Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
ked su stale v autorizovancyh servisoch schopny nevymenit zakladnu vec ako je olej v ramci servisnej kontroly, tak ziadne readonly data nie su problem...
Niekde som raz zachytil diskusiu (neviem o akej znacke to bolo), ze auto ma aj interne pocitadla (nezavisle od tacho), ktore nie je mozne resetnut bez HW zasahu. V kazdom pripade ako uviedol Dzuch-Ban zbytocne nad tym filozofovat, pokial ti pri serviske nevymenia olej alebo nechaju stare sviecky.
to je pekne, ale nakolko do autorizovaneho servisu nemas povinnost chodit, podobnu servisnu knizku vyfasujes aj v neautorizovanom, ale je to na kazdom, aku cestu si vyberie...
no ja som platl krasnych 214 to už neni malo ked v neautorizovanom platím 85
PS. mám soft na čipovanie autoklučov, po napojení na auto sa dá porobiť kadečo najmä WV gupa, najtažšie sa robia kluče a dialkove ale jednoducho sa da meniť aj čitať kadečo
tych 85 je presne za to iste ako 214 ? uplne rovnake polozky a rozsach prehliadky ? neverim
presne tak a za rovnaký olej si v autorizovanom naratali 13,6 a v obchode ho kupim za 7e.. filtre potdobne... jedine čo urobili naviac bolo vyprašili koberčeky a prevysavli trošku, reklamovaný hrkajuci pedál po 20tis KM ani neporiešili že to je dobre.... odvtedy som u tých darmožračov nebol. a to nevymenili ani palivový filter....
ja som vzdy chodil vylucne do autorizovaneho servsisu a nemam pocit ze by som nieco preplatil ...
vzdy som najskor zaslal jednym mailom ziadost o cenovu ponuku cca piatim autorizakom v okoli kde som ich poziadal o podrobnu kalkulaciu zarucnej prehliadky aby tam uviedli samostatne rozpis cien nahradnych dielov a samostatne cenu prace za vsetky ukony v ramci zoznamu v servisnej knizke.
takze som DOPREDU vedel kolko a za co zaplatim v pripade ze bude treba spravit vsetko ...
a rozdieli medzi autorizakmi boli fakt velke, aj 50% ... na odrbavacov som sa vydrbal ja, a isiel som tam kde mali normalne ceny, kde som prip. mohol byt aj pri prehliadke alebo som prip. priniesol vlastny olej ... a fakt si neviem predstavit ist s novym autom dakde do garaze a nie do servisu ktory je priamo skoleny na moje auto
ja chodím do seriozneho servisu neautorizovaného v RK, majitela poznám, vždy mi zhana originálne diely, aj mi ich ukáže a na hromade vždy staré ked preberám.nemá problém, samozrejme že cena nieje ako v garaži ale ani ako u darmožračov tuším 22,5 hodina
Ja som dnes mal Forda na garancke v autorizovanom servise, 276 EUR. Najvacie polozky praca, sviecky a olej (ten by som si vedel zohnat za cca polovicu). Urcite by sa to v neautorizovanom servise dalo poriesit za nejakych 150 EUR, ale je otazne, ci by nasli/riesili unik oleja cez tesnenie vika ventilov (bude sa riesit v ramci zaruky). Nemam znamych po servisoch (ani v inych sluzbach) v okoli (som pristahovalec a na pivo nechodim), takze mi neostava nic ine ako sa spoliehat na autorizovane servisy.
Ja chodím vždy do autorizovaného servisu a už sa mi to aj oplatilo, keď mi pri 183.000 km strelili rozvody a vylágroval som motor. Pri 180.000 km výrobca (Opel) predpisoval ich výmenu, ktorú nespravili a tak išla oprava na ich náklady (aj keď auto už nebolo v záruke). Nebolo to úplne easy, ale nakoniec to museli spraviť.
tych 85 je presne za to iste ako 214 ? uplne rovnake polozky a rozsach prehliadky ? neverim
tak ver....v autorizáku som nechal 260€ už tam viac nepáchnem
19,9€ / liter oleja (menili 3,3 litra) ten istý olej objednám z netu za 25€ / 5 litrov
14€ / sviečka rovnaké ako tam capli stoja na internete 4€ / kus
30 € / kabínový filter cez net 12€
14€ / olejový filter cez net 5€
30€ / vzduchový cez net 10€
to nehovorím o 57€ / filter plynnej fázy LPG + 15€ robota
a ohladne toho že v autorizáku sú školení priamo na tvoje auto..... skús zbehnúť do hociktorého autorizáku citroen a povedať im že máš továrenský LPG od nich... a potrebuješ urobiť servis....zatial v každom autorizáku (volal som do 4roch) povedali že také tam ešte nemali, to budú musieť objednať a v podstate mi nič nevedeli povedať... takže asi tak sú školení na to čo sami montujú..
nakoniec som s LPG zbehol do jedného LPG servisu v rači a za 20€ som mal výmenu filtra vrátane práce a 5€ tringeltu (pri výmene som priamo bol a trvalo to asi 15 minút) servisák sám povedal že továrenský plyn je super pokial ide....ak ale niečo potrebuješ riešiť, v autorizákoch sú z toho úplne mimo....a potom nastáva ten problém že OK, LPG dielňa ti síce mechanické časti dokáže v pohode odborne zoservisovať....ale do softwéru sa nedostanú lebo je zaheslovaný....
