Druha kolobka, cestny pretekarsky special, takisto vystuzeny vnutornymi vystuhami, hmotnost 1750 gr.
Dufam ze soklove listy obstoja v silne kritickom prostredi MTBikerovej komunity...
Tak sa aj ja pochválim. Nemám síce žiadne prvé miesto, ani to možno pre niekoho nie je nič špeciálne.
Týmto blahoželám ddemovi. Nemám pretekárske ambície.
Dnes som spravila svoju prvú 50km trasu za presne 5hod aj s prestávkami. A áno, na Mastrovi. (Blatníky čakám nové, tieto som nahodila len kvôli očakávanej vode po ceste. Tak sa prosím len zasmejte
Počasie sa vydarilo. Od vetra, snehovej chumelice, (rovno 3x) zasa slniečko, mrholenie so slnkom a asi polovica trasy protivietor. Len dúha dnes chýbala. Ale otestovala som predný nosič, svoje nohy, oblečenie. Vyvetrala som si hlavu ponaťahovala celého človeka.
Len sa tu chválim, vy ma pochopíte.
Ďalšia méta 75km za deň.
by the way...novy majitel z Plzne urobil taketo krasne zabery Ultima U13
Potom sme ta radi spoznali... a v tejto nasej teme ti uz asi nemame co ponuknut... :/
Už to bol rok, čo som skusmo kúpila prvú kolobežku. Chcem sa podeliť, čo mi tento rok dal, alebo vzal.
Možno nerozhodným pomôže. Pre skúsených - nečítajte ďalej, je to také moje znuvuobjavenie Ameriky.
Súhrn:
- najazdené 903,24km na troch kolobežkách, bez defektu
- najčastejšia otázka okolia - nebolí ťa tá jedna noha?
- začala som so supermarketovou - Arcore shorty- nekupujte, ak sa chcete venovať kolobežkovaniu, po necelých 10 km výmena za inú
- táto ide ťažko, vysoko stupátko
- výhoda - nízka cena, ako prepravný prostriedok vo veľkom areály OK, na šport nie
- kúpa bazárového Mibo Master - vojde mi poskladaná do kufra [Getz], láska na prvý kop
- obratný malý stroj, každý sa za ním otočí
- znesie aj predný nosič
- som nízka, nevadia mi nízke riadidlá, môj sa na nej hrbil
- stupátko "proklate nízko", ale dosť vysoko na to kadiaľ jazdím
- ale koleso zapadlo do každej jamy, vyvinula som slalomovú jazdu po kopaničiarských cestách - kde nie je hrb, tam je jama
- chcela som na Mastrovi dat 1000km za rok, ale môj drahý ma prekvapil a dostala som Mibo GT Split - Feferónka
- láska na prvý kop, teda ak sa to môže znova, Master je odvtedy odložený, ale už viem koho poteší
- veľké kolesá - veľká zábava, vyššia cestovná rýchlosť
- Feferónka mi tiež vojde do kufra - bez predného kolesa - oveľa pohodlnejšia jazda, vzpriamenejší postoj
- stupátko rovnako nízko, avšak lepšia prejazdnosť nerovností
Postrehy
- radšej si priplatiť, alebo kúpa bazárovej kolobežky, vyplatí sa
- do chladného počasia sa mi osvedčila na hrudi zateplená bežkárska bunda, dlhé zjazdy a protivietor sú už znesiteľné
- objavila som praktickosť športovej sukne so šortkami
- zrkadielko na prilbu do premávky - vidím čo je za mnou
- nebudem jazdiť ťažký terén
- nedávno som tu niekde čítala - "nie je kopec, ktorý by sa nedal vytlačiť" a "vietor je len prezlečený kopec" - súhlasím
- jazda po rovine je nudná
Klady
- kondička - prvé km boli ťažké, teraz pohodička
- spoločne aktívne strávený čas s mojim
- super cvičenie k sedavému zamestnaniu - problém s kolenom pri turistike, na kolobežke nebolí
- spoznávanie okolia - vďaka kolobežke si viac všímam okolie kadiaľ chodíme, pri výletoch autom som to moc neriešila
- pozornosť okolia - ešte stále málo kolobežkárov v okolí
Zápory
- trochu financií muselo na športové oblečenie a výbavu - je rozdiel jazdiť v bavlnenom tričku a v funkčnom oblečení
- venujem tomu čoraz viac času, už sú mi krátke výlety do 2hod málo, spontánne predlžujeme trasy
Vízie
- absolvovať veľký niekoľko dňový výlet na kolobežke
- nájsť si viac času
Toľko môj rok na kolobežke. Ďakujem za pozornosť.
Nakoniec som bez problemov obhajil SK majstrovsky titul a celkovo to vydalo na 3 miesto. Nie celkom mi vyhovuju dojazdy - sprinty v zjazde.
104 km, 1499 m vyskovych...
O etapu pred cyklistami.....
Vuelta a España. Již zítra. Tento prestižní závod spolu s Giro d'Italia a Tour de France tvoří svatou trojici cyklistických závodů. Jenže už dnes ráno za kuropění vyrazilo 8 statečných na koloběžkách na stejnou trasu. Vždy o den dříve, než peleton na kolech. Vše oficiálně provázané s pořadateli vuelty. A za tím vším pořadatelé akce z Turnova - Tomáš Hájek a Blanka Hájková. Držme palce nejenom závodníkům, ale i pořadatelům.
Osm statečných - Leoš Kafka, Marčáno Marčáno, Tomáš Zíma, Bolek Žemlík, Karel Cvalin, Michal Veselsky, Václav Obrtlík a Ivan Urban.
https://kickspain2025.eu/
Ale deje sa este jedno zaujimave podujatie. Prave prebieha pokus o svetovy rekord aj so zapisom do Guinesovej knihy rekordov - halova 24 hodinovka v nemeckom Erfurte.
Andreas Bohm je aktualny majster DE v kolobehu a pokusa sa zdolat 13 rokov stary rekord holandana Pieta Groenvelda (545,9 km..) a po 9 hodinach uz ma odkrutenych 630 kol a viac nez 200km.. mimochodom tiez jazdi na mnou vyrobenej karbonovej Ultime... pre online sledovanie tu su linky...
----------------------------------
https://my.raceresult.com/356368/?fbclid=IwdGRjcAMcF61jbGNrAxwXB2V4dG4DYWVtAjExAAEeHo8NwLLqB5NLvLvfO_voUfzOP5ov0ilKmokEW7Rrjh6hnTpkqvN2EJFC2i4_aem_M0Q45sykNJ4h_cm4IxaXJQ
----------------------------------
https://www.facebook.com/groups/1118678323655745/?ref=share
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53