Kategórie
Bike-techposledný komentár: 25. 10. 2022 o 14:17
savings Marin Wildcat Trail 3 WFG 27.5 dámsky bicykel, čierna/šedá/strieborná
499 €
savings
MOC 749 €
-15% BMC Twostroke AL ONE 29 bicykel, poison green/black
1 099 €
-15%
MOC 2 099 €
Výpredaj -6% GHOST KATO Essential 29 bicykel, light grey/black matt
589 €
-6%
MOC 779 €
Výpredaj -21% Rock Machine Thunder 29 VB detský bicykel, zelená/strieborná/čierna
599 €
-21%
MOC 839 €
toho vasho medveda treba samozrejme poriesit ,len nie je to chyba medveda ,ale viacerych faktorov zavisiacich hlavne od cloveka -preco je schopny dochovat viac mladat ak je premnozeny -nepotvrdene zatial ,alebo meni spravanie -sposob hladania potravy ....
je to dlhodobejsie neriesena situacia : len teraz si na tom niekto robi preferencie , zatial podla statistik je to normalny rok-sezona co sa medvedov tyka ...
Bavil som sa so starsim polovnikom a podla neho u nas na Liptove nastal rychly narast poctu medvedov potom , ako sa tu zacala pestovat kukurica. Samice sa vedia tak vyzrat na kukurici , ze v pohode vychovaju 3-4 male. Ak predtym mala medvedica 2 mlade tak to bola velka zriedkavost. Takze rozhodne zakaz akehokolvek prikrmovania zveri, ale ani to asi nebude stacit.
Ukážu to v jedných správach, potom aj na inom kanáli a vidí to kopec ľudí a potom mám strach, že ma na streche bytovky zožerie medveď 🐻🐻🐻
Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
Vtip je v tom, že poľovník si väčšinou nepredstavuje reguláciu odstrelom konkrétnej (a označenej) samice za okrajom intravilánu, ktorá sa už naučila spoliehať sa na ľuďmi podmienenú stravu a bude to učiť aj svoje mláďatá. On si predstavuje skôr trofejný lov kapitálneho samca uprostred divočiny hôr. Iróniou je fakt, že práve ten kapitálny samec je dôležitým regulátorom prírastku medvedej populácie, u medveďov sa to volá infanticída.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down