Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Tiež som minule pozeral pár recenzii na Hi30 1.5 DPi a podľa mňa vydarené auto, len mi je smiešne, keď niekto napíše, že to je motorizácia pre dôchodcov...
bohužiaľ je, resp pre rodinu s dodatkom že mladú rodinku s malými deťmi, do mesta a medzimesta, na veľmi kludnú jazdu ....
mal som 100k Focus, mám 117k Lancera, a pri plnom naložení, skoro dospelej 4 člennej rodiny na dovolenku je to už moc, to už chce aspoň 130-140 koní na diaľnicu a chorvátske kopce... Netvrdím že to nejde, ale auto v tiahlych stúpaniach dostáva riadne na frak, a predbiehanie už vyžaduje plánovanie, hlavne ak je box na streche, to proste neutiahne... Preto do ASX dali namiesto tej 1,6 ten 2 liter, v meste a medzimesta je ten motor super, aj výkon aj spotreba, ale pri zaťažení a vyšších rýchlostiach je 100 koní na rodinné auto málo, ak sú miminá, tak teoreticky OK, ale pri pubertiakoch a väčšom zaťažení je to málo...
Tiež pozerám po Ceed SW/i30 kombi, ale určite tá 1,4 alebo 1,5 turbo...
lapaloma musíš vedieť aké máš priority na disky. Ak žiadne zober origo. Ak nemáš na origo tak napr wsp italy ci autec.
Moje osobné vyhliadnute sú autec clubracing. 17 ma hmotnosť okolo 7,5 kg
Mne to je jedno len nech je to ľahké a pevné. Výzor rallye je len plus ;p
Sú aj speci disky ako Braid, no tie sa na sériové autá nehodia alebo Schmidy ,ktoré sú drahšie ako autá
Okej a je lepsie s mensim alebo vacsim, samozrejme tak aby koleso netrcalo ani vnutri nedrelo ... asi vam pripadam ako somar no ale aspon sa cosi naucim
lapaloma ak sa Ti chce dost dokladne merat, tak tu mas the best of stranku na to https://www.wheel-size.com/calc/. Ale pripojim sa k nazoru - vezmi presne to, co mas v TP. Ak mas viac rozmerov, tak hura - mas vacsi vyber, ked nie, nevadi. Najdes disky aj na to, co mas v TP. Ta stranka Ti dovoli kombinovat v istych medziach, ale pozor aj na STK napriklad. Ked ides "legalne".
bohužiaľ je, resp pre rodinu s dodatkom že mladú rodinku s malými deťmi, do mesta a medzimesta, na veľmi kludnú jazdu ....
mal som 100k Focus, mám 117k Lancera, a pri plnom naložení, skoro dospelej 4 člennej rodiny na dovolenku je to už moc, to už chce aspoň 130-140 koní na diaľnicu a chorvátske kopce... Netvrdím že to nejde, ale auto v tiahlych stúpaniach dostáva riadne na frak, a predbiehanie už vyžaduje plánovanie, hlavne ak je box na streche, to proste neutiahne... Preto do ASX dali namiesto tej 1,6 ten 2 liter, v meste a medzimesta je ten motor super, aj výkon aj spotreba, ale pri zaťažení a vyšších rýchlostiach je 100 koní na rodinné auto málo, ak sú miminá, tak teoreticky OK, ale pri pubertiakoch a väčšom zaťažení je to málo...
Uplne suhlasim, Ja som Hyundai i30 1.5 DPI testoval s manualnou prevodovkou a co ja vieeem, take lenive mi to prislo. Mal som velmi podobne pocity ako vo svojej starej Kia Ceed 1.4 CVVT 77kW z roku 2009. Stacit na take bezne veci to bude ale aby ma na Donovaloch obiehal pomaly aj traktor (ako v starej Kii), ako chcel som nieco vykonnejsie.
Cena je velmi vyhodna to ano, len treba zvazit ze motor nebude nijak extra vykonny.
Okej a je lepsie s mensim alebo vacsim, samozrejme tak aby koleso netrcalo ani vnutri nedrelo ... asi vam pripadam ako somar no ale aspon sa cosi naucim
Kto sa opýta je 5 minút sprostý, kto sa neopýta - celý život.
Pri tom ET neide len o to, že vytŕča koleso, alebo trie o podbehy ... tam ide aj o to, že pri predpísanom ET pri natočení kolies, sa predné kolesá natáčajú v dotykovom mieste s vozovkou v osi pneumatiky - stred natáčania prechádza stredom pneumatiky. Pri inom ET, ako predpísanom je os natáčania mimo stred pneumatiky.
Mnohým to je jedno, ale nie je.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.prezuj.sk/hlinikove-disky-podla-modelu-auta?car_brand=TOYOTA&car_type=3014%5E%5EAVENSIS+Kombi%5E%5E2003-04%5E%5ETOYOTA&car_model=17423%5E%5E2.2+D-CAT%5E%5E130KW%5E%5E3014%5E%5EAVENSIS+Kombi%5E%5E2003-04%5E%5ETOYOTA&min-pieces=4
Moje osobné vyhliadnute sú autec clubracing. 17 ma hmotnosť okolo 7,5 kg
Sú aj speci disky ako Braid, no tie sa na sériové autá nehodia alebo Schmidy ,ktoré sú drahšie ako autá
https://www.elektrony.sk/informacie-o-diskoch
Menšie et je disk viac von, ale koľko naozaj môžeš ti nikto nepovie
Uplne suhlasim, Ja som Hyundai i30 1.5 DPI testoval s manualnou prevodovkou a co ja vieeem, take lenive mi to prislo. Mal som velmi podobne pocity ako vo svojej starej Kia Ceed 1.4 CVVT 77kW z roku 2009. Stacit na take bezne veci to bude ale aby ma na Donovaloch obiehal pomaly aj traktor (ako v starej Kii), ako chcel som nieco vykonnejsie.
Cena je velmi vyhodna to ano, len treba zvazit ze motor nebude nijak extra vykonny.
Kto sa opýta je 5 minút sprostý, kto sa neopýta - celý život.
Pri tom ET neide len o to, že vytŕča koleso, alebo trie o podbehy ... tam ide aj o to, že pri predpísanom ET pri natočení kolies, sa predné kolesá natáčajú v dotykovom mieste s vozovkou v osi pneumatiky - stred natáčania prechádza stredom pneumatiky. Pri inom ET, ako predpísanom je os natáčania mimo stred pneumatiky.
Mnohým to je jedno, ale nie je.