Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
ja som tiez neprezul, lebo hento jazdim cely rok, odporuca aj Palo Drapak
akoze totalne na pipinu guma, uz sa neviem dockat kedy to zoderem
ale zase na druhej strane je s tym sranda, hlavne na mokrej ceste
stojím pred rozhodnutím,či vymeniť 7 ročné zimné gumy ,ktoré skoro vôbec nie sú opotrebované. Čo by ste zvolili vy? Jedná sa o barum polaris na suzuki swift
Vymenit.
Rovnaku dilemu som mal minuly rok. Pozri si cenu novych gum a pozri si cenu opravy narazniku alebo blatniku ktore trafis ako prve. Aj v meste.
Svist bude mat nejaky mini rozmer, cize tam to zase nebude nejaka velka investicia. (ani ako 100e za jednu gumu u mna...)
zihadlo 5: kontoluju aj vek a nie iba rozmer a profil? Zakon nehovori nic o veku (pokial viem...)
Na ten vek budu tvrde ale ak niesu popraskane, nejazdis vela a hlavne nie prirychlo, pockas az ocistia cetu a budes pocitat s dlhsou brzdnou drahou, tak preco nie. Ja sam som ale vsetky gumy menil pred zodranim lebo boli cca 6-7 rocne a zle sa na nich jazdilo aj ked bolo mokro. Ak jazdis pravidelne do prace, tak ich radsej vymen.
ty vole pruser! na svištovi mám 7ročné gumy, ale otec na bmw desať ročné! pritom som ich kupoval na vianoce 2016...na Mazde máme 9 ročné,a tiež boli kúpené cca 5 rokov dozadu,ale žial to neviem dohladať. Na STK mi nikto nikdy vek pneumatiky nekotroloval. Ja sám som nevedel, že sa to vôbec dá,resp. nezaujímal som sa...
Ked to poviem jednoducho: aj ja som jazdil so starymi gumami. A prezil som. Ale musis si urobit analyzu rizika: Na jednu stranu kolko usetris a na druhu ake riziko si za to kupujes. Kazdemu to vyjde nejako inac - mne to vyslo, ze kazde 4 roky menim nove zimne, lebo keby som mal ist riesit servis auta, tak ma to okamzite stoji viac.
veď toto,za tie tri zimné sezony sú tie gumy ako nové,dezén je ok, popraskanie žiadne,jediné čoho sa obávam je tvrdosť gum. Pri BMW a Mazde sa spolieham,že to že guma má desat resp 9 rokov nie je azda až tak na závadu, keďže sa jazdili tri sezony. Pri svištovi neviem,tie jazdili spomínaných 7 zimných sezón. To je fakt na výmenu.
Ked tie gumy nevyzeraju opotrebovane, to asi znamena, ze jazdili celkom malo, ci? Nestala by potom za uvahu celorocna pneumatika? Nemusis prezuvat leto-zima a nemusis sa obavat, ze strati vlastnosti, lebo ju skor zoderies.
ja ich akurát za 4 zimy zoderiem, nokiany som zodral za 3, ale zas ja mám velký nájazd a agresívnejšiu jazdu pri behaní po zákazníkoch. plus vela soli a kamienkov na orave
máme vo firme dodávky,ktoré majú celoročky,ale podotýkam,že na týchto autách sa z ohľadom na ich náklad nejazdí rýchlo,tam sú celoročky úplne ok. Pri osobáku neviem,čo od celoročiek čakať,osobne sa mi vždy mačkopes protivil...
Tak je to urcity kompromis, ale ak sa jazdi malo a na 99% po upravenych cestach, tak su podla mojho nazoru zbytocne dve sady pneumatik. Akoze ved aj na letnych sa da jazdit v zime, len trochu pomalsie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
akoze totalne na pipinu guma, uz sa neviem dockat kedy to zoderem
ale zase na druhej strane je s tym sranda, hlavne na mokrej ceste
Goodyear Wrangler Duratrac
Rovnaku dilemu som mal minuly rok. Pozri si cenu novych gum a pozri si cenu opravy narazniku alebo blatniku ktore trafis ako prve. Aj v meste.
Svist bude mat nejaky mini rozmer, cize tam to zase nebude nejaka velka investicia. (ani ako 100e za jednu gumu u mna...)
zihadlo 5: kontoluju aj vek a nie iba rozmer a profil? Zakon nehovori nic o veku (pokial viem...)
ak jazdil len pre rožky do obchodu tak ani nezisti,l že mu to už kľže