Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
madbugie dakujem toto som potreboval vediet. Ta spotreba nevyzera az tak strasne, dnes mi znamy hovoril, ze on na benzinovej I30 ma 9l. Ma 2.0l benzin. Ten pomocny motorcek asi dopomaha iba 1tke, to bude cela jeho uloha-rozjazdy. Skoda, ze je LOCK isiel by som do showroom-ov pokecat ale co uz. Mam na rozhodnutie vikend, co nie je ideal. Stale ma to taha k dieslu (KIA 1,6) ale tam je iba GOLD vybava. I30 su Style, co potesi ale je to benzin. Vela najazdim po vikendoch s deckami cca 20-25tis/rok je moj najazd. Nezabudnem bolo to cca 1 rok spat som bol znamemu zobrat I30 zo showroomu (bol chory) a pocitovo to bolo velmi hlucne vo vnutri pri porovnani s Mondeom. Jasnesu to ine triedy. Zatial to vyzera na I30.vdaka este raz
ono ten 12 kW elektromotor, pomáha myslím pri akcelerácii vždy, a funguje aj ako štartér myslím... hlučnosť v minulosti bola, ale ja mám síce 2021, ale je to akokeby už facelift 2022 čo sa týka motora a interiéru (nemám tie najnovšie nárazníky, logá a svetlá) a hlučnosť, resp. tichosť interiéru je si myslím veľmi dobrá (ono to dosť závisí od pneumatík a odhlučnení podbehov, napr. pri jazde v daždi mi Lancer hodne hučal, tu je to úplne v pohode)... nájdi si videotesty, niekde to aj na autožurnále ich merali (porovnávam s mojim predchádzajúcim Ford Focus a Mitsubishi Lancer, výrazný rozdiel v hlučnosti, čo viem tak Ford v najvyšších výbavách dával dodatočné odhlučňovacie materiály)
rissman mame v rodine v tgdi ceeda aj i30 (obe combi) a je to to iste viacmenej, i30 ma nejake vychytavky navyse, ceed ma lepsie svetla, ale inac "same shit", motorovo sa musis rozhodnut sam podla najazdu a jazdeckych preferencii, vzhladom k najazdu asi u teba zvitazi nafta, bude to lepsie aj co sa taky spolahlivosti a vymien oleja, predsa len ten turbo priamovstrek je pre olej trosku horsia kombinacia
Tú spojku porovnávali v nejakom teste a dalo by sa povedať že na bežné jazdenie je to za jedno. Vadiť to bude tomu kto sa rád občas autom zvezie a rýchlo radí - tá elektronika tej spojky je nastavená ako keby "pre ochranu systému" = nikdy nepustí tú spojku tak rýchlo a surovo ako by si to vedel ty keby si chcel.
Btw ja by som nechcel aby mi auto samé plachtilo. Som zvyknutý brzdiť motorom (kedy aj šetrím brzdy a spotreba je nulová) a brzdná sila tej 1.5ky už aj tak nebude moc veľká aby bolo potrebné plachtiť/vyraďovať do "neutrálu".
Pri tom nájazde by som volil naftu, i keď neviem koľko z tých 20-25k km ti preplatí firma...
Prechod z Mondea bude bolieť tak či tak. Rozdiel vo výbavách nepoznám (musíš zvážiť sám).
uz len tie smerovky namontovat. PS. co si tam vopchal ? Kolko kostuje taka vymena ?
smerovky dam az ked budu ako sa hovori tuke a dal som tam Osram cool blue cena bola 135€ a vymena v servise bola najdrahsia 10 eurovych korun slovenskych
pánové, prémiové letné pneu určené na vyššie rýchlosti, majú mäkšiu lepivejšiu zmes čo viac podrží v zákrutách a na mokrom asfalte a tým pádom aj nižší kilometrový nájazd oproti štandardne dodávaným výrobcom v prvo obutí?
11kubo nakoniec to bude diesel KIA kombi, ktora ponukla bud automat alebo ledky k strednej vybave GOLD. Najvyssiu vybavu uz nechceli znizit ako to dal Hyundai Firma plati sluzobne jazdy a sukromne si platim sam. Auto ma GPS, v podstate kazdy sukr.km zaplatim. S tymto nemam problem, nakolko firma mi dala auto na sukr.pouzitie (poistky,gumy nic neriesim ak nieco treba odovzdam kluce clovekovi z leasingu). Je to benefit. Z benzinu (vykon) by som sa tesil 1-2 mes. ale neskor by ma srala spotreba. Viac ako 1/2 su sukromne km. Diesel 1.6 nebude ziadny trhac ale myslim, ze ani benzin 1.5 nebude na tom nejako extra. Jazdil som 1,4 a ta ma vobec nepresvedcila ale ta nemalo 160k. Skoda, ze Mondeo konci a musi ist spat, 4 roky mi pridu malo vsak to nebude mat ani 80tis. Zrovna ekologicke to nie je.
rissman A musi ist mondeo spat leasingovke? Neda sa odkupit? My sme tak pred rokmi odkupovali manzelkine firemne auto domov, je ale pravda ze sluzobne mala zase ine. Ale keby preplacali km...
Čo to čo to? To akože fakt nová 2022 Mazda 2 bude toyota yaris s logom mazda? To že suzuki swace je v podstate corolla ešte berem lebo je to v ponuke suzuki akože "nový model" ale takto preonačiť zaužitý model mazda 2 na yarisku? Aj keď mazda 2 sa mi nikdy nepáčila a nový yaris sa mi páči, takže sa mi vlastne páči aj nová mazda 2?
Akože takéto niečo by nemuselo byť vôbec zlé copyrightwww.autocar.co.uk www.autocar.co.uk
Ale obávam sa že Mazda 2 bude na výber len ako hybrid v automate aby nejako doplnila mazďácke portfólio. V tom prípade je stále zaujímavejší klasický atmo Yaris s manuálom Uvidíme čo z toho kolabu časom vylezie a či vôbec
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Btw ja by som nechcel aby mi auto samé plachtilo. Som zvyknutý brzdiť motorom (kedy aj šetrím brzdy a spotreba je nulová) a brzdná sila tej 1.5ky už aj tak nebude moc veľká aby bolo potrebné plachtiť/vyraďovať do "neutrálu".
Pri tom nájazde by som volil naftu, i keď neviem koľko z tých 20-25k km ti preplatí firma...
Prechod z Mondea bude bolieť tak či tak. Rozdiel vo výbavách nepoznám (musíš zvážiť sám).
Ja mam skusenosti s aktivaciou skajlinku,ale ako vypli eurosporty a ctsport ,tak ich je*em😁
smerovky dam az ked budu ako sa hovori tuke a dal som tam Osram cool blue cena bola 135€ a vymena v servise bola najdrahsia 10 eurovych korun slovenskych
Ale obávam sa že Mazda 2 bude na výber len ako hybrid v automate aby nejako doplnila mazďácke portfólio. V tom prípade je stále zaujímavejší klasický atmo Yaris s manuálom