Dole v letoviskách pri mori bolo teplo (okolo 25-30), aj more bolo super - toto je fotka z hôr, bolo tam 11 stupňov a naposledy mi bola takáto zima vo februári . Oblečené som mala všetko, čo som si kvôli tomuto výjazdu viezla, napriek tomu mi šialene mrzli ruky v letných rukaviciach a krv sa rozprúdila až po ôsmich kilometroch v sedle. A do ďalšieho rána mi tvár zdobili tri herpesy. Výhľady pri jazere boli prekrásne, okolité hory mali na sebe ešte dosť snehu a panoramatický pohľad bol viac než uchvacujúci.
Ahoj, bol som 6 rokov dozadu. Je to pekný výšlap (priemerne 5%), v hornej polovici je však miestami prudší (do 18%). Od bráný národného parku po vrchol je to 23,5 km, pre porovnanie - vtedy mi to trvalo 2 hod. Od mora má stúpanie cez 30 km, dole bolo 25°C, hore 12°C.
Chystam sa teraz v lete do Tucepi. Hore v kopcoch je to na cestny alebo horsky bajk? O tie stupania by az tak neslo. Na kompakte a vzadu 28icke sa da vyjst skoro vsetko. Ale skor mi ide o kvalitu ciest. Je to tam viac po sotoline alebo pekny asfalt? Co tam viac vyuzijem? Dik.
Wow, nadhera. Tam sa asi nebudem splhat kazdy den. Okrem takychto vrcharskych etap sa najdu sa aj nejake rovinatejsie etapy? Teda okrem magistraly. Ci treba nastupat na pohorie a tam sa da pojazdit na zvlnenom terene?
My sme tam boli mimo sezony ( april ) takze magistrala bola relativne prazdna, ubytovani sme boli v Makarskej, jedej den sme dali Makarska-Split-Makarska, dalsi den Makarska-Bacinske jazera-Makarska, Makarska-Baska voda-Makarska, a posledny den Makarska-Sv. Jure-Makarska, nevsimol som si, ze by tam boli cesty aj do vnutrozemia, skor sa to taha po pobrezi, taktiez nie je moc kam stupat, resp. robit okruh cez nejake pohorie na to mozes rovno zabudnut, skor to je tak, ze ides 10 km, prides do dediny a za dedinou konci cesta.
trochu to tu ozivim:)
o 9 start RK-podsucha-smrekovica-malino brdo-Rk-DK
pekne pocko obcas blata ale skvele pojazdenie ..60km/1745m
na smrekovici orocene a slo sa dalej.. v zjazd do hrabova o 12tej na zmrzku a dalej po asfalte na brestovu a hrebenom smer kuzminovo( este dost blata) a Dk
specceny som riadne .. ziadny... kopec ludi na hrebeni
nejake foto
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
standartny pohlad
to sú rychlebské že???
A to oblecenie.....to tam bolo tak chladno?
Dole v letoviskách pri mori bolo teplo (okolo 25-30), aj more bolo super - toto je fotka z hôr, bolo tam 11 stupňov a naposledy mi bola takáto zima vo februári
Chystam sa teraz v lete do Tucepi. Hore v kopcoch je to na cestny alebo horsky bajk? O tie stupania by az tak neslo. Na kompakte a vzadu 28icke sa da vyjst skoro vsetko. Ale skor mi ide o kvalitu ciest. Je to tam viac po sotoline alebo pekny asfalt? Co tam viac vyuzijem? Dik.
Myslim, ze lepsie vyuzitie bude mat cestak.
Toto je asfalt tesne pod vrcholom
http://www.bikemap.net/regional/Croatia/Splitsko-Dalmatinska/Tu%C4%8Depi#lat=43.27252&lng=17.07447&zoom=14&type=6
to až z Točnice si došla na Jahodnuna biku?, či si teleportovala:)), ale pekne foto:))), musim aj ja tam niekedy zavitat.
to až z Točnice si došla na Jahodnuna biku?, či si teleportovala:)), ale pekne foto:))), musim aj ja tam niekedy zavitat.
Nie,kdeže až tam,to by som len tak nezvládla
o 9 start RK-podsucha-smrekovica-malino brdo-Rk-DK
pekne pocko obcas blata ale skvele pojazdenie
na smrekovici
specceny som riadne
nejake foto