Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
K teme LPG.... Kedze jazdim na plyne viac, ako 20 rokov, ake take skusenosti mam. A vobec sa toho netreba bat, aj ked tieto nove " supermotory" .... no uz by som s prestavbou vahal. A najviac problemov sposobuje lacny a nekvalitny plyn s vyssim podielom siry.. Ja tankujem len Slofnaft a ziadny problem...
problem plynu nie je ze nici motor, problem plynu je dokazat na plyne jazdit stylom tdi.
Problem plynu je, ze zatazuje viac ventily (najma vyfukove). To beriem ako fakt/dogmu*. Aj tovarenske prestavby castokrat montuju inu - odolnejsiu hlavu. Styl jazdy je len sekundarny faktor, ktory to moze este zhorsit.
*Pre mna najpresvedcivejsie vysvetlenie tohto faktu, ktore som sa docital je to, ze plyn sice hori pri rovnakej resp. dokonca trochu nizsej teplote ako benzin, ale hori/vybu***** pomalsie ako benzin, takze sa k vyfukovym ventilom dostane horucejsi a viac ich namaha.
U nas rozsirene auta s koncernovymi MPI motormi boli/su etalony, co sa tyka vhodnosti na prerabku na LPG. A aj u inych vyrobcov sa dali najst pouzitelne jednoduche atmosfery. Lenze tato doba je uz prec. K Vaculikom spominanym Skoda 1.0 HTP a Fiat Fire by som doplnil este auta od Renault Group (=aj Dacia, Lada). Asi ako jedini LPG podporuju systemovo. Maju nove pouzitelne nepriamovstrekove turba, aj ked len 3 valce. U Lady sa najde aj atmosfericka klasika. Renaultacky novy hybridny E-Tech 1.6 tiez nevyzera z pohladu LPG do buducna uplne strateny.
Vo vseobecnosti je to ale skromny vyber.
Spomedzi základných motorizácií sa ešte niečo nepriamovstrekové, čo ako bonus nepotrebuje GPF filter dá nájsť. Veľa plynárov aj tak preferuje malé motory a prestavba je tam lacnejšia, pretože na trojvalec stačí o vstrekovač menej. Ako je na tom plyn z odolnosťou voči detonačnému spaľovaniu? Tie turbo trojvalčeky vedia natlačiť dosť vzduchu.
Myslím si, že základné motorizácie by mali byť jednoduché a lacné. Príjemným príkladom je nová 1.5 dpi v Hyundai i30, ako bonus z toho budú vďačné jazdenky. Ak by niekto chcel silnejšiu motorizáciu tak už nepriamovstrek nenájde. Na druhú stranu prečo by aj hladal, buď je v pohode so spotrebou benzínu alebo kúpi naftu.
Inak čo sa týka spotreby Koranda, tak porovnávať ho s VW nie je úplne férové. Nové TSIčka sú naozaj vydarené a 1.5TSI je pár o koníkov aj nm slabšia. SUV s 4x4 nikdy nebude etalónom efektívnej diaľničnej jazdy. Inak pomer cena/výbava Koranda je ozaj skvelá.
Spomedzi základných motorizácií sa ešte niečo nepriamovstrekové, čo ako bonus nepotrebuje GPF filter dá nájsť. Veľa plynárov aj tak preferuje malé motory a prestavba je tam lacnejšia, pretože na trojvalec stačí o vstrekovač menej. Ako je na tom plyn z odolnosťou voči detonačnému spaľovaniu? Tie turbo trojvalčeky vedia natlačiť dosť vzduchu.
Myslím si, že základné motorizácie by mali byť jednoduché a lacné. Príjemným príkladom je nová 1.5 dpi v Hyundai i30, ako bonus z toho budú vďačné jazdenky. Ak by niekto chcel silnejšiu motorizáciu tak už nepriamovstrek nenájde. Na druhú stranu prečo by aj hladal, buď je v pohode so spotrebou benzínu alebo kúpi naftu.
Inak čo sa týka spotreby Koranda, tak porovnávať ho s VW nie je úplne férové. Nové TSIčka sú naozaj vydarené a 1.5TSI je pár o koníkov aj nm slabšia. SUV s 4x4 nikdy nebude etalónom efektívnej diaľničnej jazdy. Inak pomer cena/výbava Koranda je ozaj skvelá.
Plyn má vyššie oktánové číslo ako benzín, takže detonačné spalovanie nie je problém.
Rovnakou torturou som si presiel teraz aj ja. Skusim v skratke. CX5 benzinovu 2015 za 15000 nezozenies + ma maly kufor. Subaru s tou poziadavkou tiez nie. Jedine CR-V. Ja som mal teraz stastie a podarilo sa mi zohnat CR-V 2015 s 2.0i-vtec za 14000 s najazdom 100000. Cihal som na nu pol roka..
V tejto cene sa dá ešte zohnať aj dáka Vitara/SX4/S-cross 1,4 boosterjet aj keď vzhľadom na to čo pozeráš to je trošku mimo výber. Ale možno by to stálo za zváženie
moze byt starsie o rok dva ale najazd do 150k a suma tiez neni 15k max..... skor ma zaujima napr. ci je trvacnejsi motor od Mazdy 2,0 alebo 2,5... maloobjemovku nechcem ani vidiet.... benzin atmosfera a velky objem .... na koko.inach nech sa vozia eko priaznivci
nikto nepovedal ze nemoze byt .... este raz zadanie "SUV, japonec, benzin cena okolo 15k a max 2015" ... moze byt starsi o rok dva aj kusok viacej penazi a najazd 150k a poriadny motor.... 2,0 -3,6 atmosfera
nikto nepovedal ze nemoze byt .... este raz zadanie "SUV, japonec, benzin cena okolo 15k a max 2015" ... moze byt starsi o rok dva aj kusok viacej penazi a najazd 150k a poriadny motor.... 2,0 -3,6 atmosfera
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Problem plynu je, ze zatazuje viac ventily (najma vyfukove). To beriem ako fakt/dogmu*. Aj tovarenske prestavby castokrat montuju inu - odolnejsiu hlavu. Styl jazdy je len sekundarny faktor, ktory to moze este zhorsit.
*Pre mna najpresvedcivejsie vysvetlenie tohto faktu, ktore som sa docital je to, ze plyn sice hori pri rovnakej resp. dokonca trochu nizsej teplote ako benzin, ale hori/vybu***** pomalsie ako benzin, takze sa k vyfukovym ventilom dostane horucejsi a viac ich namaha.
U nas rozsirene auta s koncernovymi MPI motormi boli/su etalony, co sa tyka vhodnosti na prerabku na LPG. A aj u inych vyrobcov sa dali najst pouzitelne jednoduche atmosfery. Lenze tato doba je uz prec. K Vaculikom spominanym Skoda 1.0 HTP a Fiat Fire by som doplnil este auta od Renault Group (=aj Dacia, Lada). Asi ako jedini LPG podporuju systemovo. Maju nove pouzitelne nepriamovstrekove turba, aj ked len 3 valce. U Lady sa najde aj atmosfericka klasika. Renaultacky novy hybridny E-Tech 1.6 tiez nevyzera z pohladu LPG do buducna uplne strateny.
Vo vseobecnosti je to ale skromny vyber.
BERCO aka motorizacia?
Dnes to ho tvojeho dvojitého draka testovali rano na st2, motormagazin. Tak celkom pekne ho ohodnotili za ten peniaz 👍
Plyn má vyššie oktánové číslo ako benzín, takže detonačné spalovanie nie je problém.
Nemožné, ak to bolo v Prešove, tak boli dva
outback 3,6