Lokalizácia
Formulár sa odosiela
aj zlato straca

mozno diamanty :)
Zobraziť komentár 29.04.2009 - 22:08:31
00
Práve zlato je to pravé orechové.Čína ho nakupuje vo veľkom a má najväčšie zásoby.
Zobraziť komentár 29.04.2009 - 22:20:18
00
Zlato vždy malo , má a aj bude mať hodnotu ale podľa mňa by si musel nakúpiť zlaté tehly aby si si mohol povedať , že investujem do zlata a nie prstene a retiazky :mrgreen: Zostávajú Ti už len tie ponožky :lol: :lol: :lol:
Zobraziť komentár 29.04.2009 - 22:28:41
00
lubik, to sa mylis...
aj tie prstene a retiazky budu mat o XX rokov ronvaku hodnotu ako teraz... pretoze su zo zlata!
hodnota penazi pojde dole.... ale hodnta zlata zostane, respektive nepojde tak dole ako idu peniaze.
Zobraziť komentár 29.04.2009 - 22:41:59
00
pri zlatej tehle neplatíš pridanú hodnotu za umeleckú prácu ako pri retiazke. A zlatá tehla sa ľahšie píli, keď treba na chleba a prachy nefungujú. :mrgreen:
do diamantov by som nešiel. Sú menej likvidné voči zlatu.
Zobraziť komentár 29.04.2009 - 23:25:58
00
Zlato bolo ako platidlo od nepamati. A to s tými retiazkami som myslel obrazne - možeš vykúpiť všetky záložne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 04:48:32
00
Chlapci, chcem Vám iba pripomenúť, že ani zlato, ani diamanty a ani ponožky neriešia, ako vhodne uchrániť peniaze, ktoré tak či tak odvádzate či budete odvádzať na dôchodkové poistenie. Zlato, ponožky či diamanty, podobne ako III. pilier, môžete ukladať navyše k tym peniazom, ktoré musíte odvádzať do dôchodkového poistenia a o ktorých hodnote sa vedú debaty o II. pilieri. Takže to nebude tak, že nebudem odvádzať peniaze do II. piliera a namiesto toho budem kupovať zlato, lebo peniaze, ktoré nebudete odvádzať do II. piliera, pôjdu do I. piliera a to zlato musíte kupovať z nejakých iných peňazí.

EDIT: Pri určitom zjednodušení existuje veľmi špecifický spôsob, ako neodvádzať (necelú) polovicu dôchodkového poistenia ani do I. ani do II. piliera, ale ten nie je dlhodobý: keď ste v II. pilieri a ste nezamestnaní, tak nemusíte platiť tú časť do II. piliera, ale potom sa vám samozrejme nenavyšuje II. pilier, čo sa prejaví o pár desiatok rokoch menším dôchodkom. Takýto postup by mal význam, keby ste boli naozaj dlhodobo nezamestnaní (desiatky rokov) a pritom si sporili do nejakého komerčného produktu, keďže komerčné produkty môžu mať (a nemusia) vyšší výnos ako II. pilier. Ale to je len teória...
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 06:41:19
00
... Takže to nebude tak, že nebudem odvádzať peniaze do II. piliera a namiesto toho budem kupovať zlato, lebo peniaze, ktoré nebudete odvádzať do II. piliera, pôjdu do I. piliera a to zlato musíte kupovať z nejakých iných peňazí.

ja som narazal na ine...
kto mi zaruci ze 100 eur bude mat o XX rokov rovnaku hodnotu ? co ked 100 eurovka bude mat o XX rokov hodnotu ako ma dnes 50 eur? (rozumej co dnes kupim za 100 eur, o XX rokov budem kupovat za 200Eur) ? kdezto za zlato, ktore dnes kupim za 100 eur, dostanem o XX rokov 200eur. (cisto teoreticky) ... mal som na mysli inflaciu... v podstate to znamena, ze nedostanem za zlato viac (i ked 200 eur je viac ako 100eur... no o XX rokov bude hodnota penazi ina), dostanem stale tolko, kolko som do neho investoval... a nie menej.

