Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Tak spät k teme ked uz sa tu riesil dojazd na jednu nadrz. Minuly rok v lete som sa len tak zo zvedavosti pokusil o co najväcsi najazd / co najnizsiu spotrebu. Ale uz to robit nebudem, nestoji ta sebakontrola za tu usporu par deci na sto.
Tipnem si nafta
U mna je to ine. Na obe nadrze spravim 1300km... Bez stresov z kratkeho dojazdu eauta.
CO2 profil LPG je nizsi ako eauto nabite z uhlia. Ako bonus, foto vyfuku ktorym preslo 2800l plynu a 300l benzinu. viac hrdze ako karbonu (len stopove mnozstvo) copyrightimages.spritmonitor.de images.spritmonitor.de
Jezus Dost podstatna info chyba a to aka velka nadrz. Dost rozdiel pokial 40l alebo 80. Ja na benzinovej honde 40-42l tankovanie 530-550km, touran nafta 53-55l +-950km pri beznom rezime. Viem si predstavit nahnat stovku-dve, ale 1400 teda nie
Jezus Som zabudol ze sme na hodine matiky a mame si sami preratavat avg spotrebu ktora je este aj na fotke nahovno aby sme to zistili.. Ale ked je tazko napisat jedno cislo miesto celej vety tak ok, dame si tu namahu…
Zvedavost je hybnou silou pokroku! V tomto pripade precvicovania matematiky ZS. A Jaiub, neber zivot tak vazne / nebud tak vztahovacny. Nepredpokladal som, ze sa dokazes na nieco take nastvat. Bolo to myslene zo srandy.
tak to pŕŕŕ. Takmer 2-nasobnu. Bez problemov dam 750km na nadrz
Takto nehanebne zavadzas? Som si dal tu namahu aby som zistil, ze vlastne jazdis bez problemov za 10 litrov. To nesplna definiciu "takmer dvojnasobna".
Jezus, Mas pravdu, ale len čiastočne
Podla toho vzoru dam;
Auto 1: nadrz 42, spotreba dlhodoby priemer 5, jednotlive jazdy aj menej. Tym, ze tankovania nie su casto extremne 'plna-prazdna' tak bezne dojazdy 780-800, obcas, plus zoparkrat nad 850
Auto 2: lpg 50 (teoreticka naplnitelnost 40, realne max tankovanie zatial 38,5), spotreba celkový priemer 6,1 ale vzhladom na jednotlive tankovania a jazdy doterajsi max dojazd 'iba' 575
PLUS
benzin nadrz 50, ale doteraz najazdenych malo km na benzin (hlavne nebol dovod jazdit na max dojazd), spotreba podla TP 6.1, dajme realnu 7 (bude menej) pe jednoduchosť, cize dojazd 700
(opakujem, neodskusane, iba 7tkm a prevazne na lpg)
Kombinovany dojazd v pohode nad 1200 (ak by bolo nutne...)
A na precvicovanie pamate/vyhladavania pre Jezusa je urcenie, o ake auta ide;)
A samozrejme ten kto ma 40 litrovu nadrz nespravi 1400 km, ale spotrebu 4,35 spravit moze v pohode napr. s 1,9 TDi, alebo mozno aj 1,6 TDi. A s Lupom ju moze este aj dost podliezt.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
P.S. Palubak klame, realna spotreba podla tankovania 4,35.
Tipnem si nafta
U mna je to ine. Na obe nadrze spravim 1300km... Bez stresov z kratkeho dojazdu eauta.
CO2 profil LPG je nizsi ako eauto nabite z uhlia. Ako bonus, foto vyfuku ktorym preslo 2800l plynu a 300l benzinu.
tak to pŕŕŕ. Takmer 2-nasobnu. Bez problemov dam 750km na nadrz
X3 f25
Takto nehanebne zavadzas?
Podla toho vzoru dam;
Auto 1: nadrz 42, spotreba dlhodoby priemer 5, jednotlive jazdy aj menej. Tym, ze tankovania nie su casto extremne 'plna-prazdna' tak bezne dojazdy 780-800, obcas, plus zoparkrat nad 850
Auto 2: lpg 50 (teoreticka naplnitelnost 40, realne max tankovanie zatial 38,5), spotreba celkový priemer 6,1 ale vzhladom na jednotlive tankovania a jazdy doterajsi max dojazd 'iba' 575
PLUS
benzin nadrz 50, ale doteraz najazdenych malo km na benzin (hlavne nebol dovod jazdit na max dojazd), spotreba podla TP 6.1, dajme realnu 7 (bude menej) pe jednoduchosť, cize dojazd 700
(opakujem, neodskusane, iba 7tkm a prevazne na lpg)
Kombinovany dojazd v pohode nad 1200 (ak by bolo nutne...)
A na precvicovanie pamate/vyhladavania pre Jezusa je urcenie, o ake auta ide;)
Ostatnym kludne a rad uvediem, coskoro....
Edit: bolo k https://www.mtbiker.sk/forum/post1918964.html#p1918964
A samozrejme ten kto ma 40 litrovu nadrz nespravi 1400 km, ale spotrebu 4,35 spravit moze v pohode napr. s 1,9 TDi, alebo mozno aj 1,6 TDi. A s Lupom ju moze este aj dost podliezt.