Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
no na skoda fore som cital ze od 2017 do FL pisu ze je lepsie drzat normu 508 lebo udajne sa mozu zhorsit hodnoty emisii. ten nas by mal byt pred FL ale myslim ze ten motor je identicky ako po FL
a teda velmi nerozumiem tomu pevnemu a premenlivemu intervalu
menit budem bud kazdy rok alebo po 15 tisic co vychadza cca kazdy rok
tiez pisu ze s pevnym servisnym intervalom je norma VW 502.00
co som nasiel normy 508 tak vsetky oleje su s viskozitou 0W-20 a to sa mi nejako nezda
lapalomakedze tomu autu menime olej my 1. krat, netusim co tam liali pred tym tak spekulujem
do mojho hyundaja tiez lejem helix ultra lebo to tak mam v servisnej knizke ale ja mam atmosferu bez priamovstreku a nie je ani z VW
ja chápem, mne predchádzajúci majiteľ ukázal svoj zápisník čo tam lial a kedy a ja som nevidel dôvod nepokračovať v tom istom oleji, keďže tomu vôbec nerozumiem a ani nechcem
0w20 pouzivam na toyote, ale ta doteraz jazdila tak 80km do mesiaca - cize jednu cestu ku kadernicke a jednu cestu na mihalince a iba na mihalnice sa to auto zohrialo.
U teba by som dal tu 504.00 - pokial s tym jazdis aspon z casu za cas aj mimo mesto, tak to nebude problem.
ja lejem do MBecky Castrol 5w-30. Ale pozri napr. aj Shell HX8 ECT 5W-30. S kazdou vymenou davam do stareho BG preplach, do noveho oleja BG aditiv + 1x az 2x za 15t km cistic palivoveho systemu tiez od BG.
mondzo, to je cielena reklama na BG alebo tomu naozaj tak veris? Ak clovek meni olej v rozumnom intervale tak preplach pred vymenou je vyslovene zbytocny. A ak je to jazdenka s neznamym stavom motora, tak preplach este aj moze sposobit velke problemy, takze urcite neodporucam. A davat do oleja aditivum je dobre akurat tak na rozhodenie / zhorsenie niektorych jeho vlastnosti.
Jezus nie nie, zle som to mal asi formulovat a nechcem zacinat tuto temu. Len za seba: ak je to PRAVIDELNE, tak to beriem ako prevenciu voci buducim problemom. I ked vplyv na problemy s motorom ma vela faktorov. Od toho ako s nim jazdis, kde s nim jazdis, kolko s nim jazdis, aku biosracku do toho capujes, ako sa staras ... takze kazdy podla vlastneho uvazenia . A koncim. Auta zatial jazdia bez problemov uz roky .
O takomto pripade som doteraz nepocul, ale stat sa to asi moze. Ale je to podmienene tym, ze do toho auta musel povodny majitel liat nejake patoky vytiahnute z dna nadrzi stavebnych strojov a pod. S normalnym palivom tankovanym na standardnej cerpacke by sa to stat nemohlo. Cize v konecnom dosledku to nie je chyba aditiva do paliva ale chyba toho, ze si kupil auto s neznamou historiou od nejakeho drzgrosa, co bol ochotny kvoli uspore na tankovani naliat do auta cokolvek. Btw. podobne problemy moze sposobit aj ten preplach motora pred vymenou oleja v zanesenom motore (mozu sa uvolnit väcsie kusy karbonu a inych usadenin a tie mozu pripchat niektore mazacie kanaliky a pri troche smoly pridrety motor a pod.).
Niekto skusenosti s toyota auris 2015, 1.6 Valvematic ? Ale kludne aj celkovo s toyotou ako takou? Ako sa to kazi, nekazi, hrzdzavie, spotreba, dojmy, vsetko 🧐
Spolahlivosti ci kazivosti sa bat nemusis, spotreba je tiez primerana (~7), ale urcite sa do nej posad, aj s pasaziermi, ktori sa budu vozit s tebou. Na to, ze je to kombik, je to dost male a stiesnene auto.
Svokor mal Yarisa 2008 1.4 D-4D, najazdené 160tis, vymenil ju v 2018 za nový Yaris 1.5 benzín a teraz to ide vymeniť za Rav4 hybrid...
Ani s jedným nebol v servise čo viem zo žiadnou poruchou, iba pravidelne výmeny a opravy po drobných burackach
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a teda velmi nerozumiem tomu pevnemu a premenlivemu intervalu
menit budem bud kazdy rok alebo po 15 tisic co vychadza cca kazdy rok
tiez pisu ze s pevnym servisnym intervalom je norma VW 502.00
co som nasiel normy 508 tak vsetky oleje su s viskozitou 0W-20 a to sa mi nejako nezda
do mojho hyundaja tiez lejem helix ultra lebo to tak mam v servisnej knizke ale ja mam atmosferu bez priamovstreku a nie je ani z VW
odtial beriem v podstate kazdy rok pre seba tak zoberiem naraz uz aj pre embecku
U teba by som dal tu 504.00 - pokial s tym jazdis aspon z casu za cas aj mimo mesto, tak to nebude problem.
https://obchod.damoslovakia.sk/shell-helix-hx8-ect-5w-30-5l/
auto jazdi pomerne casto dialnicu cize tu problem nebude
Studuj
je to Toyota atmosfera takže len meniť olej a spotrebné veci a viac riešiť nemusíš,skôr je to typ auta čo sa veľmi v bazáre neohreje...
Ani s jedným nebol v servise čo viem zo žiadnou poruchou, iba pravidelne výmeny a opravy po drobných burackach