Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
pozri, cez vianoce som predal superba ktory bol v rodine tri roky. kupeny bol za 12k isiel z domu za 18k kedze je ina doba a ine ceny jazdeniek. pekne v tichosti bez fora.
pytal som sa na forach aku cenu kto by odporucil. nikto nic. hodil som inzerat s cenou a uz vraj prestrelena opytam sa aj teba teda. kolko by si navrhoval tam hodit?
Nizka vybava, bohuzial oturbena verzia (ten motor zerie olej ako divy (ak este nezacal coskoro zacne) nad 60,000km kusky bezne spapaju 4litre oleja za 5000km ?ten nizky najazd (prepokladam kratucke jazdy) za tie roky priam krici problemom s rozvodovym remenom takze urcite cim skor urobit rozvody… potom take detaily ako zadne okna na svihadla, absencia laktovej opierky…
jedine co to zachranuje je pridana hodnota automatickej prevodovky… ale je to predfacelift…. Viac ako 10k by som za to nedal ?
A nech to nikto neporovnava s aktualnym pofaveliftom… to ma v zaklade fullled a to samozrejme navysilo cenu…
Tento kus je fakt zaujimavy len tym automatom… ale uprimne pri tomto motore by som mal vacsiu doveru k autu s vyssim najazdom ako s nizsim prave koli mokrym rozvodom
Ale je to tvoje auto predavaj si to za kolko chces ?
Majitelia starsich BMW X6M pindali jak chore vrany na 8valec co zral zhruba 1liter na 1000km ? a niekomu to pride ok pri trojvalci? ??
Akoze sorry ale ten teojvalec ma komplet olej v motore v objeme 3,3 litra. Takze kazdych 4000km vlastne “vymenis” komplet olej v motore ??
Ja mam tu atmosfericku verziu… tiez papa olej ale podstatne menej… 2-3 litre na 10000km a uz aj to mi pride dost ? pri mojom najazde by som rocne do tej oturbenej verzie oen dolievanim musel naliat 30-35litrov oleja (mimo vymenu) ?
Tak ja som mal raz škodu105, tam som dolieval liter na 100km... Potom som mal žigu, tam som nemusel na 5tkm (výmena oleja) doliať nič a do kanga takisto. Voyager tiež zatiaľ drží hladinu
doba dolievania sa vratila. nove VG TDI cka tiez sa chvalia majitelia, komu zere menej oleja hlavne tie 135kW
ja som nechcel nikoho kritizovat za cenu, kazdy si da aku chce, mna to len stve z jedneho prozaickeho dovodu, chcel som skusit ine auto, a bohuzial vdaka tomu raketovemu narastu, je vsetko nedostune, co by pred par rokmi bolo v pohode zaplatitelne...
Toyota 1.8 hybrid - za 15000 km do vymeny sa ani nepohne a to je tam prosim pekne 0W20
Ford focus 1.6 atmosfera to iste
Citroen C5 2.0 benzin - tlacilo to olej cez tesnenia na vikach ventilov, ktore Francuz navrhol tak inteligentne, ze boli ich neoddelitelnou sucastou. Tusim 200E/kus... Vydrzalo to hadam aj 3 roky.
Kedysi firemna Octavia 1.8TSI - tabulkovo liter na 1000 km.
Koncern VW tusim dlhe roky dava do manualov, ze spotreba do 1 litra / 1000km je to v norme.
To sa ale samozrejme bezne nedeje, boli niektore najma prve verzie TSI, kde to naozaj nebolo dobre.
Mne sa u TDI tak v polovici pripadov stane ze v ramci 30tis intervalu sa doleje pol litra.
