Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Prípadne ti ich ešte môže niekto znárodniť ... :D

na to mame medzinarodne sudy ;)
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 12:50:49
00
Za tie peniaze, co si si v II. pilieri nasporil, si kupis dochodok (anuitu), t.j. nejake mesacne vyplaty bez obmedzenia casu az do Tvojej smrti...

mudro vravis, Jaroh :wink: , len doplnim, ze pokial viem, tak toto je iba jedna alternativa, vyplatenie casti nasporenej sumy v DSS v den dosiahnutia dochodkoveho veku je druha, pricom si mozem vybrat aj alternativnu ponuku poistovne na dozivotnu rentu, nie len v DSS, resp. hladat ine formy investovania... a to si pripocitam k dochodku zo Socialne poistovne

len pre zaujimavost zopar mudrlantom chcem pripomenut, ze za poslednych 100 rokov boli v priemere najvyssie vynosy dosiahnute v akciovom trhu, nie na komoditnom, ani na trhu nehnutelnosti, ani statnych obligacii - samozrejme ze to plati v priemere, nie vytrhnute z kontextu casu a priestoru - a musim uznat, ze aj mna tato studia/prepocet velmi prekvapil. Hlavne treba zohladnit nie len vplyv inflacie, ale aj obstaravacie naklady, ako aj naklady na predaj, likviditu daneho aktiva a transakcne naklady (napr. pokial si prenajmem uschovu zlata v banke, mozno ostanem prekvapeny po 20tich rokoch kolko mi ostalo z povodnej hodnoty ulozeneho zlata)

Cela tato tema je v zasade o tom, ci sa spolieham, ze stat za mna vsetko urobi, alebo sa ciastocne o to pricinim - a z toho vyplyva kazdeho rozhodnutie (kedze nevieme odhadnut vyvoj trhov ani politiky ani demografie dopredu (pricom demografia ma pravdepodobnost najmensej odchylky v buducom vyvoji), tak sa aspon pozriem na vyvoj dozadu, ked vidim dochodok mojej mamy, ktora cely zivot bola v 1. pilieri, tak mi je na zaplakanie - uz len preto sa nechcem 100% spoliehat na stat)

Pytam sa, kto a kolko resp. z coho bude prispievat do Socialnej poistovne o 20 - 30 -40 rokov, ked my pojdeme do dochodku?

Naposledy upravil Dudo dňa 30.04.2009 - 13:20:22, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 30.04.2009 - 13:07:05
00
dudo: o 20-30-40 rokov budú prispievať cigáni.... :D
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 13:19:05
00
Ja som vstúpil do II. piliera len kvôli jednej veci. Život sa neuveriteľným spôsobom zrýchlil a mám pocit, že v tomto tempe a strese sa málokto dožije dôchodku, zvlášť, keď demografická krivka stúpa len cigánskej zatiaľ "menšine" a tí, ako všetci vieme, žiadne HDP nevytvárajú. Takže vek odchodu do dôchodku kvôli nelikvidnému I. pilieru sa bude len zvyšovať.
Peniaze z II. piliera, ktoré si ja už neužijem, dostane moja dcéra. Z I. piliera by nedostala ani pohľadnicu na vianoce.
Uznávam, že je to trochu morbídna teória, ale mne sa zdá dosť reálna.
"Fidel Castro vo verzii beta" síce vykrikuje všelijaké hlášky o výdavkoch spoločností, ktoré spravujú II. pilier, ale na druhej strane zabúda na to, že pri rozbehu firmy sú zvýšené investície a to sa týka akejkoľvej firmy, nie len dôchodkovej a zároveň akosi zabúda spomenúť 2 miliardový dlh, ktorý štátna sociálna poisťovňa vytvára svojím skvelým hospodárením.
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 13:19:30
00
Takže vek odchodu do dôchodku kvôli nelikvidnému I. pilieru sa bude len zvyšovať...

