Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_lefttrionq napísal:
jo jo nemá, fénom tam roztápal lad
https://youtu.be/SG_Ghi57WWs?si=XFSnuKujuySrn0OR

Fakt neverim, ze sa toto naozaj deje, ze je tu plochozemec medzi nami. Prosim, neverte tomuto cloveku uz nic co napise... Priamo v tom videu majitel sam hovori, ze svetla nie su vyhrievane. :D

"Unfortunately it does not look like that area is heated. There's no heating on the headlights there."

Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 30.12.2024 - 19:17:22
07
arrow_leftskorpion napísal:
skor ide o to, ako mozu cinania nicit europsky automobilovy priemysel dovazanim elektromobilov, ked o elektromobily nie je zaujem. Toto citam casto v diskusiach o elektromobilite a stale mi to logicky nedava zmysel. Tak bud je o elektromobily zaujem a cinania nas valcuju, alebo nie je zaujem a cinan v Europe skrachuje.
Cinska vlada dotuje VYROBU elektromobilov sumami v hodnote cca 8-10.000 Eur.

Odhliadnuc od zaujmu ci je 10 alebo 20% podiel na trhu je potom tazke bez takychto subvencii konkurovat, co vedie este k mensim predajom, co ma vplyv na profitabilitu, navratbost vyvoja atd atd.
Zobraziť komentár 30.12.2024 - 19:24:07
00
arrow_lefttrionq napísal:
zaujímavá úvaha, ja tam vidím dost velku koreláciu - čim bohatšia krajina tým lepšie predaje. BTW Nórsko ani nie je členom EU :lol: a ked chces argumentovat US tak California ako najbohatší štát ma ten pomer EV niekde okolo 25-30% tiež
Príloha:
GakXL3CXAAAwcEP (1).png

ešte doplním reality check k tým vašim každoročným veštbám ako už tento rok budú predaje padať, tak tento rok vám to zase nevyšlo
Príloha:
471699890_9627303237279763_7328401259326613717_n.jpg

Štatistika nie je tvoj dobrý kamarát.
Všetky štáty USA snáď len s výnimkou Mississippi majú vyšší HDP na obyvateľa než má Rakúsko, Francúzsko, Švédsko, Belgicko alebo Nemecko, A vo všetkých amerických štátoch majú elektromobily nižší podiel na predajoch než v týchto európskych štátoch. Takže bohatí Američania kašlú na tvoje elektromobily.

Len sa uspokojuj rastúcimi predajmi mimo Európy. Táto super efektívna aj keď pretláčaná technológia je určite budúcnosťou.
Zobraziť komentár 30.12.2024 - 20:02:34
01
Je, aj ked ta z toho ide rozdrapit.
Zobraziť komentár 30.12.2024 - 21:01:15
00
arrow_leftJezus napísal:
Fakt neverim, ze sa toto naozaj deje, ze je tu plochozemec medzi nami. Prosim, neverte tomuto cloveku uz nic co napise... Priamo v tom videu majitel sam hovori, ze svetla nie su vyhrievane. :D

"Unfortunately it does not look like that area is heated. There's no heating on the headlights there."

akurat som mu to isiel napisat, usetril si mi robotu.

je samozrejme, ze ak niekde kde zas neni az tak velmi pod nulou zacnes vykurovat auto, ze sa roztopi lad a sneh aj tam kde nie je priamo vyhrievane. za 40-45 minut veru webastom vykurim tak, ze sa nerozmrazia len okna ale aj plochy okolo + kapota + headlights samozrejme.
Zobraziť komentár 30.12.2024 - 21:25:20
00
Kedysi boli aj v mestách kone, smrad a brodiť sa kvantom hoven. Aj preto v usa staré budovy majú vyvýšené prízemie a schodisko.
Vtedy rôznymi daňami sa snažili obmedziť počet koní, neúspešne. cestovať musíš..
Prišli autá a zrazu kone zmizli. Zatiaľ neprišiel taký zlomový moment, že by ľudia sami hromadne prešli na ev. Dane a príkazy situáciu nezmenia, kvalita nových dino áut klesa, ev príšerné drahé. Vozový park preto starne...

nemecký tiger a jeho "nekonečny" ekonomický rast závislý na tom že ľudia menia autá ako slipy... No hups, starne trh aj u nich...a už sú správy že 2025 idú do krízy .. do <-> pôjde všetko domino efektom
Zobraziť komentár 30.12.2024 - 23:05:27
01
aj tu uz niekto zratal,kebyze polka aut v eu je elektro?a ked sa len 1/3 zacne napajat do elektrosiete? existuje na to nejaka studia?
Zobraziť komentár 31.12.2024 - 06:39:42
00
polka elektroaut na Slovensku (pre EU som to nepocital) bude okolo roku 2055. Stretavam sa s predstavou a niekedy doslova az panikou ludi, ze ked po roku 2035 zakazu predaj novych auto so spalovacimi motormi, zrazu budu na cestach len elektroauta. Takze nie je to tak. Na Slovensku mame 30 rokov, aby sme pripravili siet a zdroje na ten priklad, co sa pytas. Len pre predstavu, 30 rokov dozadu bol rok 1995. Ake vtedy boli technologie a aku cestu urazili?

