaimi nemám iné skúsenosti, tak zatiaľ len tak poskromne
Tuším v 2013-tom sme mali asi 5-6 rastlín Morugy, od toho sme potom upustili, to som rozdával dlho po všetkých známych aj neznámych
Od kolegu som dostal jednu papricku, na moj vkus troch mordor, ale hadam nieco vypestujem. 🚲🤟
Celkom som spokojny, co z toho vzniklo.
A druhá vec, je rastlinka viac ročná? T.j. ostrihám, dám do vnútra a zarodí aj budúci rok alebo po obratí úrody vyhodiť do kompostu?
A druhá vec, je rastlinka viac ročná? T.j. ostrihám, dám do vnútra a zarodí aj budúci rok alebo po obratí úrody vyhodiť do kompostu?
Nuz neviem ako by zvladla to, ze ma zrazu o dost menej svetla. Ja som moje minuly rok zastrihol a nechal len 10-15cm holu stonku. Kvetinace som dal do miestnosti, kde sa nekurilo k oknu (teplota cez zimu cca 5C), a prezili to.
Treba brat do úvahy, že nie každá takto prežije. Mne prežili všetky, ale iným to takto dosť kape. Možno by prežili aj v byte, menej zostrihane, ale tam je teplo, tak by bolo treba veľa svetla
To je carolina reaper? Tiež mi rastie v skleníku takto vraskava paprika, to som kupoval rôzne štiplave, a týpek na trhu mi to zjavne domotal, lebo ako jalapeno to nevyzerá. Tak neviem či aj iná odroda takto vyzerá
Škorpiónov a Fatalii Yellow tradične hromada, Carolina pomenej a ešte veľa zelených plodov, Bahamská koza, Jalapeño a Birds Eye tiež slušná nálož a Aji Charapita tento rok pestujem prvý krát, na ňu som najviac zvedavý.
Odroda netuším aká.