Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Vies, tam ide najma o to, ze tie fotky (myslim poriadne) nie je zrovna lahke zohnat...tieto som si zaplatil z vlastneho vrecka a tie preteky ktore som siel predtym som nevedel, ze sa budu niekam pouzivat tak som si kupil iba svoje. Ide o firmu sportograf, kupis si vlastne balik svojich fotiek a k nim ti pridaju aj nejake vseobecne...tak tomu bolo stale az na tu Istebnu kedy ti dali iba tie tvoje. Snazil som sa potom este dotatocne zohnat dake fotky ale neporilo sa (a znova plati sa mi uz nechcelo, nie je to zrovna lacne) Od buduca uz budem vediet a pre potreby clanku si vyberiem rozne, tak aby to bolo rozmanite...
Zobraziť komentár 30.12.2009 - 15:11:05
00
len či ti ich niekto kúpi :lol:
Zobraziť komentár 30.12.2009 - 15:16:04
00
Ano, ano, znova ti dakujem ;) Asi ti postavim daky pomnicek zachvilu :P
Zobraziť komentár 30.12.2009 - 15:51:46
00
Hja, na slovenskom printovom trhu je ťažký život. Tvrdil som to na druhej strane tejto témy a končiaci rok mi to potvrdzuje.
Je to bieda, keď autor, namiesto toho, aby dostal autorský honorár, musí kupovať fotky za vlastné...
Inzerenti neplatia, distribútor mešká s platbami, tlačiareň nespustí rotačku kým sa nezaplatí predchádzajúce číslo...
A predaj klesá. Ani Turbi už nekupuje, ani ja. A koľko nás takých je znechutených nezlepšením sa...
Zobraziť komentár 30.12.2009 - 19:54:13
00
tak čo mám info honoráre nemeškajú, stačí si pozrieť tému o pešej turistike...silné logá svietia na všetky strany...

ale to že časák použije fotky, ktoré si Imro sám kúpíl, je len jeho chyba :P (a je na mieste dodať, že keď ich kupoval, tak sa mu o závratnej kariére v cyklomagu ani len nesnívalo :lol: )
Zobraziť komentár 30.12.2009 - 19:59:42
00
Ja to cele myslim tak, ze je problem zohnat dobre a KVALITNE fotky. Ked sa pozriete na fotky od Sportografu, tak je hned vidno ze to robi profik. V provom rade to musi dobre vyzerat, aby to vobec zaujalo...A chcel som povedat len tolko, ze keby som vedel ako to cele dopadne, vybral by som si iny mix fotiek, vhodnejsi pre pouzitie do clanku.
Za dalsie, ja sa nestazujem na svoju financnu situaciu...keby som to robil pre peniaze asi by som sa daleko nedostal, kedze len to co clovek da do cestovania, nahradnych dielov a pod veci je daleko viacej a aspon takato "pomoc" trosku odlahci tie peniaze co do toho dava napr. moja mama, bez ktorej by som sa mohol vozit akurat tak na Polom a spat...
A to s tou "pesou turistikou" nema ani zmysel komentovat...
Zobraziť komentár 30.12.2009 - 21:08:06
00
Nie je problem zohnat dobre a kvalitne fotky. Problem je to, ze Cyklomag odmieta (resp. odmietal, mozno sa to uz zmenilo) fotky kupovat ... to, ze sa uverejnia fotky ktore kupis za vlastne a tento naklad nemas zohladneny v honorari je len Tvoj problem.
Zobraziť komentár 31.12.2009 - 12:09:18
00
presne tak robiť niečo na kvazi "profi" urovni s obmedzený rozpočtom sa neda ale už som tichučko ako Turbi
Zobraziť komentár 31.12.2009 - 13:03:44
00
No skúsim trochu inak.Vieme v akom období časopis vznikal.Inzercia celkovo klesá počas tohto krízového obdobia vo všetkých printoch a problémy majú aj dlhodobo vychádzajúce.
Mám doma všetky čísla a oproti prvým je určite jasný progres či už obsahovo,alebo hlavne grafické usporiadanie časopisu.Ano s tou gramatikou je stále problém aj keď už nie taký ako na začiatku.Veľa ludí ho určite bude porovnávať s velom,ale to je už iná liga a po tých rokoch aj iná úroveň.V podstate kto si pamätá velo z pred 12 rokov...
Myslím si,že tu u nás treba časopis podobného razenia keďže sa našej cyklistike a hlavne tej masovej nikto nevenoval.Či už je to budovanie trailov a podobných vecí ktoré sa takto spropagujú,pretože si myslím,že stále viac ľudí bude jazdiť na bicykli a treba ukázať hlavne náš domáci terén a a aj naše talenty a naše amatérske kluby.(viď Uhlariková minulé číslo).
Takže v podstate je to len na nás či sa dokážeme takto navzájom podporiť a postupne vyrásť s tých detských chýb a plienok a podporiť vlastnú komunitu či už tu,alebo v časopise.Všetci tí "budovatelia" trailov,máp,značení,pretekov a iných vecí a my všetci takúto podporu potrebujeme keďže hlavne v tomto amatérskom prostredí sa pohybuje najviac cyklistov.
Takže prajem veľa úspechov a síl... :handshake:
Zobraziť komentár 31.12.2009 - 14:29:09
00
triki, ty už silvestruješ :lol: ale nie, pekne si to napísal ;)
Zobraziť komentár 31.12.2009 - 14:33:41
00
len 100rokov nic a potom zrazu 2 casaky naraz..
a este zrovna v dobe kedy reklamu a sponzorov treba hladat..
Zobraziť komentár 31.12.2009 - 14:47:24
00
no mne sa tento časopis veľmi páči a do nového roka mu prajem veľa úspechov a verím že v budúcom roku bude len lepší a lepší a dúfam že v každom čísle bude aj niaky ten plagát ako bol v poslednom čísle :)
Zobraziť komentár 31.12.2009 - 15:04:30
00
napr. Imrov :inlove:
Zobraziť komentár 31.12.2009 - 15:46:19
00
Vdaka Triky :y:

Takze vsetkym prajem stastny novy rok a nech je ten buduci este o cosi lepsi :handshake:
Zobraziť komentár 31.12.2009 - 17:15:02
00
[quote=""]Vdaka Triky :y:

...mäkké " i "....mäkké... :tmi: :^: :beer: \o/
Zobraziť komentár 31.12.2009 - 18:06:10
00
keyboard_arrow_up