U TSI si za za poslednych 10 rokov take nepamatam (mame v blizkej rodine 6 TSI).
tak to s tým pribúdajúcim "olejom" je dnes hlavne problém malých turbobenzínov... keď to ľudia po meste točia na nízkych otáčkach, dochádza ku kondenzácii benzínu na stenách valcov, ktoré následne krúžky zotrú dole do oleja... problém je ak by človek jazdil iba krátke trasy po meste a nebol by čas olej "prehriať", potom olej "pribúda"...
ono za normálnych okolností sa ten benzín odparí, lenže je tam aj druhá vec, že benzín voči oleju pôsobí ako rozpúšťadlo a tam tá (dlhodobá) zábava začína... preto do serv. knižiek píšu, že výmena oleja po 15 tis. km, a ak je auto prevádzkované ako taxi, alebo mestské, že interval treba skrátiť na 1/2 a to nikto nerobí, a potom sa hádaj o reklamáciu motora (pozrú na online register jázd a si v "kýbli")
Priamy vstrek, podtáčaný motor, lebo všade novinári sa sťažujú, že auto točí "astronomických" 2200 otáčok pri 90km/h, tak ľudia sú zblbnutý a netočia viac ako 2000rpm, zlé výmeny oleja, ak sa k tomu prirátajú krátke cesty po meste do 5km, tak je problém je na svete. Poznám ľudí, ktorých benzínové auto videlo 3000rpm len na emisnej a auto má nabehaných kľudne aj 80+ tisíc km. Tí, čo majú diesel, tak horná hranicami je 2200-2300rpm.
ked som googlil, lebo tu mazdu 3 nemam, ale nieco sa crtalo tak... diesel 1.6 pozicany od Ford/volvo, 2.0 vyvinuty komplet v mazde, ale nemaju zasadne konstrukcne chyby a ani v recenziach som nenasiel zasadne hlasky o nespolahlivosti. Opakovala sa len kvalita paliva a zanasanie olejovej vane no a riedenie oleja palivom. Inak si myslim, ze problemy porovnatelne s ktorymkolvek autom. Okrem toho, podvozok Fiesty, cize to muselo ist celkom fajn. Ale neobhajujem to auto, stale je to japončík, bud milujes, alebo nie
presne tak, napr. dieslova mazda 3.
Pri kupe je potrebne kontrolovat rysku oleja, ci sa nenachadza nad max, lebo potom problem
Dovolim si ťa poopraviť, pretože zrovna takto vznikajú celkom zbytočne dezinpretacie. Stúpanie oleja nad rysku Max nie je chyba, je to vlastnost motora.
Nastáva tomu preto, lebo pri regenerácii Dpf sa olej riedi naftou. Podstatné je, aby olej nestupol nad rysku X.
Preto je dôležité meniť pravidelne olej, ešte urgentnejsie ako pri iných motoroch a následne používať originál mazda olej (aspoň ja tak v dobrej viere na základe mojich informácií robim)
Co sa týka naftových Mazd, tie vybavené 2.2 motorom mzr-CD bývajú problémové pri zanedbani údržby a nepochopenia / ignorovania špecifík používania motora.
a to neni vsetko. to neni len to, ze ten benzin nasteka do oleja, ale aj to, ze ten olej sa pri tom poskakovaní po meste dostatocne neprehreje. preto to co tam nasteka sa nasledne ani neodpari. ak niekto dlhe minuty cruisuje pri 100 km/h na 2200 ot./min je aj pre ten priamovstrekovy motor uplne najmensi problem.
ked sa šolíchate s priamovstrekom po meste, tak mu treba aspon raz za tyzden poriadne "stupit na mandle" na okreskach alebo na dialnici.
okrem toho, karbonovat bude kazdy benzinovy priamovstrek. kazdy. zalezi aj od pouzivatela, ze ci viac, ci menej.
ale aby sme vas nevideli potom na fb policie s nadpisom dalsi cestny pirat. s rozumom treba. nikoho nenabadam porusovat pravidla cestnej premavky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pytal som sa na forach aku cenu kto by odporucil. nikto nic. hodil som inzerat s cenou a uz vraj prestrelena
jedine co to zachranuje je pridana hodnota automatickej prevodovky… ale je to predfacelift…. Viac ako 10k by som za to nedal ?
A nech to nikto neporovnava s aktualnym pofaveliftom… to ma v zaklade fullled a to samozrejme navysilo cenu…
Tento kus je fakt zaujimavy len tym automatom… ale uprimne pri tomto motore by som mal vacsiu doveru k autu s vyssim najazdom ako s nizsim prave koli mokrym rozvodom
Ale je to tvoje auto predavaj si to za kolko chces ?
Akoze sorry ale ten teojvalec ma komplet olej v motore v objeme 3,3 litra. Takze kazdych 4000km vlastne “vymenis” komplet olej v motore ??