dobru mam teoriu ? :twisted:
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 07:11:19
00
ja som narazal na ine...

dobru mam teoriu ? :twisted:

V uplne najjednoduchsej principialnej rovine mas samozrejme dobru teoriu :-)

Akakolvek investicia je vsak vzdy riziko a treba si to vzdy pamatat, nikto ti nezaruci nic (a vyvoj v poslednom roku skutocne nabural po desatrocia zauzivane nazory, co je bezpecne a co nie). No a konieckoncom ani vlastnictvo zlata nie je 100% bezpecne a naklady su vysoke - zlato moze stratit hodnotu (za posledny rok stratili hodnotu rozne "pevne" komodity) prave vtedy, ked ho budes potrebovat premenit na peniaze, mozu Ti ho fyzicky ci podvodom ukradnut, jeho skladovanie a poistenie je iste velmi drahe, atd atd ... Nikto Ti nic nezaruci :-)

Ja len, ze debata bola o II. pilieri, nie o III. pilieri a jeho alternativach :-)

Naposledy upravil Jaroh dňa 30.04.2009 - 08:55:39, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 30.04.2009 - 07:59:25
00
jaroh, samozrejme...
dalsia vec je investicia do pozemkov... jeho skladovanie je lahke, a financne nenarocne :)
no na druhu stranu, vsetci dobre vieme, ze ceny nehnutelnosti a pozemkov momentalne klesaju... ale, je to tiez lepsie riesenie ako odkladat eura do ponozky :)

no ale o tom uz naozaj nieje tato tema... ;)
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 08:47:07
00
To nie je argument tadeáš..Fondy nevynášajú.Možno tak konzervatívne čiastočne.každá dss ti predsa dá možnosť si cez net skontrolovať svoj účet.Tam hneď zistíš či skutočne zarábajú,alebo nie.Pozrieš hodnotu dôchodkovej jednotky a je vybavené.

:roll:
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 10:10:56
00
Jaroh,vieš mi povedať,ako to so mnou vyzerá keď som na materskej dovolenke?Už skoro 4 rok..
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 12:00:44
00
dalsia vec je investicia do pozemkov... jeho skladovanie je lahke, a financne nenarocne :)
no na druhu stranu, vsetci dobre vieme, ze ceny nehnutelnosti a pozemkov momentalne klesaju... ale, je to tiez lepsie riesenie ako odkladat eura do ponozky

Prípadne ti ich ešte môže niekto znárodniť ... :D
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 12:04:21
00
...ale ten pocit,že ti ide cez záhradu diaľnica je nenahraditeľný.
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 12:06:20
00
V uplne najjednoduchsej principialnej rovine mas samozrejme dobru teoriu :-)

Akakolvek investicia je vsak vzdy riziko a treba si to vzdy pamatat, nikto ti nezaruci nic (a vyvoj v poslednom roku skutocne nabural po desatrocia zauzivane nazory, co je bezpecne a co nie). No a konieckoncom ani vlastnictvo zlata nie je 100% bezpecne a naklady su vysoke - zlato moze stratit hodnotu (za posledny rok stratili hodnotu rozne "pevne" komodity) prave vtedy, ked ho budes potrebovat premenit na peniaze, mozu Ti ho fyzicky ci podvodom ukradnut, jeho skladovanie a poistenie je iste velmi drahe, atd atd ... Nikto Ti nic nezaruci :-)

Ja len, ze debata bola o II. pilieri, nie o III. pilieri a jeho alternativach :-)

Vsetko je riziko. Aj nič neurobiť je riziko. No v case, ked peniaze nemaju viazanie na zlato, je to pravdepodobne najlepsi sposob ako sa vyhnut strate. Investicia do zlata nie je o vynose, ale ako nestratit aktualnu hodnotu. Teraz co čína po tichu nakupila zlato a mudro, lebo sa zbavila dolarov, ktore budu coskoro bezcenne, bude investicia do zlata coraz aktualnejsia.
http://dolezite.sk/Cina_potichu_zvysila_svoje_zlate_rezervy.html
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 12:35:13
00
keyboard_arrow_up