Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Našťastie nie z môjho vrecka. Je vysoko pravdepodobné, že taký turbodiesel s 200 tis. km (čo pri dovezených jazdenkách nie je problém) čaká veľa opráv - čerpadlá, vstrekovače, spojka, turbo. To už nie sú motory robené na pol milióna km ako hladké diesle.
svätá pravda.a keď si aj vezmeš cenový rozdiel medzi naftovým a benzínovým autom tak sa nafta oplatí len pri naozaj veľkých nájazdoch. pre bežných vodičov je myslím v dnešnej dobe benzín výhodnejší, len nechápem prečo toľko ľudí podlieha nafte.
heh tak to ja uvazujem nad dieslakom tak 4-5 rokov starom, najazdene tak 70-90tis km.. a jazdit budem cca 50km do roboty a 50 km z roboty asi 4-5x do tyzdna..
a preco tak velmi chces diesel? este si to premysli. ja by som radsej brat kultivovanejsi, tichsi, pouzitelnejsi a lacnejsi benzinovy motor.1. benzinove jazdene auto kupis lacnejsie(skus si vypocitat, po kolkych km sa Ti vratia peniaze z kupy dieslu na palive)2. motor je jednoduchsi, menej nachylny na poruchy, zvysok uz podla svojich sympatii, ale take TDi by som si rozhodne nekupil:))
tak kukam aj benziny.. ale benzin tak do 50-60tis. km.. auta nejako extremne nesledujem ale mam pocit ze diesle viac vydrzali.. ale v podstate nebranim sa ani benzinu nejakej 1.4-1.6..
vedel by si dat aj nejaku konkretnu znacku resp model? zatial su v hre VW, seat, mozno skoda alebo nejaky japonec.. a neviem ako s francuzmi (peugeot, renault.. citroen urcite ee)
Asi najlepší súčasný motor od VW bol (je?) benzínové 1,8 T. Známi na ňom najazdili 270k bez nejakej poruchy a stále jazdí. Z počutia si ho aj iní majitelia chvália.
Bol (je) - 160 tis. km a v podstate furt ide... Okrem preventívnej výmeny rozvodového remeňa nebolo do motoria siahnuté.
Kolega však mal problém s turbom - ostala len hriadeľka, lopatky sa rozptýlili vo výfuku, musel meniť po cca 80 tis. km.
Druhý kolega mal problém s prkotinou, také malé nič, je to snímač plniaceho tlaku vzduchu, ale stálo ho to cez 10 tis. Sk.
Ale inak tiež bez problémov - prvý najazdil okolo 200 tis. km, o tom druhom neviem, už som ho dávno nevidel.
CraObs...udavanym najazdenym km moc never ja ked som pozeral auta, vzdy som sa predavajuceho opytal ci je ochotny ist pred predajom "napojit" auto na pocitac v autorizovanom servise a podla toho som triedil uz na zaciatku
Tak na tej asi nebolo turbo... Vymeníš tú srandičku a máš zo 150 koňového motora (110 kW) 180 koňový - len zvýšením plniaceho tlaku vzduchu. A znižením životnosti motora...
nie som velmi zastanca dodatocnych prerabiek, ale napr. subaru ponuka auta na plyn priamo od dovozvu, to by som bral.len rezervu musis vlacit po kufri co zabere dost miesta.a ten smrad z plynu...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vedel by si dat aj nejaku konkretnu znacku resp model? zatial su v hre VW, seat, mozno skoda alebo nejaky japonec.. a neviem ako s francuzmi (peugeot, renault.. citroen urcite ee)
http://www.autoweb.cz/autonovinky/tyden-s-naftou-diesel-z-druhe-ruky-je-past-na-kupujici/articles.html?id=11624
urcite nie su tie clanky dokonale, ale na taku malu ilustraciu stacia.
Kolega však mal problém s turbom - ostala len hriadeľka, lopatky sa rozptýlili vo výfuku, musel meniť po cca 80 tis. km.
Druhý kolega mal problém s prkotinou, také malé nič, je to snímač plniaceho tlaku vzduchu, ale stálo ho to cez 10 tis. Sk.
Ale inak tiež bez problémov - prvý najazdil okolo 200 tis. km, o tom druhom neviem, už som ho dávno nevidel.
vola sa to snimac hustoty vzduchu