P.S.: aj na Markize v spravach som zachytil, ako hovoria: "Od roku 2035 bude zakaz aut so spalovacimi motormi." Proste ked niekto dava taketo nepresne informacie, tak len siri klamstva a paniku a potom ludia otupjevjaju,
Zobraziť komentár 31.12.2024 - 07:36:32
02
arrow_leftcanopus napísal:
aj tu uz niekto zratal,kebyze polka aut v eu je elektro?a ked sa len 1/3 zacne napajat do elektrosiete? existuje na to nejaka studia?

Potesim sa ked prepocitas. Si uz asi desiaty co sa to tu "pyta"

https://www.mtbiker.sk/forum/post1687247.html#p1687247
Zobraziť komentár 31.12.2024 - 08:54:06
00
arrow_leftcokupit napísal:
Je, aj ked ta z toho ide rozdrapit.

Presne tak. Treba sem len dávať štatistiky z krajín, kde pretláčajú elektromobily dotáciami, zákazmi a daňovými prázdninami. Hneď tá super efektívna technológia vyzerá ružovo.
Zobraziť komentár 31.12.2024 - 10:15:07
00
Musíš rozlišovať efektivitu ekonomickú a environmentálnu. Čo myslíš, ktorá z nich je pre prežitie dôležitejšia?
Zobraziť komentár 31.12.2024 - 10:19:06
00
no tak pre Europu tak nejak obe rovnako.

Jasne, ze sa tu nechceme brodit v smogu. Ale ked tu z toho europski socani vytvoria nekonkurencieschopny skanzen tak tu aj tak nebude chciet nikto zit.

arrow_leftcanopus napísal:

netreba to ani ratat. Lebo pravdepodobny je prave scenar, ze ani ta polka aut jednoducho nebude.
Nie "kazdy" kto ma dnes auto ho bude mat alebo si ho bude moct dovolit aj o 30 rokov. Popripade si kupis len nejaky kocik na styl dacie spring a budes rad ze si rad.
Zobraziť komentár 31.12.2024 - 10:29:31
00
Obávam sa, že je to trochu nepochopenie problému.
Ak neznížime ako globálna populácia - nebavíme sa výhradne o EU teraz - emisie na nejakú nízku úroveň, tak už počas najbližších ďalších generácií budeme mať problém s prežitím ako populácia. Je úplne jasné, že trh toto nezvládne podobne ako nezvláda iné veci. Preto nastupujú regulácie a dotácie. To nie je "socanstvo" a schopnosť konkurencie je tu už úplne zástupný problém, ktorý o takých 50 rokov už vôbec nebude na stole, respektíve ak nebudeme dnes riešiť (áno, okrem iného aj reguláciami a dotáciami) znižovanie emisií, tak napríklad v Európe a Severnej Amerike budú desiatky miliónov klimatických uprchlíkov a to si tak či tak nikto nespomenie na nejakú konkurencieschopnosť.
Zobraziť komentár 31.12.2024 - 10:40:02
01
arrow_leftstanos4 napísal:
Potesim sa ked prepocitas. Si uz asi desiaty co sa to tu "pyta"

https://www.mtbiker.sk/forum/post1687247.html#p1687247
ani som to nedocital,lebo tam pises litanie,a ziadny odborny clanok som nenasiel. Takze cely tento segment pojde krasne doprdele.Cena EV,resp. ich spoplatnenie bude take drahe,ze si to budu moct dovolit iba bohati
Zobraziť komentár 31.12.2024 - 10:43:10
00
Zatiaľ to vyzerá, že vďaka európskym reguláciám v automotive a energetike sa ťažký priemysel sťahuje do fosílnych krajín ako USA a Čína a namiesto klimatických utečencov budú v Nemecku, Francúzsku alebo Taliansku neonacisti a neofašisti.
Zobraziť komentár 31.12.2024 - 10:48:10
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektrobicykle)
keyboard_arrow_up