Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Záleží aj od odhlučnenia auta. Moja sestra v meste pri rozbiehaní dáva ďalší stupeň len čo ledva dosiahne 2000 otáčok, niekedy ani to nie. Jej odpoveď bola že sa jej zdá že to auto až moc hučí keď tam dá viac - Alhambra TDI 103kw - ale proste to cítiť že treba dať tak aspoň 2300
V Kalifornii ich uz beha relativne hodne (teda na slovenske pomery), hoci priusy maju prevahu
Ale aj pripad toho chalana, co vlastne auto splaca jazdami na nom, hovori o tom, ze z ekonomickeho hladiska je taketo zvezenicko zatial absolutne nerentabilne. Uspora na elektrine proste zatial nepokryva zvysene naklady na kupu. A to aj napriek dotaciam.
tesla planuje stavanie nabijacich stanic ktore budu zadarmo, potom by to nebolo take zle. neplait za "palivo" a servis. teslu beriem ako zatial jedinu rozumnu elektricku variantu auta... navyse ten dizajn...
Zaruka sa vsak nevztahuje na kapacitu baterie... Ani v mobile mi nikdy neodisla baterka preto, lebo by sa pokazila. Akurat telefon nevydrzal v prevadzke ani pol dna...
pri cene auta za 100K ma aky vyznam jazdit na elektrinu? za 60k mas auto na tej istej urovni, nemusis sa bat kde ti dojde stava a ci tam bude moznost nabit to...a 40k neprajazdis nikdy aj ked to bude zrat 15L, takze este sa zvysi nieco na pivo...
No, tak som dnes konecne poriadne otestoval toho Yetiho 1,2 TSI a musim korigovat / spresnit info. Sestka je podla mna pouzitelna az od tachometrovych 70 km/h (1500 otacok) a aj to je samozrejme este stale uplne spodna hranica a len na rovine (aspon podla mojich usi). Mozno s prazdnym autom by to bolo viac v pohode, testoval som to s plnym.
No a este otacky na sestke: Pri tachometrocych 130 toci 2900, pri 140 toci 3100 a pri 150 toci 3300. A pri zapnutom tempomate a tachometrovych 130 ukazoval palubny pocitac pri nalozenom aute a zimnych gumach aktualnu spotrebu okolo 8,5. Celkom dost na moj vkus, ale tak ma to o dost väcsiu celnu plochu nez bezny kombik a tie zimne gumy a plne auto robia tiez svoje. Ale pod 8 to asi nebude ani na letnych gumach s prazdnym autom.
1,2 TSI je v jetim nieco ako atmosfericka 1,4ka v prvej oktavii alebo 37kW jednoliter vo fabii. Vyrabalo sa to, ale jazdit s tym IMHO rozumne nejde.
Mimochodom, moje atmo 1,6 *****sso si pri 130 tacho v pohode pyta 9 litrov. Pri 150 tacho to lezie cez 13
To iste auto s turbodechtovym dvojlitrom to zvlada zakazdym pod 8, akademickych 110 ide za 5,5.
Axel, tak to sa velmi mylis. Praveze rozumne sa s tym jazdit da uplne bez problemov. A vdaka turbu je to aj celkom pruzne. Nic viac na bezne cestovanie netreba. Ale naco debatovat, ked si shopny prirovnat 77 kW v aute s hmotnostou cca 1300 kg ku 37 kW v aute s hmotnostou cca 1000 kg...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://bitly.com/1Hpjlmg
Ale aj pripad toho chalana, co vlastne auto splaca jazdami na nom, hovori o tom, ze z ekonomickeho hladiska je taketo zvezenicko zatial absolutne nerentabilne. Uspora na elektrine proste zatial nepokryva zvysene naklady na kupu. A to aj napriek dotaciam.
a počkaj až budeš musieť časom vymeniť batérie
No a este otacky na sestke: Pri tachometrocych 130 toci 2900, pri 140 toci 3100 a pri 150 toci 3300. A pri zapnutom tempomate a tachometrovych 130 ukazoval palubny pocitac pri nalozenom aute a zimnych gumach aktualnu spotrebu okolo 8,5. Celkom dost na moj vkus, ale tak ma to o dost väcsiu celnu plochu nez bezny kombik a tie zimne gumy a plne auto robia tiez svoje. Ale pod 8 to asi nebude ani na letnych gumach s prazdnym autom.
Mimochodom, moje atmo 1,6 *****sso si pri 130 tacho v pohode pyta 9 litrov. Pri 150 tacho to lezie cez 13
To iste auto s turbodechtovym dvojlitrom to zvlada zakazdym pod 8, akademickych 110 ide za 5,5.