To sa ti fakt oplatilo, keď ti pre ich chybu prdli rozvody
Chybu môže spraviť každý, okrem pár borcov tu na fóre. O to v tom príspevku nešlo. Išlo o to, ako by som dopadol v neautorizivanom servise . Tam však ani netušia, čo je predpísané pre to ktoré auto. Tiež pochybujem, že ti v ňom zaktualizujú softvér a pod. Mne tu pri Vašich príspevkoch prvé napadlo už klasické “Nekupuj si o*****, keď nemáš na banány.” Ale jasné, na starej šunke by som autorizovaný servis tiež neriešil.
Ja chodím vždy do autorizovaného servisu a už sa mi to aj oplatilo, keď mi pri 183.000 km strelili rozvody a vylágroval som motor. Pri 180.000 km výrobca (Opel) predpisoval ich výmenu, ktorú nespravili a tak išla oprava na ich náklady (aj keď auto už nebolo v záruke). Nebolo to úplne easy, ale nakoniec to museli spraviť.
Ja som si vzdy mylne myslel, ze Opel je len taka sopa.
Ale ved to su profici,
ked vypocitaju, ze pri 180.000km sa musia vymenit rozvody,
inak za dalsich 3.000km sa rozpadnu ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
PS. mám soft na čipovanie autoklučov, po napojení na auto sa dá porobiť kadečo
presne tak a za rovnaký olej si v autorizovanom naratali 13,6 a v obchode ho kupim za 7e.. filtre potdobne... jedine čo urobili naviac bolo vyprašili koberčeky a prevysavli trošku, reklamovaný hrkajuci pedál po 20tis KM ani neporiešili že to je dobre.... odvtedy som u tých darmožračov nebol. a to nevymenili ani palivový filter....
vzdy som najskor zaslal jednym mailom ziadost o cenovu ponuku cca piatim autorizakom v okoli kde som ich poziadal o podrobnu kalkulaciu zarucnej prehliadky aby tam uviedli samostatne rozpis cien nahradnych dielov a samostatne cenu prace za vsetky ukony v ramci zoznamu v servisnej knizke.
takze som DOPREDU vedel kolko a za co zaplatim v pripade ze bude treba spravit vsetko ...
a rozdieli medzi autorizakmi boli fakt velke, aj 50% ... na odrbavacov som sa vydrbal ja, a isiel som tam kde mali normalne ceny, kde som prip. mohol byt aj pri prehliadke alebo som prip. priniesol vlastny olej ... a fakt si neviem predstavit ist s novym autom dakde do garaze a nie do servisu ktory je priamo skoleny na moje auto
tak ver....v autorizáku som nechal 260€
19,9€ / liter oleja (menili 3,3 litra) ten istý olej objednám z netu za 25€ / 5 litrov
14€ / sviečka rovnaké ako tam capli stoja na internete 4€ / kus
30 € / kabínový filter cez net 12€
14€ / olejový filter cez net 5€
30€ / vzduchový cez net 10€
to nehovorím o 57€ / filter plynnej fázy LPG + 15€ robota
a ohladne toho že v autorizáku sú školení priamo na tvoje auto..... skús zbehnúť do hociktorého autorizáku citroen a povedať im že máš továrenský LPG od nich... a potrebuješ urobiť servis....zatial v každom autorizáku (volal som do 4roch) povedali že také tam ešte nemali, to budú musieť objednať a v podstate mi nič nevedeli povedať... takže asi tak sú školení na to čo sami montujú..
nakoniec som s LPG zbehol do jedného LPG servisu v rači a za 20€ som mal výmenu filtra vrátane práce a 5€ tringeltu
servisák sám povedal že továrenský plyn je super pokial ide....ak ale niečo potrebuješ riešiť, v autorizákoch sú z toho úplne mimo....a potom nastáva ten problém že OK, LPG dielňa ti síce mechanické časti dokáže v pohode odborne zoservisovať....ale do softwéru sa nedostanú lebo je zaheslovaný....
Chybu môže spraviť každý, okrem pár borcov tu na fóre.
Ja som si vzdy mylne myslel, ze Opel je len taka sopa.
Ale ved to su profici,
ked vypocitaju, ze pri 180.000km sa musia vymenit rozvody,
inak za dalsich 3.000km sa rozpadnu ...