Lokalizácia
Formulár sa odosiela
takže bikeri nemusia ovládať pravopis... :o

napíšem za seba, máme v robote firemný časopis, do ktorého sem-tam prispejem reportom z maratónov a ver mi, že by som sa hanbil, keby som videl v tlačenej verzii hrubky...preto výhovorka "veď sú to bikeri" neobstojí |(

nevravim o pravopise teraz... ale o stylistike!
do cyklomagu pisu ludia ako su tu na fore... a pozri ako su stylizovane prispevky tu na fore...

kto chce, pochopi... kto nechce... ma smolu.
Zobraziť komentár 29.01.2010 - 12:54:25
00
Žiadne slovné zvraty a ani iné hranie sa so slovíčkami neočakávam. No myslím si, že základ, akým je napr. správne používanie interpunkcie (konkrétne čiarok), inštrumentál (s/so, nie z/zo) a napadlo mi/ma (v myšlienkach/v skutočnosti), patrí k akémusi štandardu. Niektorí to možno nevidia, no niektorí zase áno. A dosť blbo to vyzerá. Rovnako ako keď v masmédiách neovládajú slovenskú gramatiku. Potom sa čudujeme, že niektoré témy a príspevky na fóre vyzerajú tak, ako vyzerajú...

PS: Nikto nie je neomylný, no "otál potál".

tak nad tym co si spominal sa vacsinou pousmejem :)
nepatrym nedzi tych, koho nejaka pravopisna hrubka vytaca do nepricetnosti (pozdravujem JoKa).
no jasne, ze sa mi lepsie cita clanok gramaticky spravny... ale nad mapadlo mi/ma by som sa teda nepozastavoval... pozri ako pise 99,999% uzivatelov fora...
cyklomag nepisu vystudovani zurnalisti....
Zobraziť komentár 29.01.2010 - 12:58:02
00
kimlo suhlasim s tebou ja tiež pišem ako počujem :D ale forum a tlačené medium je iné to sa aspoň podľa mňa nedá takto porovnávať.
Zobraziť komentár 29.01.2010 - 13:02:09
00
Cyklomag je casopis so slusnou grafickou upravou a pestrym obsahom. Netvrdim, ze prispevky musia mat obrovsku literarnu hodnotu ale gramatika a styl by mohli presahovat uroven zakladneho vzdelania. (Netvrdim, ze nepresahuje - len reagujem na temu.) Vela chyb som tam nevidel (ani nehladal) ale tie co som si vsimol, by samotny autor (alebo prepisovatel) pri druhom citani opravil. Tolko si Cyklomag zasluzi. Ak nie je narocne sa tych chyb zbavit, tak to urobte. Ak je to narocne - prezijem to. V debate ma najviac zasiahol nazor soziho: "Vobec ma nezaujima, co sa deje za Moravou....". Preco? Su jasne pred nami. Nechceme sa poucit? Bolestinstvo? Komplexy? Alebo naopak vlastne precenovanie?

PS Este jednu vec by si Cyklomag zasluzil - pravidelnost, inak ako obcasnik postupne upadne do zabudnutia.
Zobraziť komentár 29.01.2010 - 13:04:35
00
tak aby sme sa teda chapali...
pravopis urcite treba spravny, s tym suhlasim... no a co sa tyka stylistiky, na tu ja nemam vyhrady.. to maju prispievatelia do Cykomagu zlvadnute super... takze uz len na tej gramatike zapracovat... no zatial pokazde obsah bol silnejsi a a pre mna dolezitejsi ako 1-2 hrubky na jednej strane.
Zobraziť komentár 29.01.2010 - 13:09:40
00
Myslite si čo chcete, ja si myslím zase svoje. Samozrejme to nič nemení na fakte, že Cyklomag mám rád a čítam ho.

PS: Kimlo, 1-2? Pridaj a poriadne.
Zobraziť komentár 29.01.2010 - 13:24:43
00
...ono, aj ta stylistika vie urobit vela...
Zobraziť komentár 29.01.2010 - 13:42:03
00
Kedze prispievatelia su bikeri, tak respektujem kazdeho styl pisania, dava to tomu punc autentiky. Ale gramaticke chyby, na to su rozne nastroje predsa, tie by sa tam nemali objavovat. A absolutne suhlasim s Pistom, ze nepravidelnost casopis pochova. Snad sa tak nestane, pretoze zatial som si Cyklomag vzdy precital, ale obsahovo mi tam este nieco chyba.
Zobraziť komentár 29.01.2010 - 14:05:25
00
pisatel nemusi vediet gramatiku ... ale editor ma potom zabezpecit korekturu ;-]
Zobraziť komentár 29.01.2010 - 14:06:44
00
lapaloma: amen!

pretoze aj dyslektik moze vediat zaujimavo rozpravat o zazitkoch z ciest :)
Zobraziť komentár 29.01.2010 - 14:20:36
00
PS: Kimlo, 1-2? Pridaj a poriadne.

kimlo ta správne napísal 1 - 2 slovom dvanásť... :-)
Zobraziť komentár 29.01.2010 - 15:22:16
00
myslim, ze keby sa editor spojil s prvou ucitelkou slovenciny na najblizsej zakladnej skole tak za velmi maly honorar bude ochotna si predlohy precitat a opravit ich.. aj keby vdaka tomu nezmizli vsetky tak 90% urcite.. preluskat taky casopis zaberie kolko 2-3 vecery?
Zobraziť komentár 29.01.2010 - 16:12:15
00
Seriozne časopisy zamestnávajú jazykového korektora ;)
Zobraziť komentár 30.01.2010 - 08:47:59
00
Rozpocet asi tlaci. Staci pouzit jazykovu kontrolu napriklad vo Worde. 8)
Zobraziť komentár 30.01.2010 - 09:19:56
00
Ked uz tak odrbavame - kedy bude dalsie cislo? Bo papulujeme, ale na nove cislo sa tesime. :D
Zobraziť komentár 30.01.2010 - 09:26:23
00
keyboard_arrow_up