Vive et vivere sinas - zi a nechaj zit. Nechce makat. Mozes vysvetlit ako ti to ublizuje?
15.05.2025 - 14:53:58
04
No...a zase...jeden,druhý,tretí...čo sem leziete? Nečítali ste názov témy? Choďte si tam do vašich tém riešiť kde a pri akej prípomoci vás tie vaše elektrické herky dovezú aby ste nemuseli vláčiť v batohoch nabíjačky a náhradné baterky a nám dajte pokoj ?
15.05.2025 - 15:57:55
00
Brzdi, pista je náš, a na baterku už má nárok ...
už aj zabúda že výnimku som mu niekoľko krát udeľoval ;-]
15.05.2025 - 16:01:51
01
ja viem,aj ja som mu tu niekde už vyjadril úctu a rešpekt ale načo sa zastáva takých ktorí by mohli byť vekovo jeho deti a niektorí aj vnúčata
15.05.2025 - 16:06:24
00
arrow_leftJOLI napísal:
Mňa pobavilo toto video, kde porovnáva mtb a e-mtb. Mal okruh, kde krúžil dve hodiny. Na bežnom bicykli urobil 36 km, 693 výškových a 18,3 priemerka. Na e-mtb urobil 49 km, 917 výškových, priemerka 24,7 km/h.
A celé to zhodnotil, že na e-mtb prešiel viac, ale dáta mu ukázali, že podal rovnaké watty, rovnaké tepy a rovnaké kalórie spálil. Takže to ten lolo zhrnul, že sa na e-mtb namakal rovnako ako na bežnom bicykli.
Tak takúto debilnú obhajobu ako je to rovnaké som ešte nevidel. Hlavne, že vyplieskla skoro celú batériu za 2 hodiny jazdy. Ak chcel ten lolo porovnávať, tak mal na tom e-mtb držať rovnakú priemerku aby bol nájazd a výškové úplne totožné. A potom mal urobiť tie výstupy koľko svojich wattov do toho dal a koľko tepov mal a spálil kalórií.
https://www.youtube.com/watch?v=bFBXfxs5x6I&t=615s

Nekukal som video ale tipujem ze by sa to dalo zhrnut ze 150w na biobajku a 150w na ebajku je ta ista zataz. A neviem ako tu niekto moze rozporovat 1=1 a este dostat x palcov
15.05.2025 - 18:19:38
03
Problém ale bude, že človek si vždy hľadá cestu najmenšieho odporu, vieš koľko ľudí si kúpilo ebike v MT aby mohli chodiť na hole po práci "však len aby som nebol až tak unavený, budem jazdiť na eco" a teraz sa sami nazývajú "turbo jazdci" hádaj prečo. Však aj sám vo videu hovorí, prečo by som šiel pomaly, keď môžem ísť rýchlo.
S každého kamaráta/známeho čo predtým jazdil klasiku, ebike spravil lenivé hovado, každého do jedného.
15.05.2025 - 18:30:51
17
Ak si chce teda e-bajker obhájiť, že na tej elektrickej mašine prejde viac / ďalej, tak teda by to malo byť poznať aj na fóre v záložke KOMUNITA > AKTIVITY > Rebríčky.
No ako kukám, tak pozerám, s výnimkou prvých 5 e-bajkerov je to bieda ( beriem podľa seba, čo som celkom slaboch ).
15.05.2025 - 19:03:08
00
scart, lebo to tlacitko vykonu je hned po ruke, asi ako kekse v spajzi. :lol: vies ze je tam, a skus si nedat...
15.05.2025 - 19:09:32
05
arrow_leftQwesa napísal:
Nekukal som video ale tipujem ze by sa to dalo zhrnut ze 150w na biobajku a 150w na ebajku je ta ista zataz. A neviem ako tu niekto moze rozporovat 1=1 a este dostat x palcov