Ja mam tu atmosfericku verziu… tiez papa olej ale podstatne menej… 2-3 litre na 10000km a uz aj to mi pride dost ? pri mojom najazde by som rocne do tej oturbenej verzie oen dolievanim musel naliat 30-35litrov oleja (mimo vymenu) ?
ja som nechcel nikoho kritizovat za cenu, kazdy si da aku chce, mna to len stve z jedneho prozaickeho dovodu, chcel som skusit ine auto, a bohuzial vdaka tomu raketovemu narastu, je vsetko nedostune, co by pred par rokmi bolo v pohode zaplatitelne...
Ford focus 1.6 atmosfera to iste
Citroen C5 2.0 benzin - tlacilo to olej cez tesnenia na vikach ventilov, ktore Francuz navrhol tak inteligentne, ze boli ich neoddelitelnou sucastou. Tusim 200E/kus... Vydrzalo to hadam aj 3 roky.
Kedysi firemna Octavia 1.8TSI - tabulkovo liter na 1000 km.
Krovinorez a pila defaultne tusim 1:40
Pri kupe je potrebne kontrolovat rysku oleja, ci sa nenachadza nad max, lebo potom problem
To sa ale samozrejme bezne nedeje, boli niektore najma prve verzie TSI, kde to naozaj nebolo dobre.
Mne sa u TDI tak v polovici pripadov stane ze v ramci 30tis intervalu sa doleje pol litra.
U TSI si za za poslednych 10 rokov take nepamatam (mame v blizkej rodine 6 TSI).
No a teraz takyto: motor olej žerie ako sviňa, zároveň sa do oleja dostáva palivo.... máš dva problémy, ale vlastne nemáš probléma ?
ono za normálnych okolností sa ten benzín odparí, lenže je tam aj druhá vec, že benzín voči oleju pôsobí ako rozpúšťadlo a tam tá (dlhodobá) zábava začína... preto do serv. knižiek píšu, že výmena oleja po 15 tis. km, a ak je auto prevádzkované ako taxi, alebo mestské, že interval treba skrátiť na 1/2 a to nikto nerobí, a potom sa hádaj o reklamáciu motora (pozrú na online register jázd a si v "kýbli")
Niečo veselšie, celkom čiperný dôchodca, za 20 rokov najazdiť 308 000km https://auto.bazos.sk/inzerat/149412710/citron-c5.php
ked som googlil, lebo tu mazdu 3 nemam, ale nieco sa crtalo tak... diesel 1.6 pozicany od Ford/volvo, 2.0 vyvinuty komplet v mazde, ale nemaju zasadne konstrukcne chyby a ani v recenziach som nenasiel zasadne hlasky o nespolahlivosti. Opakovala sa len kvalita paliva a zanasanie olejovej vane no a riedenie oleja palivom. Inak si myslim, ze problemy porovnatelne s ktorymkolvek autom. Okrem toho, podvozok Fiesty, cize to muselo ist celkom fajn. Ale neobhajujem to auto, stale je to japončík, bud milujes, alebo nie
Dovolim si ťa poopraviť, pretože zrovna takto vznikajú celkom zbytočne dezinpretacie. Stúpanie oleja nad rysku Max nie je chyba, je to vlastnost motora.
Nastáva tomu preto, lebo pri regenerácii Dpf sa olej riedi naftou. Podstatné je, aby olej nestupol nad rysku X.
Preto je dôležité meniť pravidelne olej, ešte urgentnejsie ako pri iných motoroch a následne používať originál mazda olej (aspoň ja tak v dobrej viere na základe mojich informácií robim)
Co sa týka naftových Mazd, tie vybavené 2.2 motorom mzr-CD bývajú problémové pri zanedbani údržby a nepochopenia / ignorovania špecifík používania motora.
Naopak, 2.2 skyactiv je časovaná bomba.
ked sa šolíchate s priamovstrekom po meste, tak mu treba aspon raz za tyzden poriadne "stupit na mandle" na okreskach alebo na dialnici.
okrem toho, karbonovat bude kazdy benzinovy priamovstrek. kazdy. zalezi aj od pouzivatela, ze ci viac, ci menej.