toto si mudro povedal, moj nazor je, ze stat bude "nejake" dochodky garantovat, ale aby sucasni rovesnici neboli prekvapeni, ked dochodkovy vek sa posunie na 75 rokov - toto je odpoved na moju otazku, kedze sa demografia zhorsuje a dane resp. odvody, aj po zvyseni, nebude mat kto odvadzat... :(

Tadeas - to si cital nejake nove scifi? :P
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 13:24:37
00
dudo: jedného dňa im to dojde že musia pracovať, inak pokapú od hladu, čo by nebolo vôbec na škodu.... :twisted:
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 13:31:17
00
dudo: jedného dňa im to dojde...

ty optimista jeden :mrgreen: to je rovnaka pravdepodobnost ako to, ze Fico vstupi do 2. piliera a Kako1 pochopi rozdiel medzi lavicou a pravicou...
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 13:40:34
00
tadeas: nedôjde :(
Kým zakaždým, keď otrčia ruku a dostanú peniaze, keď zničia jeden byt a dostanú druhý... kým to takto bude fungovať, nikdy sa nebudú starať o to, kto na nich robí.
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 13:43:19
00
JA chcem byť cigánka.. :twisted: vždy sa im niečo nové obtre,aj keď to nanovo zlikvidujú... :idea: a ešte sú chudáci..
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 13:46:41
00
No ale keď naša generácia pôjde do dôchodku a budeme vymierať tak..... :twisted: krásny to sen....
A presne ako tu bolo písane, keď si tie peniaze neužijem ja tak aspoň moje deti... Keď už väčšina z nás ma hypotéky na x rokov a v podstate sme zadlžili aj naše deti, nech majú niečo k dobru...
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 13:48:04
00
dudo: jedného dňa im to dojde že musia pracovať, inak pokapú od hladu, čo by nebolo vôbec na škodu.... :twisted:

vyzeru jeden stat...pojdu do druheho...a ked vyzeru uz uplne vsetky tak skapu aj oni
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 14:11:28
00
Nechcem tu byť za najväčšieho pesimistu, aj keď sa hovorí, že pesimista je len dobre informovaný optimista 8) , ale pred takými dvadsiatimi rokmi bol infarkt typický pre vekovú hranicu 50 až 60 ročných mužov. Dnes vďaka stresu, pracovnému tempu, životnému prostrediu, štýlu stravovania... nie je problém dostať infarkt v 25-ke.
Čo sa týka údených slovákov, tak tí by pochopili veľmi rýchlo. Stačilo by, aby práva a povinnosti platili pre všetkých rovnako a odstránila sa ich pozitívna diskriminácia. Nič viac a nič menej.
Znamená to, aby si všetci byty kupovali a nie niektorí dostávali, aby za trestné činy hrozil všetkým trest, aby sociálne dávky boli za prácu a nie za to, že som sa narodil... je veľa deformácií, ktoré treba naprávať.
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 14:16:20
00
tadeas: nedôjde :(
Kým zakaždým, keď otrčia ruku a dostanú peniaze, keď zničia jeden byt a dostanú druhý... kým to takto bude fungovať, nikdy sa nebudú starať o to, kto na nich robí.

Keby aspoň otrčili,ale už ani otrčiť nechcú... 8)
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 17:48:04
00
No ale keď naša generácia pôjde do dôchodku a budeme vymierať tak..... :twisted: krásny to sen....
A presne ako tu bolo písane, keď si tie peniaze neužijem ja tak aspoň moje deti... Keď už väčšina z nás ma hypotéky na x rokov a v podstate sme zadlžili aj naše deti, nech majú niečo k dobru...
Pravda , pravda. :idea:
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 20:56:47
00
neviem ako je to s tym dedenim na deti ,mam dojem ze peniaze dostanu az ked dovrsia dochodkovy vek, to vam nikto nepovedal ked vas lanarili
Zobraziť komentár 30.04.2009 - 22:31:50
00
keyboard_arrow_up