Však áno, a ja to nevyvraciam. Akurát ti v tom porovnaní vypadlo ďalších 150 w, ktoré prijal od motora, keďže za tie dve hodiny jazdenia na okruhu urobil viac km, viac výškových a so značne vyššou priemerkou.
Aby si to pochopil. Je to rovnaké porovnávanie ako keď vypiješ 1 L vody a 1 L coly. Rovnako ťa to zaplní v žalúdku. No hádaj, z ktorého litra dostaneš do seba viac cukru?
15.05.2025 - 20:10:04
00
Ja sa nikoho nezastavam, jednoducho navrhujem nehladat problemy tam kde nie su. Uzivajme si zivota kazdy tak ako mu chuti, pokial to nie je na ukor inych. Mne pripada trocha trapne riesit kto je ako obleceny ci ako vyzera. Chapem ze pravy biker je krasny stihly upraveny pekne obleceny a bez elektriny. Ale napriek tomu si priznajme, ze nie kazdy ... :rofl: :P :devil:
15.05.2025 - 21:37:16
211
Ja neviem co riesis, par vtipov o e-bikeroch nikoho nezabije a chodia si to sem sami citat .
16.05.2025 - 08:01:02
07
arrow_leftpista napísal:
Serte na to kto ako vyzera ako je obleceny a co ma pod ritou. Usmejte sa na seba a nezabudnite pozdravit alebo aspon kyvnut hlavou.

Presne tak. Ja sa každému cyklistovi, ečkarovi sa odjakživa zdravím a je jedno v čom je oblečený a na čom sedí. Proste nejaká tá základná slušnosť je a plne súhlasím, že blbci sa nájdu na oboch stranách.

To čo Trial Hunter spomína, že "prejdeš viac" je samozrejme relatívne. Ak by sme to vybičovali do extrémov, tak to samozrejme neplatí, pretože sa to skôr či neskôr vybije (aj keď stále sa dá ísť aj na vybitom). Ale ak sa bavíme o "hobby" cyklistovi 35-40r ktorý ide na bike max 3x do týždňa a nie zrovna Martinské hole, tak ten si po práci asi nevybehne na povedzme 90km trasu alebo nejakú kratšiu ale náročnejšiu na klasike, lebo by to proste nedal a nemal by z toho radosť. Vy bio makači si to dáte s prehľadom a asi aj viac, všetka česť. Ale to je Váš ciel, niekto iný nemá taký cieľ, nie je jeho prioritou vypľuť dušu v každom výjazde. Čo na tom stále nechápete? A nazývať to lenivosťou? Dajte si otázku, že čo všetko, čo by ste zvládli sami, ste si dali niekomu spraviť, požiadali iného pomoc, využili službu. Každí jeden sme v istom smere lenivec.
Napr. také bajkparky, ako to, že si tam vyvážajú rite aj s bicyklami na lanovkách a vlekoch? To nevedia vyšliapať za svoje? :lol: To sú lenivci, len by si to chceli uľahčiť, ísť cestou najmenšieho odporu. Lanovko-hejteri sem! Takýto zvrátený názor by niekto mohol mať. Je úplne logické a normálne, že sa tam necháš vyviesť.

arrow_leftLMS napísal:
Oni si fakt myslia že robia cyklistiku ??‍♂️

To si myslíte len vy tu, že elektrikári si s vami porovnávajú pipíky :D, pritom sami sa postavili do role ublíženého.

PS: a nie, nikto mi nestúpil na káblik, ani sa mi baterka nevybila a ani doma som nezostal :) Ale "stúpiť na káblik" pobavilo.

Naposledy upravil thePegass dňa 16.05.2025 - 14:09:35, celkovo upravené 1 krát.

16.05.2025 - 08:46:06
01
nemusis sa vyplakavat, len to zhorsujes ... btw tie hrubky, si to teda dobre nalozil tomu hnusnemu Slovencinovi ..
16.05.2025 - 08:51:22
04
No, na lanovkach sa vyvazaju aj ebikeri :lol:, clovek by cakal, ze sa tam vyvezu motorom a oni nie :D
16.05.2025 - 08:59:43
02
Ebikery sa po novom shuttluju na martinky :D a inac co ja si vsimam ex-bikerov ktory kupili mopedy a tvrdili,ze prejdu viac za pomoci mopedu,tak steje nejazdia viac akurat ten isty okruh prejdu za polovicny cas,cize jazdia este menej
16.05.2025 - 09:18:31
07
keyboard_arrow_up