Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
VAM som chcel napísať, ale nevedel som si spomenúť na meno.
Pred týždňom som natankoval zlú naftu a 4 dni mi trvalo prísť na to, že prečo nechce štartovať. Pridal som aditivum, normálnu naftu a je to o dosť lepšie, ale ešte treba minút celú nádrž a dať normálnu. Ale koľko som sa nanadával kým mi to vôbec došlo.
Tak to si musel natankovat asi vypaleny olej z fritezy ked to nechcelo startovat. To aj Jurki nafta (vraj stare zasoby zo statnych hmotnych rezerv) este celkom v pohode funguje.
mne sem tam zatriaslo motorom a hlucnejsie chodil motor pri natankovani na TESCO zlate piesky. dojazd bol tiez biedny takze som nic neusetril uz som tam videl cenu nafty aj 0,89 za liter ale uz ani zadarmo
Ešte jedno kutil lacné riešenie... Dnes sa veľa aút vo veľkých mestach kradne tak, že lopkari ho vezmú ale odvezú ho len o pár km ďalej, odparkuju a nechajú pár dni tak a číhajú či sa okolo niečo deje.. Vylúči sa tak možnosť že je tam nejaké sledovacie zariadenie (viem že existuju rušičky ale.....) keď je po pár dňoch všetko okolo v klude, idu si preňho ...
No a kutil riešenie jedného známeho, pár požičovňu aút cca 7 ks, Fabia a Octavia.... Zoberie starý telefón, kúpi dobijaciu SIM, nabijacku a zapnutý telefón na nabijacke niekde v aute schová... Potom cez nejakú službu v tcom si aktivuje sledovanie telefónu a hotovo..... Už si tak našiel 2 ukradnuté autá v BA a jednu Oktáviu v Chorvátsku
V PHM brandži som robil cca 10 rokov dozadu.... Jurki vtedy tuningoval naftu z hmotných rezerv s najlacnejším loziskovym olejom zo Slovnaftu v pomere 3:1...
Ja som si omylom cucol zo stojanu pre kamióny. Sa mi to zdalo nejaké podozrivé vďaka cene , ale po 20 km kolóne som mal dojazd 0, tak som to v tom momente moc neriešil.
Odkedy tankujem na Ukrajine premiovu naftu okko motor ide tichšie, lepšie štartuje aj spotreba sa trosku znížila ( obyčajná nafta sa da kúpiť pod 50 centov, no neriskujem, prémiová 67 centov) . U nás som predtým tankoval iba shell fuel save. Viac verím ukrajinskej rafinérke ako kade akým malým pumpam ze jurki, sadka, metro.
Odkedy tankujem na Ukrajine premiovu naftu okko motor ide tichšie, lepšie štartuje aj spotreba sa trosku znížila ( obyčajná nafta sa da kúpiť pod 50 centov, no neriskujem, prémiová 67 centov) . U nás som predtým tankoval iba shell fuel save. Viac verím ukrajinskej rafinérke ako kade akým malým pumpam ze jurki, sadka, metro.
matvej11 sranda, ja keď som natankoval na tesco zlaté piesky mal som o dosť väčší dojazd. Inak tankujem takmer výhradne na Shell.
Potvrdzujem. Kvalitnejsie palivo menej vydrzalo aj mne. Vraj to ma nieco spolocne s tym ze kvalitnejsie palivo dokonalejsie zhori a sondy potom hlasia chudsiu zmes a davkuju viac paliva.
To by vysvetlovalo aj ten zvyseny vykon...
Na druhu stranu ten balast z toho nekvalitneho paliva co sondy zachytia sa pekne usadi v casticovom filtri (ak tam je)..
Napr. mne sa z nekvalitnej nafty castejsie vypaluje FAP
Preco? Ukrajinci maju tiez drahe naftove auta, tiez potrebuju kdesi tankovat. Normalne tam tankuju do novych bmw naftu tu naftu. Azda nebudu chodit tankovat na slovensku shellku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pred týždňom som natankoval zlú naftu a 4 dni mi trvalo prísť na to, že prečo nechce štartovať. Pridal som aditivum, normálnu naftu a je to o dosť lepšie, ale ešte treba minút celú nádrž a dať normálnu. Ale koľko som sa nanadával kým mi to vôbec došlo.
No a kutil riešenie jedného známeho, pár požičovňu aút cca 7 ks, Fabia a Octavia.... Zoberie starý telefón, kúpi dobijaciu SIM, nabijacku a zapnutý telefón na nabijacke niekde v aute schová... Potom cez nejakú službu v tcom si aktivuje sledovanie telefónu a hotovo..... Už si tak našiel 2 ukradnuté autá v BA a jednu Oktáviu v Chorvátsku
znie to skoro ako vtip..
https://youtu.be/3KPYIaks1UY
http://www.autoforum.cz/technika/nejlepsi-odpruzeni-kol-vzniklo-uz-pred-12-lety-proc-se-stale-nevyrabi/
Potvrdzujem. Kvalitnejsie palivo menej vydrzalo aj mne. Vraj to ma nieco spolocne s tym ze kvalitnejsie palivo dokonalejsie zhori a sondy potom hlasia chudsiu zmes a davkuju viac paliva.
To by vysvetlovalo aj ten zvyseny vykon...
Na druhu stranu ten balast z toho nekvalitneho paliva co sondy zachytia sa pekne usadi v casticovom filtri (ak tam je)..
Napr. mne sa z nekvalitnej nafty castejsie vypaluje FAP
Preco? Ukrajinci maju tiez drahe naftove auta, tiez potrebuju kdesi tankovat. Normalne tam tankuju do novych bmw naftu tu naftu. Azda nebudu chodit tankovat na slovensku shellku.